Google Haberler Kaydı Nasıl Yapılır?



Google Haberler Nedir ?

Google Haberler; Google tarafından dünya genelindeki güncel haber kaynaklarından derlenen, içinde kullanıcıların aradıklarını özelleştirmelerine ve tek yerden takip ederek kolayca bulmalarını sağlayan servistir.

https://news.google.com/


Google News Kaydı Nasıl Yapılır?

Google Haberler dizinine; ilgili yönergeleri doğru uygulayan ve genel web kalite yönergelerine uyan siteler kabul edilmektedir. Google haberlere kayıt olmadan önce Gmail, Google Analytics ve Google Search Console kayıtlarınızın olduğunu varsayıyorum, Ayrıca reklam geliri elde etmek için Google AdSense veya Google Ad Manager hesabınızın olması gerektiğini hatırlatayım.

1.) https://publishercenter.google.com/publications

adresine gidiyoruz.

2.) Yayın ekle > Yayın adı (Yayın adı web site adınız olabilir)



3.) Genel bölümünde ilgili yerleri doldurun ve Google Analytics, Google Search ve Google AdSense ile eşleştirin.

4.) İçerik bölümünde RSS beslemenizi ve web konumu yani URL adresinizi giriş yapınız. Feed's alanına https://feedburner.google.com/ hesabınızı eşleştirmenizi tavsiye ederim. 



5.) Diğer bölümleri kendinize göre site bilgileriniz ile doldurduktan sonra İncele ve Yayınla kısmında önce incele dedikten sonra yayınlarını görünmeye başlayacaktır.

6.) Her şey tamam ve hata almamışsanız Yayınla diyerek Google'nin siteyi incelemesi başlayacak ve onay süreci hakkında size eposta ile bilgi verecektir. Hata almışsanız ilgili hata  de belirtilen yeri düzeltin ve tekrar Yayınla diyerek işlemleri bitiriniz.


Web Sitesine Google Haberler Takip Et Butonu Eklemek

Google Haberlere kayıt oldunuz ve işlem süreci bittikten sonra Paylaş > Bağlantıyı Kopyala yolunu izleyerek web sitenizin Google News deki adresine ulaşabilirsiniz .


Örnek :

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMOG3owswpMK7Aw/sections/CAQqEAgAKgcICjDht6MLMKTCuwMwxZyEBw?oc=3&ceid=TR:tr


Google Haberler HTML Kodu :

<a href="GOOGLE NEWS BAĞLANTISI" target="_blank">GÖRÜNTÜLENECEK METİN</a>


Google Haberler Buton Eklentisi :

<a href="GOOGLE NEWS BAĞLANTISI" target="_blank"><img src="RESİM URL" /></a>


Kodları istediğiniz gibi özelleştirerek kullanabilirsiniz.

Örnek :

<a href="https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMOG3owswpMK7Aw/sections/CAQqEAgAKgcICjDht6MLMKTCuwMwxZyEBw?oc=3&ceid=TR:tr" target="_blank"> <img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiAxWGc6oYZQtOh8kd7h5WH74napBFHR-aIPofaWyEmPnzFQUTIxOG2acAQg3z9PtJ_gRA-MnI-QWQZsW6xdeI9Tb12QBtej7kTHjb_si5SbaJ5vWhWTfdslOzwpVlFu7nNe3SlAddEIg6/w200-h80/Google-News-Butonu1.jpg" /></a>


Web sitenizde istediğiniz yere ekleyerek ziyaretçilerinizi Google News sayfanıza abone olup takip etmek için bilgilendirebilirsiniz.



Yorumlar

  1. Adsız24.3.21

    Teşekkrüler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsınız.Genelde teknik konularda sıkışınca yardım alıyorum,çok zorlanıyorum çünkü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bizlerde teknik bir şey ararken yarım yamalak anlatımların getirdiği mağduriyetler ile karşılaştığımızdan hiç bilmeyene göre anlatmaya özen gösteriyoruz.

      Sil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺