YouTube Videolarında İntro Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli

 


YouTube videolarınız için nasıl iyi bir intro oluşturacağınızı öğrenin

"İnsanlar görünüşleri ile karşılanır, karakterleri ile uğurlanır." Sözünü daha önce duymuşmuydunuz? Kullanıcıların tercihleri için giderek daha fazla içerik yarışırken, dikkatini en iyi çekmeyi bilenler kazanacak. Ve YouTube videoları için bir giriş oluşturmak bunda size yardımcı olabilir. Yaptığınız her videoya aynı girişi dahil ettiğinizi varsayalım. Bu durumda, kanala çok daha profesyonel bir görünüm verecek ve kullanıcının videonun ne hakkında olduğunu bilmesini kolaylaştıracaksınız.  Amacınız buysa, ancak yine de YouTube için nasıl giriş oluşturacağınızı bilmiyorsanız, doğru yere geldiniz demektir. Bu yazıda, içeriğiniz için nasıl inanılmaz bir giriş oluşturacağınızı ve hangi araçlara ihtiyaç duyulduğunu göstereceğiz.

Okumaya devam edin ve öğrenin!


YouTube için intro nedir?


Introlar, eski televizyon programlarının açılışları gibi bir videonun başladığının bir tür duyurusudur. YouTube'da introlar, kanal veya içerik oluşturucu için bir tür kimlik görevi görür. Örneğin, kanalındaki farklı programlar için videolar üreten bir YouTuber,  her birini tanımlamak için her program için farklı bir giriş kullanabilir. Ayrıca, renkler ve standartlar gibi grafik öğeler aracılığıyla, bu sunumlar markanın görsel kimliğini ileterek kamu zihninde düzeltilmesine yardımcı olur.

Bir intro neden bu kadar önemlidir?

YouTube'a düzenli olarak göz attıysanız, başlangıçta bir giriş içeren bazı videolar görmüş olabilirsiniz. Ancak, herkes platformda içeriği için bir açıklık yaratmaz. Birçok YouTuber ve marka, YouTube için bir girişin harcanabilir veya üretilmesi çok zor ve pahalı olduğunu düşünüyor. Ama aslında, giriş YouTube için çok önemli bir unsurdur.

* Giriş, halkın videonuzla ilgili ilk izlenimidir. Böylece, bu açılış sayesinde, kullanıcı değerli olup olmadığına karar verir.

* YouTube'un her gün bir milyar saat içerik izleyen iki milyardan fazla aktif kullanıcısı olduğunu unutmayın. Yani, videonuzun kalabalıktan sıyrılabilmesi için, ilk saniyelerden itibaren kullanıcının dikkatini akıllı ve büyüleyici bir şekilde çekmeniz gerekir.

* Girişinizin ilgi çekici olduğunu ve kanalın stilini ve videonun temasını özetleyebileceğini varsayalım, harika! Bir görselleştirme daha kazandın. Videonun bir açıklığı yoksa veya iyi değilse, kullanıcı büyük olasılıkla içeriği ortada bırakır.

* Buna ek olarak, YouTube için giriş aynı zamanda bakım ve profesyonellik hissini de aktarıyor. Sonuçta, içerik üreticisinin içeriği için bir açılış oluşturmak değerlidir.

YouTube için en çekici bir intro nasıl yapılır?

YouTube videolarınız için bir giriş yapmak bazıları için göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Sonuçta, bu kadar rekabet varken, girişinizin içeriğinizin performansını düşürmeyeceğinden nasıl emin olursunuz? YouTube için nasıl giriş oluşturacağınıza dair hala sorularınız varsa ipuçlarımıza göz atın:


1. Kısa olun

Çoğu insanın video izlemek için çok fazla boş zamanı yok ve çok kolay dikkatleri dağılıyor. Bu yüzden  en fazla 10 saniye ile giriş bilgilerinizi mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Wistia sitesine göre,  2 dakikaya kadar olan videolar daha yüksek bir etkileşim oranına sahiptir. Başka bir deyişle, harika bir giriş yapmak ve içeriğinizin geri kalanını sunmak için yeterli zamanınız var.


2. İzleyiciyi etkileyin

İnternette insanların dikkati kolayca dağıldığından ve rekabet çok büyük olduğundan, YouTube intronuz görsel olarak çekici ve sürpriz kullanıcılar olmalıdır.  Bunu yapmak için kısa sahneler, canlı renkler ve bellekte kalan bir film müziği kullanın. Olabildiğince eşsiz yap.


3. Videonun veya kanalın konusunu özetleyin

Giriş, izleyicilerin videonuzla ilk teması olduğundan, izleyicilere içeriğinizden neler bekleyebileceğini açıklığa kavuşturmak önemlidir.  Reklam Çağı verilerine göre, kullanıcıların %33'ü ilk 30 saniyede video izlemeyi durdurur. Diğer bir de olsa, kullanıcılar için içerik teklifini en baştan özetlemeniz gerekir, böylece görmeye devam edip etmeyeceklerine karar verirler.


4. Bir standardı koruyun

YouTube tanıtımınızı oluştururken markanızın veya kanalınızın görsel kimliğini koruduğunuzdan emin olun. Görsel kimlik, işinizin kalbidir ve sizi rekabetten ayıran şeydir. Bu nedenle, bir kullanıcı girişinizi gördüğünde içeriği markanıza bağlayabilmelidir. Bir standart belirlemediğinizde ve birbirinden görsel olarak farklı introlar oluşturmadığınızda, kitlenizin kafasını karıştırabilir ve içeriğinizin gücünü seyreltebilirsiniz.


5. Aptalca görünmeyin

İlk bakışta ilgi çekmek için aptalca bir kapak resmi ekleyip, soytarılıkla video izletmeye çalışmayın , bu hem sizin hem de kanalınızın kalitesini düşürecek ve size olan güveni azaltacaktır.


YouTube intro girişi oluşturmak için 4 program

Artık YouTube videolarınızda bir girişe sahip olmanın önemini bildiğinize göre, bir giriş yapmanın kolay olmadığını düşünüyor olmalısınız. But YouTube için bir giriş oluşturmak göründüğünden daha kolaydır ve çok fazla düzenleme bilgisi veya karmaşık yazılım gerektirmez. Kolayca intro oluşturmanıza izin veren çeşitli programlar ve web siteleri vardır. Ve bazıları bedava. Bazılarıyla tanışın: Online Video Klipler Düzenleyin.

YouTube için bir giriş oluşturmak isteyen ancak düzenleme yazılımı deneyimi olmayanlar için önerilen ilk ücretsiz seçeneğimiz FlexClip. Hizmetin kullanımı çok kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey mevcut çeşitli şablonlardan birini seçmek, süslü bir girişi özelleştirmek için fotoğraflarınızı, video kliplerinizi, metninizi ve hatta logonuzu eklemektir. Ve hepsi telifsiz. Kullanmak için herhangi bir uygulama indirmenize gerek yoktur. Bu web tabanlı uygulama, birkaç dakika ile ücretsiz bir giriş oluşturmanıza izin verir.

Intro Maker
Intro Marker, diğer seçeneklerden biraz farklı bir teklif sunar. Animasyonlu logolar oluşturmaya odaklanır. Bu yazılımda bir giriş oluşturmak için bir giriş düzeni seçmeniz ve markanızı veya kanal logonuzu yüklemeniz yeterlidir. Ve ücretli planlara sahip olmak yerine, platform çeşitli ücretli şablonlar sunar. Yani, yalnızca kullanacağınız şablonlar için ödeme yapmanız gerekir.

Adobe Spark
Adobe Spark, Android ve iOS akıllı telefonlar için bir Adobe multimedya editörüdür. YouTube için bir giriş oluşturmak oldukça basittir. Mevcut şablonlardan birini seçmeniz ve düzenlemeniz yeterlidir. Spark ile kendi resimlerinizi yükleyebilir veya uygulamanın medya kitaplığından seçim yapabilirsiniz. Hazır olduktan sonra, girişi indirin ve bu içeriği sosyal ağlarınızda paylaşın. Artık ek özelliklere erişmek için Adobe'nin sunduğu ücretli planlardan birini satın almalısınız.

FlixPress
Flixpress, kendi introlarınızı kolayca, birkaç dakika içinde ve tamamen çevrimiçi olarak oluşturmanıza izin veren bir web sitesidir. Hizmet, 15 farklı şablona erişim sağlayan ve 360p çözünürlükte videolar oluşturmanıza izin veren ücretsiz bir sürüme sahiptir. Diğer şablonlara, daha fazla depolama alanına ve gelişmiş özelliklere erişmek için birkaç ücretli plandan birini satın almanız gerekir.

Sonuç :
Videolarınızda bir girişe sahip olmak, daha fazla profesyonellik iletmek, kanalınızın kimliğini de güçlendirir. Sonuç olarak, videolarınız halktan daha fazla ilgi ve etkileşim oluşturur. Giriş, videolarınızın rekabetten sıyrılması, halkın dikkatini çekmesi ve kullanıcıya içeriğinizden ne beklemeniz gerektiğini açıkça belirtmesi için çok önemlidir.  Tavsiyelerimize uyun ve YouTube videolarınızı giriş yapmadan bırakmayın! 

Şimdi iyi bir giriş için başlayın!

Yorumlar