Mobil Cihaz Kayıt Sistemi Nedir?


Cep Telefonları 7 Yılda Bir Sisteme Bağlanma Zorunluluğu Nedir?

Cep telefonlarının 7 yılda en az bir kez sim kartı takıp sisteme bağlanma zorunluluğu getirildi. Yani eski cep telefonunuzu kullanmıyorsanız ve 7 yıl içinde hiç sim kart takıp şebekeye bağlanmazsanız kayıtlı IMEI havuzundan düşürülüp çalışmayacak.

Cep tefonlarıda bilgisayarlar gibi donanım kimliklerine ve her internete bağlanan cihaz gibi mac adreslerine sahiptirler. Dolayısı ile imei numarısının değiştirildiği kolaylıkla anlaşılabilinir. Ancak yasal olarak cihazı kayıtlı olan ve hiç bir imei değişikliği yapılmamış bir cihazı neden kullanım dışı bırakılır mantıklı değil. Saçma sapan mazereti kendinden uyduruk bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Çıkan bu yasaya göre çekmecede duran eski cep telefonunuzu 7 yılda en az bir kez çalıştırın yoksa çöp olacak.

Oldu ya yıllar geçti, eski telefonun 7 yıl süresi doldu. Ama kullanmak istiyoruz ne yapacağız. Cep telefonu kayıt parası verip kullanabilirsin. Kayıt parası şimdi bile anlamsız yüksek yedi yıl sonra ne olur kim bilir.

Neyse eğer elinizde eski bir cep telefonu varsa 7 yıl olmadan arada bir sim kart takıp şebekeye bağlantı kurmasını sağlayın. İkinci el bir telefon alırken bu konuya dikkat edin vesselam.




Yorumlar

  1. İlginç ama ne düşünerek yaptılar bilemedim ve ilk kez duydum gerçekten öğrendiğime de sevindim gerçi yedi yıl oldumu bilmiyorum ama çekmecelerde duran telefonlar bende de mevcut teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ne düşündükleri çok basit. Önemli olan bilgiye sahip olup önlem almak. İlginize biz teşekkür ederiz.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺