Uzaylıların Dünyadan Alacağı 3 Şey

Ne Zaman

Dış görünüş bakımından aynı bizlere benzeyen uzaylılar dünyaya gelse , dünyadan kendi gezegenlerine götüreceği 3 şey ne olurdu ?

..............


Evet uzaydan dünyaya geldiklerine göre bizden ileri bir medeniyet oldukları ortada, dış görünüşleri bizlerle aynı yani onlarda insanoğlu, zaten gezegenlerinde kendi hayatlarını idame ettirecek her şey var, ama dünyadan kendi içlerine 3 şey almak istiyorlar , bunlar ne olabilir ?


Cevaba geçelim ;

Bilgi, beden, besin.

Çoğunuz cevabı duyunca zaten ne demek istediğimizi yada sonuçları kolayca anlamıştır ama biz yinede olayı açıklayalım.

Yapay zekanın ve teknolojinin gelişmesi bazı sonuçlarıda beraberinde getiriyor, özellikle dünya nüfusunun 9 milyarı aşması kritik sınırı yani Apokaliptik (post-apokaliptik, sahte-ütopik, totaliter, siberpunk, anti-ütopik, distopya...) başlangıcı oluşturacak bu da tahminen 2043 yılında olması bekleniyor.

Mesela dünyanın yüzölçümü bellimi belli, buranın tamamına buğday eksek sonra bundan ekmek yapsak çıkacak ekmek sayısı bellimi belli, evet bu ekmekle doyacak insan sayısıda belli . Tamamda geri kalanlar ne olacak ?

Tamam da ne olacak bu sınır aşıldığında ?

İnsan kaynağına bu kadar çok ihtiyaç duyulmayacak ve makineler bir çok işi halledecek ve dünya besinleri mevcut nüfusa yetersiz duruma gelecek. Kısaca bir devir kapanacak. Ama sanmayın ki birden bomba atılmış gibi aniden her şey değişecek yada terminatörler dünyayı birden ele geçirecek. Tabi ki 20 - 30 belkide 50 yıl içinde yavaş yavaş değişim tamamlanacak.

Gelişmiş ülkeler diğer ülkelerden , ülkelerde kendi içlerinde seleksiyona geçip dışarıda kalanları kendi başlarına bırakacaklar ve uzaktan elenmelerini izleyecekler.


Peki dışarıda kalanlar içinden kimleri kurtaracaklar ?

Bilgiye sahip olanları. Yani kısaca beyin göçü.
Bedene sahip olanları. Yani dış güzelliği olanları yada bir konuda yetenekli olanları, mesela sesi çok güzel olanları yada sporda çok başarılı olanları gibi.
Besin. Yani su ve endemik bozulmamış tohumlar.

İşte emperyalist güçler bu yüzden başta su kaynakları sonrada beyin, beden ve besinler (bitkisel ve hayvansal) konusunda ezebildiği yada cehaletinden faydalanarak kendi elleri ile geleceğini satanları destekleyip, kendi geleceklerini garanti altına almaya çalışıyorlar.

Günümüzde de bu gidişatın filizlerini görmek mümkün. Mesela ezebildiği sömürülen Afrika ülkelerinden kimleri kendi ülkelerine getiriyorlar ve arda kalanlara neler oluyor uzaktan bakmak yeterli. Cehaletinden faydalandıkları ülkelerin su kaynaklarını ve devlete ait ne varsa satın alma çalışıyorlar doğru işler yapacakların üstüne torpil duvarları örüp işi ehline değilde riyakata bırakıyorlar.  Kaynaklarını kuruttukları ülkelerin ekonomileri her geçen gün çöküyor. Tohum bankaları kurup hazırlıklar yapılıyor.

Bir ülkeye en fazla zararı hak yiyenler, cahiller ve aptallar veriyor. Emperyalistler de en çok bunları destekliyor. Bu gidişatın farkında olanlar ise ahlaka, eğitime, ilime, bilime ve geleceğe yatırım yapıyor ve geleceğini sağlamlaştırıyor.

Daha iyi yarınlar için,
Diye not düşelim tarihe ....




Yorumlar

  1. Sıradışı bir konuda yazı yazmışsınız insanlık harici herşeyi alabilirler diye düşünmekteyim

    YanıtlaSil
  2. Bor. Son günlerde Merkürlüler, Dünya'ya geliyor ve bor götürüyorlar diye makaleler okuyorum. Merak etmeyin öyle asparagas kaynaklar değil okuduğum yerler.

    YanıtlaSil
  3. Şu an var olan sistemin yozlaşmışlığından şikayet eden çok fazla insan var tamamen bilgiye dayalı yeni bir sisteme geçileceğini düşünüyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunu anlayan birisinden yorum almak güzel, teşekkürler.

      Sil
  4. Ya ben uzaylılar bize geldiğinde çokta bir şey kalacağını düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlu zaman ve mekana bağlı olduğu için ne olacağı belli olmaz ama bilginin kaybolmayacağı kesin.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺