Dizüstü Bilgisayar Menteşe Yuvası Tamiri

Notebook, Laptop Menteşe Tamiri Nasıl Yapılır?

Bilgisayar üreticileri özellikle giriş seviyesi dizüstü (notebook, laptop vb.) bilgisayarlarda malzeme kalitesi yada tasarım işçiliğini yetersiz seviyede kullanmaktadırlar. Özellikle notebook menteşe yuvalarını sanki bir an önce kırılsın diye dayanıksız yada düşük kalitede tasarlandığı gerçeğinin farkında olmak gerekir.

Pamuk +  Japon Yapıştırıcısı

Siyanoakrilat (Japon Yapıştırıcısı), yaygın olarak endüstriyel alanda kullanılan bir yapıştırıcıdır. Genellikle CA olarak kısaltılır.

Bir çok kullanıcı bu gibi sebeplerden ötürü cihazlarını normalden çok daha kısa sürelerde hurdaya ayırmaktadırlar.

Genelde bu gibi tamirlerde SUN-FIX macun kaynak tercih edilir ama birazdan sizlerle paylaşacağım bilgi yerine göre hayat kurtarıcı ve değeri bilinmesi gereken bir yöntemdir. Sadece bilgisayar tamirinde değil metal, plastik, cam, kauçuk, deri, ahşap, komponent, kompozit, fiberglass  gibi bir çok malzemenin ince işçilik gerektiren tamirinde yada parçaların kuvvetlendirilmesinde kullanılabilirsiniz.




Örneğin kablosuz kulaklık ve mikrofon girişlerinin jaklarının bağlantılarını güçlendirmekten, tornavida çalışmaz derecede yıpranmış vida başı modifikasyonundan, dizüstü bilgisayar menteşe yuvası tamirine, kırılmış oyuncak tamirinden, plastik sandalye tamirine kadar kullanım alanı geniş , ucuz ve uygulaması pratiktir.



Kullanacağımız Malzemeler :

Pamuk ipliği ve Japon yapıştırıcısı !
(Naylon iplik ve kalitesiz japon yapıştırıcısı olmaz).

Kullanacağımız alanı japon yapıştırıcısı ile hafifçe birleştirdikten sonra etrafını pamuk iplik ile dolayıp üzerine japon yapıştırıcısı sıkıyoruz ve yapıştırıcının pamuk ile tepkimeye girip donmasını bekliyoruz hepsi bu.


Gerekirse normal pamuğu geniş alanları doldurmak için bir dolgu malzemesi olarak kullanabiliriz. Hatta somun olarak kullanıp vida değili bile açabiliriz. Artık nasıl bir ihtiyacınız varsa o şekilde kendinize göre uygulama yapabilirsiniz.

İşlem sırasında çıkan dumanı solumamaya ve çıkan sıcaklıktan dolayı yapıştırıcıya temas etmemeye çalışınız. Resimlerde de görüldüğü gibi işlem sırasında pamuk ve yapıştırıcı tepkimeye girdiklerinde 270 derece sıcaklıklara kadar çıkmaktadırlar. Bu yüzden tavsiyem  "Aktivatörlü Hızlı Yapıştırıcı" tercih edebilirsiniz.

https://www.webkenti.net



Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺