Online Eğlenceli Siteler

Eğlencelik İnternet Siteleri

Boş zamanlarımızın en iyi oyalayıcısı internette hoş vakitler geçirebileceğimiz sitelerde var. Bazen ciddi konulardan uzaklaşmak, bazen tek başımıza bir eğlence ile oyalanmak, bazende boş zamanımızı harcamak için internette binlerce site veya uygulama var. Şimdi sizlere bizim seyir defterimize takılanları bir liste yapalım istedik. Umarız can sıkıntısından kurtulmanıza faydası olur...

Online Koca Kafa Yapmak

Bu site ile basitçe hareketli kocakafa animasyonları yapabilir istediğiniz müzik eşliğinde harekelendirip çeşitli flash animasyonlar hazırlayabilirsiniz. Animasyonları cep telefonu, Windows ekran koruyucuları, yada kendinizi  için dijital fotoğraf olarak kullanabilirsiniz.

https://www.jibjab.com/

Online Amiral Battı Oynayın

Benimde çok sevdiğim bir oyunun internet üzerinden başka kullanıcılar ile oynanan Amiral Battı oyunu.






Porof. Zihni Sinir

Zihni Sinir, karikatürist İrfan Sayar tarafından 1977 yılında Gırgır dergisinde dünyaya gelen pratik zekâlı, meraklı ve mizahi bir bilim adamı karikatür karakterdir. Çalışmaları Ocak 2003'ten beri Bilim ve Teknik Dergisi'nde yayınlanmaktadır.

Eskiden bilinen Professor L. Gorgonzola Butts tadında yayınları devam etmektedir.

https://www.zihnisinir.com/

Online Oyunlar Oynayın

Özellikle Tower Defans oyunlarını sevenler için güzel bir oyun sitesi. Zaman geçirmeye birebir atari tarzı oyunlar oynamayı sevenler için güzel bir site.

https://ninjakiwi.com/


New York Canlı Kamerası

Teknoloji ilerleri artık oturduğunuz yerden New York'u canlı izlemek için sabit kameraları kullanabilirsiniz. Bunu sağlayan bir internet sitesi var.



Gerçek Zamanlı NASA Görüntüleri

Meşhur Nasa uyduların gönderdiği gerçek zamanlı görüntülere bakmaya izin veriyor , tabiki her uydusunun görüntülerini paylaşmıyor  ama yinede güzel bir özelliğe ulaşabilmek güzel.


Ayrıca

Sayfanın yüklenmesini bekleyip Start dedikten sonra alttaki çubuk ile ileri geri yapıyorsunuz. Size küçükten büyüğe evren içinde evrenleri gösteriyor



Puzzles Severler İçin Online Bulmacalar

Eğer puzzel, sudoku, hitori, calcudoku, hashi gibi bulmacaları seviyorsanız sizin çok seveceğiniz sitelerden birisi burada.



Kartondan Oyuncaklar Yapın

Eskiden şimdiki gibi oyuncaklar yoktu. Hatta gazetelerin verdiği kendin yap karton oyuncaklar vardı. Ben severdim. Sizde severseniz artık bunu internetten indirip yazdırarak yeni karton oyuncaklar yapabilirsiniz.



Weave Silk (İpek Örgüsü)

Fareniz ile çeşitli şekiller çizin size bir resim yapsın karıştırın durun nasıl olsa bir şeyler oluyor eğlendiriyor.

Ms-Dos , Atari, PC, Nitendo, Comodore, Amiga Oyunlarını Online Oynayın

Neredeo eski oyunlar... Archive.org sitesinden geçmişin bilgisayar oyunlarını tarayıcı üzerinden hiç bir program indirmeden oynama imkanı veren online simulatörler.




A'dan Z'ye Gazoz Kapakları

Bir zamanların en eğlenceli oyuncaklarından biriydi gazoz kapakları (ilik) . Şimdiki gibi oyuncak dükkanlarının olmadığı, çocukların kendi oyuncak dünyasını oluşturduğu ilik oyunları. Dünyanın her yerine ait binlerce ilik resimleri bu sitede istediğiniz ülkeyi aratıp iliklerine bakabilirsiniz.



Darphane ve Ürünleri

İnternette gezerken birden darphanenin basmış olduğu hatıra paraları hatırladım. Sitesine girdiğimde hediyelik ve koleksiyoncular için paralar ve eski paraların bulunduğu bölüme bakarken darphanenin hediyelik eşyada yaptığını gördüm. Benim en çok dikkatimi çeken saatler oldu sınırlı sayıda ve 1. sınıf saatler 200 tl . Sonra nasıl alınır diye sipariş yerine bakarken nerede satılır, nasıl alınır hiç bir bilgi yok :) sadece iletişim adresi vermişler.
Hediyelik eşya alırken kaliteli bir ürünü ekonomik almak için bence bir bakmakta fayda var. Maalesef online satışı yok.



Şimdi Uzayda Kaç Kişi Var

Olur ya dünya dışında şuan kaç insan var , ne zamandır oradalar vs. diye merak ederseniz bu site size yardımcı oluyor.



Dünyanın Her Yerinin Gündoğumu ve Günbatımı Vakitleri

Dünyanın herhangi bir yerine ait güneşin doğuş ve batış zamanlarını gösteren faydalı bir servis.



Senin Yerine İstediğin Şeyi Ben mi Arayayım ?

Bazen ilk yapılacak şey olan arama motorlarında aratmayı size soranlara güzel bir laf çakmak isterseniz bu site size yardım ediyor :)



Dünya Radyosu

Müziğin türünü ve yılını seçiyorsunuz , servis size o yılda seçtiğiniz ülkedeki popüler müzikleri çalıyor. 



Dünyada Aynı İsimde Kaç Yer Var Merak Edenlere

Dünyada adaş yerleri gösteren aslında oldukça faydalı sayılabilecek bir servis.



İsmini Hatırlamadığın Bir ünlüyü Bul

Adını hatırlamadığınız bir ünlüyü oyun şeklinde size sorular sorarak bulmanıza yardımcı olan eğlenceli bir uygulama. Meşhur tahmin et oyunu. Oldukça başarılı sonuçları var.



90 'larda İnternet iteleri Nasıldı

Bir internet sitesinin 90'larda olsaydı nasıl görüneceğini göstren eğlencelik bir site.

https://www.wonder-tonic.com/geocitiesizer/


Kendi Süper Kahramanını Tasarla

İçerinde bulunan geneterör sayesinde çok basit bir şekilde kendi süper kahramanınızı tasarlayabileceğiniz bir online resim editörü.



Hangi Süper Kahramansın ?

Çok eski eğlencelik bir site . Soruları cevapla hangi süper kahraman olduğunu bul.

http://www.thesuperheroquiz.com/

İstersen hangi Süper Kötü olduğuna da bakabilirsin :)

http://www.thesuperheroquiz.com/villain/


Dünyanın Dörtbir Yanını Canlı İzleyin

Sisteme kayıtlı HD kameraların internet üzerinden izlenebilme imkanı veren güzel bir servis. Sitede Amerika'dan Japonya'ya kadar dünyanın çeşitli yerlerindeki canlı görüntülere ulaşabiliryorsunuz.

https://www.earthcam.com/


Kaybedenler Kulübü Radyo Kayıtları

Efsaneden arda kalanlar...

https://1990kk.com/


3 Boyutlu İnsan Anatomisi (Visible Body)

Argosy's Visible Body veri tabanında en geniş kapsamlı, görselleştirilmiş 3D insan anatomisi aracıdır. Çeşitli verilerede ulaşmanın mümkün olduğu bir site.

https://www.visiblebody.com/


İlizyonluk (Magic) Siteleri

Her zaman sevmişimdir ilizyon numaralarını videolu anlatımlarıyla amatörden profesyonele kadar hitap eden güzel bir macig siteleri

http://www.ilizyon.net/

https://www.webkenti.net/


PC Oyun Bugları

Popüler tüm bilgisayar oyunlara ait bugları barındıran bir program olan cheatbook ile siz hile yapmasanıza online multiplayer oyunlarda nasıl yapıldığını bilerek aldanmamanızı sağlayan oyun sever bir site.



En İyi Listeleri Listeleyen Siteler

Her konudan en iyileri sıralayan faydalı bir siteler.




Tüm Bilgisayar Oyunlarının Listesi

Açık kaynak olan ve gönüllülerin oluşturduğu bu listede ; C64 den Atariye , PC den oyun konsolları PS ve XBox , Mac ,Android , Nitendo ya kadar bir çok platformda çıkmış tüm oyunları listesi....


http://pastebin.com/EuxZMbWT



Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk

Bir Yerin eski zamanlarda çekilmiş fotoğrafları ile yeni zamanlarda çekilmiş anları arasında gezebileceğiniz güzel bir site.



Geçici Web Sitesi Yapmak

Neden lazım olur bilemiyorum ama 1 aylık kendiliğinden silinen bir internet sitesi yapmak isterseniz var mı var.

http://disposablewebpage.com

Ne Yemek Yapabilirim

Siz mutfağınızda olan ürünleri söylüyorsunuz , servis de size elinizdeki bu malzemelerle ne yemekler yapılabileceğinin tariflerini veriyor. Güzel bir site lakin keşke Türk mutfağı , Fransız mutfağı gibi yöre seçebilseydik.

http://myfridgefood.com


Eğlenceli Fotoğraflar

İnsanların komik fotoları. Eğlenceliden ünlüye değişik fotolar.




...

Yorumlar