Sizi Başarısızlığa Götüren İnsanların Ortak Özellikleri

Uzak Durulması Gereken İnsanların Ortak Özellikleri Nelerdir?

Bir çok yayında başarılı insanların ortak özelliklerini bulabilirsiniz. Ancak bir de madalyonun arka tarafı vardır. Aslında başarısızlıktan ve etmenlerinden uzak durulursa dolayısıyla başarıya ulaşmak daha kolay olacaktır.

İnsanları başarısızlığa götüren en önemli faktör insan faktörüdür. Şimdi sizlere uzak durulması gereken insanların ortak özelliklerinden bahsedelim.

1.) Aptallar
Aptallık bir insanın olasılık algılama yeteneğinin düşük olmasıdır. Bu o kadar önemli bir özelliktir ki listemizin bir numarasında yer alır. Bir insan aptal ise sakın onun öngörüsüne güvenerek hareket etmeyin yada kararlar almayın.
Aptalı ve aptallığı anlamak zor bir iştir. Sanılanın aksine aptal demek geri zekalı yada salak demek değildir. Mesela aptallığın en kolay ortaya çıktığı durumlardan birisi de trafiktir. Yoğun trafikte ilerlerken acemilik ayrı bir şeydir ama süzülür gibi giden ile sürekli frene basıp tıkanıp durup sağa sola gitmek zorunda kalan, ani hareketler eden birisinin ileride olacak şeylere göre önceden hareket etmemesi onun aptal olduğunun en büyük göstergelerinden birisidir.
Aptallar sizi aşağıya çeken en tehlikeli insanlardır.

2.) Ahlaksızlar
En başta güzel ahlak gelir. Eğer bir insanda güzel ahlak yoksa diğer her şey kayıptan başka kapıya çıkmaz. Bu tip insanları dinlemek bir tarafa, bir an önce iletişimi kesmenizi tavsiye ederiz.

3.) Cahiller
Cahil bilmediğini bilmeyen anlamına gelir, okumamış ayrı bir olgudur. Çevreniz cahil insanlarla dolu ve eğer bir cahilden akıl alıyorsanız başarısız olma ihtimaliniz çok yüksektir. Kısaca işi ehline veriniz, işin ehlinden akıl alınız.
Cahil insanlarla iş yaparsanız, her şey yolunda bile gitse dünya her zaman sizden önde gideceğinden geride kalmak kaçınılmazdır. Cahil insan görünmez, duyulmaz, kokmaz bir salgı salgılarlar ve bu sizi bir zaman sonra karanlığa götürüp başarısız yapar.

4.) Adaletsizler
Adaletin olmadığı hiç bir iş başarıya ulaşmaz ve büyük resimde kaybeder. Adaletsiz insan yada adaletsiz yönetim toplamda kayıptan başka kapıya çıkmaz.

5.) Güvenilmezler
Güven bir dosta ilk aranan özelliklerdendir. Ne kadar iyi olursa olsun, bir insana güvenmiyorsanız ondan uzak durun siz kazançlı çıkarsınız. Güvenilmez insanlar sizi sürekli kaybeden olarak bırakma olasılıkları çok yüksektir. Bu insanlar hep menfaatçiliği ile kendini hemen ortaya çıkarırlar. Bu insanların hiç olmaması bile bir kazançtır.

6.) Bilgiye Değer Vermeyenler
Bilgi güçtür. Yeni bir şeyler öğrenmeye karşı çıkanlar sizi direk başarısızlığa iterler. Dünyanın maddi olarak en değerli şeyinin kıymetini bilmeyenler sizinde kıymetinizi anlayamayacaktır.

7.) Vefasızlar
Vefa semaya çekilmiş namı cihanda gezer. Bir vefasıza güvenirsen başarısızlığa yelken açarsın. Vefasız olan insanlara inanarak kararlar vermen başarısızlığı çoktan kabullenip ya olursa diye çaresizlik durumuna yapılan amaçsız bir iştir.

8.) Kötü Alışkanlıkları Olanlar
Kılavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmazmış. Kumar, bağımlılık yapan maddeleri kullananlar , zararlı alışkanlıkları olanlar size başarıyı değil başarısızlığı garanti ederler.

9.) Yeniliğe Kapalı Olanlar
Sürekli değişen ve gelişen dünyada sabit fikirli insanlar, zaman alsa da sizi başarısızlığa her gün da fazla yaklaştırırlar. Her şeye muhalif olanlar, durdukları yerde yavaş da olsa sizi geriye çekerler.

10.) Mazereti Olanlar
Hiç bir mazeret başarının yerini tutmaz. Mazereti olanlar hep suçu başkasının üstüne atıp olayı şansa bağlarlar size de bunu empoze edip uyuşukluk durumu yapıp sizin de başarısız olmanızdan rahatsız olmazlar. Bu tip insanlar sürekli kişileri konuşur ama fikirleri ve sonuçlarını anlamazlar.

...

Bu ve benzeri özellikleri olan insanlardan uzak durursanız başarıyı daha kolay elde edersiniz.
Başarılar dilerim...



Yorumlar

  1. Sizi Başarısızlığa Götüren İnsanların Ortak Özellikleri yazınız özenle hazırlanmış. Bunları okurken insan kendini de tartmalı tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İşimiz gereği bildiğimiz şeyler başkalarınada faydası olabilir mi düşüncesinde çok sade şekilde paylaşımlarımızdan birisi.
      Zaten çocuk değilse daha kendini bile tartamamış insana ne söylense boş.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺