Çocuklar İçin Robotik Öğrenmenin Faydaları





Robotik Nedir ?

Robotik: Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır.

Hemen hemen her gün ortaya çıkan yeni teknolojik gelişmeler karşısında yeni yetişen genç nesilleri geleceğe mutlaka hazırlamalıyız. Aslında biz farkında değiliz ama robotik kültür denilen olgu hayatın her alanına yayılmış durumdadır. İşte bu neden dolayı robotik öğrenme milli eğitimimizin okul sistemine bir an önce kalıcı bir şekilde katılması ve genç nesilleri geliştiren, araştıran, üreten ve yeniliğe teşvik etmeliyiz.

Artık dünyada birçok ülke robotik öğrenmeyi öncelikli eğitim olarak kabul etmiştir. Hatta okullarda kalmayıp halk eğitim sistemlerine entegre etmiştir. Ufak çocuklara robotik temelleri öğretirsek, zihinleri açıp başka türlü erişmesi mümkün olmayan birçok fırsatları sunan ortamlar oluşturmuş oluruz.

Robotik öğrenmede çocukların problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur

Çocuklarımızı robotik öğrenme eğitimi veren okullarımız var. Çocuklara derslerde öğrendikleri en önemli şeylerden bir şey işlerin nasıl çalıştığının mantığını bilmektir. Öğretmenler çocuklara bazı gereçleri kullanarak kurmalarına yardımcı olurlar. Bu gereçte örneğin, lavabodan çıkarken elimizi yıkamadığımız da kırmızı uyarı ışığının yanması olabilir. Elimizi az yıkayınca sarı ışığın yanması ve elimizi yeterince yeşil ışığın yanması gerecimiz olsun. Gerecin ışıklarını ayarlayıp robotun montajına başlayabiliriz.

İşte çocuklar robotu montaj yaparken ne gibi problemlerle karşılaştıkları ve problemleri aşmak için nasıl bir yol düşünmek zorunda olduklarını bilmeliler. Bu aslında bu çocuk için çok zor bir işe olsa da problem çözme becerilerini geliştirebilirler.

Robotik Öğrenme Aslında Eğlencedir

Çocuklar çocukluk evrelerinde oyuncaklarla oynamayı çok sevmektedirler. Bir robotik derste durum sadece eğitim değil aynı zamanda eğlencedir. Çocuklarımıza robotik derste araç gereç ile baş başa bıraktığımızda bunu eğlenceli ve hoş zaman geçirecek etkinlik olarak görürler. Aslında Çocuklara Bilgi İletişim Teknolojisi tanıtmanın en kolay yoludur.

Robotik Düşünmeyi ve Yeniliğe Teşvik Eder

Robotik teknolojisi diğer öğrenme eğitiminden ayıran şey, üretim tabanlı olmasıdır. Çocuklara robotlar oluşturup yeni eylemler yapıp, yenilikçi becerilerini görme fırsatı vermiş oluruz. Fakat öğrenme bununla da bitmiyor. Bu robotların yapmaları için programlanmış belirli görevleri yerine getirmeleri gerekir.

Çocuklara böyle fırsatlar verilince heyecanlanırlar ve buda bu robotik öğrenmeye katılanların sayısını artırır. Artan katılım seviyeleri ile çocuklar daha fazla bilgi tutabilirler. Bir zaman sonra çocuğunuzdaki gelişmeyi şaşılacak seviyede olduğunu görürsünüz.

Robotik Öğrenme Programlamayı Öğretir

Dijitalleşme çok hızlı şekilde ekonomimizin her alanına giriyor. Belki de çok kısa zaman diliminde insanlar çeşitli gündelik görevlerini yerine getirmek için teknolojiye bağımlı kalacaklardır.

Robotik öğrenmeyi çocuğunuza çok erken yaşta programlamanın en mükemmel yoludur. Programlama dilleri birçok insan için çok zor ve karmaşıktır. Ancak robotik, programlamanın temellerini almanın basit bir yolunu sunar. Robotik çocuklara gelecek yıllarda iş bulmaya çalışırken ayrıca rekabet avantajı sağlar.
 
Robotik kalan çocuklar, teknolojinin sürekli değiştiği dünyamızda iş güvenliği sunuyor. Çocuklarımızı çok yönlü bir birey yetiştirmek için gerekli olan tüm teknik bilgi ve kişisel becerileri sunmaktadır.

Robotik Olasılık Algılamayı Güçlendirir

Olasılık algılamak en önemli zeka göstergesidir. Robotik öğrenmek zeka gelişimine katkı sağlar.



Yorumlar

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺