Yardımcı Blogger Servisleri



BLOGGER (blogspot)


Blogger: Alphabet (Google'nin) sahibi olduğu HTML ve CSS tabanlı bir yayın sistemidir. Ücretsiz sunduğu avantajları nedeni ile dünya çapında en çok tercih edilen blog altyapısıdır.

https://www.blogger.com

Blogger Kullanıcı Adını Veya Şifresini Bulmak


Kendi blogger blogunuzun kullanıcı adınızı veya şifrenizi mi unuttunuz? İster elektronik posta adresiniz ister blog adresiniz ile bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Blogger: Şifrenizi mi Unuttunuz? adresini ziyaret etmektir


Blogger Resmi Blog Sayfası

Bloggerin mutlaka takip etmesi gereken bir blog. Önemli güncelleme yada değişiklikler hakkında detaylı bilgi edinmenizi ve vizyonu belirlemenizi kolaylaştıran ip uçları edinmenize yardımcı olur.



Draft Blogger

Blogger kullanıcıları normalde Blogger Admin panellerine https://www.blogger.com/home adresinden ulaşırlar.
Googlenin taslak aşamasındaki yeniliklerini kullanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken kullanıcı panelinize girişi Draft Blogger üzerinden yapmaktır. Böylece yeniliklerden ilk faydalanan sizler olabilirsiniz. Örneğin henüz deneme aşamasındaki normal blogger panelinde olmayan çeviri özelliğini draft arayüzünde kullanabilirsiniz.



Blogger ve Google Ürünlerinin Yedeklerini Alın (Takeout)

Googlenin hizmete sunduğu servislerden hangisini kullanıyorsunuz ? Bilgisayar veya internet ile uğraşan herkes muhtemelen googlenin servislerinin bir kaçını sürekli kullanıyordur. Google takeout (paket servisi) sayesinde kullandığınız servisin yedeğini kolayca alabilirsiniz.

Kullanımı çok basit olan çok faydalı bir uygulama, Google hesabınızla oturum açıp, hangi servisin dosyalarının yedeğinin alınmasını istiyorsanız üstüne tıklayıp arşiv oluştur demeniz yeterli.



Blogger Yardım Formu

Blogger servisinin resmi formu. Forumda uzman kişilerden yardım alabilir paylaşım yapabilirsiniz.



Blogger Plus

Blogger resmi sosyal medya ve Gplus Sayfası.

https://plus.google.com/+Blogger



Blogger YouTube Kanalı

Blogger resmi Youtube kanalı.

https://www.youtube.com/user/BloggerHelp


Blogger İçin Google Analytics

Google Analytics Google'ın ücretsiz web site performans analizi servisidir.

https://analytics.google.com


Blogger İçin Google Search Console

Googlenin webmasterlara internet sitelerini analiz edebilmelerini ve optimizasyon için neler yapmaları gerektiğini gösteren web hizmetidir.


Blogger İçin Google AdSense

AdSense, her aşamadaki internet sitesi yayıncılarının, site içeriğiyle ilgili reklamları sitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir Google ürünüdür.

https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/


Blogger Geliştirici Platformu

Kod yazabiliyorsanız Blogger API'sı v3, istemci uygulamalarının Blogger içeriğini görüntülemesine ve güncellemesine olanak tanır.



Blogger SEO

Sizlere uzun uzun şunu yapın demeyeceğim. Bildiğiniz gibi Blogger Google altyapısını kullanıyor ve zaten varsayılan ayarlarda bile kullansanız en optimize şekilde arama sağlayıcılara uyumlu. Kısaca size orijinal ve nitelikli içerik üretmek kalıyor.

https://support.google.com/webmasters/answer/35291?hl=tr
 
https://support.google.com/blogger/answer/41373?hl=tr&rd=1

http://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/tr//intl/tr/webmasters/docs/arama-motoru-optimizasyon-baslangic-rehberi.pdf

https://static.googleusercontent.com/external_content/untrusted_dlcp/www.google.com/en/us/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide.pdf


Yorumlar

  1. Adsız1.2.19

    Çok faydalı bir içerik olmuş , tebrikler. Başarılarınızın artarak gitmesi tahmin ve temennisi ile.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺