Blogger Yazılarını Sütunlara Bölmek

Sayfa İçi Çok Sütunlu Yazılar Nasıl Oluşturulur ?


Blogger yada HTML tabanlı diğer platformlarda yayın içi yazılar varsayılan formlarda genelde de tek sütun halinde görünürler.


Bazı durumlarda bir liste yada uzun bir metin girdiğimizde bu yazının alt alta çok fazla uzamasına neden olmakta. Aslında kolayca CSS yardımı ile yazılarımızın istediğimiz yerlerini ihtiyacımız kadar sütuna bölerek yayınlamamız mümkündür.


Blogger > Yeni Yayın > HTML

Yolunu izleyerek

<style type="text/css">
.sutunlar
{
   -webkit-column-count: 2;
    -moz-column-count: 2;
    column-count: 2;
}
</style>
<div class="sutunlar">
İçerik</div>



2 : Kaç sütuna bölmek isteniyorsa ilgili rakam girişi yapılır.

İçerik : Sütunlara bölmek istediğimiz metin yada liste yazısı.

<br /> : Liste oluşturmak istediğimizde kelime sonlarında kullanacağımız satır atlama etiketi.



* Canlı Demo


Fizik Üzerine Teori;  Cern deneyi fizik ile ilgili bazı doğruları öğrenmemize yardımcı oluyor. Tabi sanılanın aksine daha yolun başındayız. Mesela atomların çekirdekleri eski söylevin tersine küresel değil çeşitli yapılarda olduğu ispatlandı. Benim teorim her atom hatta her elektron ve atom altı parçacık eşsiz. Yani tam olarak bir benzeri daha yok. Anti madde aynı şekilde, sade eşsiz maddenin anti maddesini bulup bir araya getirilirse bazı sırlar ortaya çıkabilir. Evrende kaç tane atom varsa o kadarda anti madde olmalı. Peki ya enerjinin anti'si yani anti enerji işte bu daha büyük bir gizem. Bir şeyi basitçe açıklayamıyorsan yeterince iyi anlamamışsın demektir. - Albert Einstein



Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺