Sabit Disk Bad Sector Onarımı

HDD Bad Sektör Tamiri


Genelde insanlar kullandıkları bilgisayarın bir ömrünün olduğunu bozulmadan önce kabul etmezler. Özellikle bilgisayarlarımızın sabit disk (HDD) zarar gördüğünde içerisindeki bilgileri kurtarmaya çalışmak sık rastlanılan bir sorun olmaya başladı.



Bilgisayarlarımızın harddiskin de oluşan zararlar, bilgisayarlarımızın hiç açılmamasına yada sürekli çökmesine, donmasına yada mavi ekran vermesine neden olmaktadır. Harddisk hatalarından en çok rastlanılan ise Bad Sector (Bozuk kesim veri depolama aygıtlarında fiziksel veya manyetik hasara uğrayarak işlevini yitiren kesimlerdir.)

Anlatımıma başlamadan önce HDD yerine SSD kullanmanızı (yapısı dolayısıyla SSD'lerde Bad Sector olmaz) ve Bad Sector arızası vermiş HDD'nizi bir an önce değiştirmenizi tavsiye ederim. Bad Sector arızası tamamen donanımsal olarak düzelemediğinden sadece geçici olarak yazılımsal sektör atlatma yapabildiğimizi unutmayalım. Ve her format sonrası işlemin tekrarlanması gerektiğini unutmayalım.

Donanım testi için Speccy programını kullanabilirsiniz.

https://www.ccleaner.com/speccy

Donanım arıza testi için BurnInTest  programını kullanabilirsiniz.

https://www.webkenti.net/2017/01/bilgisayar-arza-tespit-program.html


Hiren's Boot CD ile Bad Sector Hatası Onarma


1.) Hiren's Boot CD .iso kalıbını bilgisayarımıza indirip USB yada DVD ye yazıyoruz.

https://www.hirensbootcd.org/download/

2.) Bilgisayarımızı Hiren's Boot CD ile başlatıyoruz.

3.) Dos Programları > Hard Disk Tools > Test/Repair Bad Sectors > m > Hard Disk Tools > Bad Sector > "Bozuk HDD" > Device Test Menu > Read And Repair bad sector 






Yolunu izleyerek işlemin bitmesini bekliyoruz.
Bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda bad sektör hücreleri atlanarak çalışması sağlanır.

Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺