Google Search Console Tarih Hataları Çözümü

 


Google Search Console Tarih Hataları Çözümü

Google WebMaster konsol tarih hataları

Öğe yorumları desteklemiyor
"dtreviewed" alanında tarih/saat değeri ISO 8601 biçiminde değil
"rating" ya da "dtreviewed" belirtilmelidir
"reviewer" alanı eksik

Hataları ve Çözümleri


Google arama konsolu geliştirmelerinde Yorum snippet'leri özelliği betadan çıkar çıkmaz hatalarıda beraberinde sıralamaya başladı. 

Eğer sitenizde bir sorun gözükmüyor ama konsolda  
Öğe yorumları desteklemiyor
"dtreviewed" alanında tarih/saat değeri ISO 8601 biçiminde değil
"rating" ya da "dtreviewed" belirtilmelidir
"reviewer" alanı eksik
hataları alıyorsanız bu Google Search Console zaman damgalamada schema.org sitesinden teyit aldığı için çıkan sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Google zaman kaşesi olarak bir çok formu destekler ( 30/01/2000 , 01,30,2000 , 2000.01.30 , 30 Oca 20 vb.) ancak schema.org sadece 2000.01.30.20.15 gibi ISO 8601 şeklinde kaşe verir. Normalde Google bu teyiti alırken bu düzenlemeyi yapıp alıyordu ancak nedense son günlerde bir uyumsuzluk sonucu Web sitelerde yorum alanı tarih hataları çıkmaya başladı.




Çözüm üretecekler ve eskisi gibi çalışamaya devam edecektir ama şimdilik yorum alanı zaman damgasını schema.org göre ayarlamak sorunu çözmektedir.

Örneğin Blogger altyapısında 

Blogger > Ayarlar > Biçimlendirme 




Kısmından seçenekleri deneyerek uyumlu olanı tercih etmelisiniz. Eğer seçtiğiniz biçim hata verir ise başka bir biçimi deneyiniz. Şunu seçin düzelir diyemiyorum çünkü düzeldi diye seçtiğimiz bile bir zaman sonra hata mesajı veriyor başkası seçince düzeliyor. Bu nedenle seçenekleri denemenizi öneririm. Umarım bu sorunu kısa zamanda çözerler.



Yorumlar

  1. Çoğu zaman Search Console'u ihmal ediyoruz. Bence gün gün takip etmek gerek. Özellikle bağlantı reddetme kısmına mutlaka haftada bir bakmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her site veya blog sahibi mutlaka Search Console ve Google Analytics (yada ne kullanıyorsa) mutlaka ayrıntılarını öğrenmeli ve düzenli kontrol etmeli.

      Sil
  2. Kullandığınız tema ile ilgili bir sorum olacak ben bu emporio temadan verim alamadım sizde durum nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, verim alamadım derken neyi kastettiğinizi tam açıklamazsanız, işin ehli için konu çok sayıda ayrıntı içerir ve sonucuda bu ayrıntılar belirler.
      Dıştan standart bir blogger teması gibi görünse de kodlarda çok sayıda güncelleme ve değişik yaptığımdan normalden daha hızlı ve seo uyumlu oldu ama şuan testler sürüyor. Aslında google 6 ocaktaki güncellemesi yüzünden çok sayıda değişiklik var. Bende anladığım kadarı ile öğrenmeye ve çözüm üretmeye çalışıyorum.
      Özet ile bu testler bitince "blogger ayrıntıları" ve "blogger tema seçimi" konularında iki adet yazı yazacağım. Bunları okumanızı tavsiye ederim. Şunuda belirteyim bu yazıların yayına girmesi testlerin bitmesine bağlı yani 1 ayı geçer.

      Sil
  3. Sabırsızlıkla bekliyoruz konu ile ilgili yazıyı

    YanıtlaSil
  4. Her şeyi yapmama rağmen hala öğe yorum snippetlarini desteklemiyor hatası veriyor bunun baska bir çözümü var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir bilmiyorum, internette başka çözüm önerisi olan varsa denemenizi veya kendinize göre denemeler ile çözüm bulmanızı tavsiye ederim.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺