Programsız Resim Formatı Değiştirmek



Windows da Programsız Resim Formatı (Uzantısı) Değiştirmek


Dijital ortamda kullanılan çok sayıda resim, imaj ve fotoğraf formatı ve uzantısı var. Dönüştürücü programlar yada resim düzenleme editörleri aracılığı ile bu formatları birbirleri arasında dönüşüm sağlayabiliriz. 
Ancak hiç bir program kullanmadan Windows 10'un kendi desteklediği uzantıları kolayca değiştirerek dosya format değişikliği yapmasını da sağlayabiliriz.

Dosya uzantısını (.webp .png  .gif .bmp .pfi .rle .tga .tif .avif .tiff .PSD .jpeg .jpe .heic .jpg_large .jfif .DOS .EPS .RAW ...)  ⇄  (.jpg) yapmak.


YÖNTEM-I : Dosya Uzantısını Değiştirmek

İşlemlere başlaman önce resim formatını değiştirmek istediğiniz dosyanın bir yedeğini alın! İşlemleri bu yedek dosya üstünden yapacağız ve herhangi bir soruna karşı orijinal dosyamıza dokunmamış olacağız. Her imaj dosyasında olmasada çoğu imaj dosyası dönüştürme işleminde sorunsuz ve kolay bir yöntem olarak uygulanabilinir.


Dosya Sağtık > Özellikler > "Dosya uzantısını jpg olarak değiştir" > Tamam

Yada

Dosya Sağtık > Yeniden adlandır > "Dosya uzantısını jpg olarak değiştir" > Tamam




YÖNTEM-II : Paint Kullanmak


Windows bilgisayarlarda varsayılan olarak gelen resim editörü Paint başlatın. Ardından uzantı formatını değiştirmek istediğiniz resmi veya fotoğrafı açın ve Dosya > Farklı Kaydet yolunu izleyerek resminizi istediğiniz resim uzantısı formatında kaydetin.




Ve bitt :) şimdi istediğimiz fotoğraf galerisinde görüntüleyebilir yada telefon gibi mobil cihazlarınızda istediğimiz işlemleri yapabiliriz.


Yorumlar

  1. Adsız14.5.21

    🔝🔝🔝⤴️⤴️⤴️🔼🔼🔼⬆️⬆️⬆️⏏️⏏️⏏️⏫⏫⏫✖️🔺🔺🔺

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺