Teknolojiler Dijital Gizliliğinizi Korumayı Nasıl Kolaylaştırdı?


Teknolojiler dijital gizliliğinizi korumayı nasıl kolaylaştırdı?

Günümüzde hayat daha dinamik, açık ve telaşlı hale geldi. Ve pandemi nedeniyle ani tepkilerden sonra, hepimiz hem avantajlarımız hem de dezavantajlarımız olan tek tıklamalı yöntemlere geçtik. Avantajlardan bahsetmeden önce, bu gelişmelerin birçok dezavantaja yöneldiğini bilmelisiniz. Bunlardan biri de taklitçilerin elindeki içeriklerimizdir. Evet, doğru okudunuz. Bugün hepimiz rasyonel materyalimizin (kendi ürettiğimiz içeriğin) başka web sitelerinde onayımız olmadan dolaştığı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Dijital ortamda içerik yayınladığınız birçok farklı durumla karşılaşmış olabilirsiniz ve çok zaman geçmeden aynı versiyonun başka herhangi bir mecrada da bulunduğunu fark edebirsiniz. Elbette bu bağlamdan sonra hüsrana uğrarsınız. Peki! Birçok kişi teknolojiyi yanlış kullanıyor ve yanlış anlama ve telif hakkı ihlali vakalarına yol açıyor. Ancak güvende olmak istiyorsanız teknolojinin de elinden tutup ondan faydalanmalısınız. Teknolojinin size nasıl yardımcı olabileceğini öğrenelim. Okumaya devam edin!

Dijital Gizliliğiniz ve Teknoloji Arasındaki İlişkiyi Anlamak 

Teknoloji ve dijital gizliliğin el ele gittiğini öğrendikten sonra şok olabilirsiniz. Kendinizden veya teknolojik temelleri bilen herhangi birinden bazı örnekler alabilirsiniz. İnternette bulunan tonlarca veri ve neredeyse her şeye kolay erişim sağlasada - dijital gizliliğin önemi daha çok arttı. Şimdi, fark ederseniz, herhangi bir web sitesinin altında şirketin e-postasını bulacaksınız. 

Bilgisayar korsanları, bunları kimsenin izni olmadan web sitelerini kesmek için kullanır. Bir kişinin web sitesine bir fotoğraf yüklediği ve indirme ve ekran görüntüsü özellikleri nedeniyle herkesin onu çalabileceği gibi çok fazla örnek var. Öte yandan teknoloji, dezavantajlarını da beraberinde getiriyorsa, aynı zamanda kendimizi güvende tutmamıza da yardımcı oluyor. 

Teknolojinin Dijital Gizliliğimizi Korumasının 5 Yolu

Şimdi, teknolojinin dijital gizliliğimizi korumamıza nasıl yardımcı olduğunu öğrenmek çok önemlidir. Kişisel bilgilerinizin ne kadarının web'de olduğu ve çalınma veya kötüye kullanım açısından zayıf olduğu konusunda endişeli misiniz? Yalnız değilsin. Çevrimiçi gizlilik, günümüzün önemli bir sorunudur. 


Ancak parasal ve gizli bilgilerimizi her zaman yönetmek ve korumak için atabileceğimiz adımlar vardır. Bu bağlamdaki girdileri ve çıktıları analiz ettikten sonra, okumak isteyebileceğiniz bir sürü bilgi topladık. Yani ter dökmeden. Hemen konuya girelim!

Ters Fotoğraf Arama Araçları

Anlattığımız gibi, görüntü hırsızlığı artıyor ve dijital gizliliğiniz için en büyük tehditlerden biri. Evet bu doğru. Bir atış için ne kadar çaba sarf ederseniz edin, herkes sizin izniniz olmadan tek seferde çalabilir. Eh, kendinizi güvende hissetmeniz için görsel arama teknolojisi oyuna katıldı. Taklitçiyi bulmanızı sağlayan arama motorlarının modern tekniğidir görselle arama. Birçok araç var. Yine de, orijinal ve doğru sonuçlar veren ters görsel arama kullanmanızı öneririz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Bu tekniği duymuş olabilirsiniz, ancak bugün bazı insanlar bunu kullanıyor. Web sitenizi, uygulamanızı ve e-posta hesabınızı hackleme riski olduğunu düşünüyorsanız, ayarlara gitmelisiniz. Eriştiğinizde, iki faktörlü kimlik doğrulamayı açın. Bu özellik hesabınızın güvenliğini sağlar. Birisi başka bir cihazdan hesabınıza giriş yapmaya çalışırsa, açılmaz ve birisinin denediğine dair bir bildirim alırsınız. 

İntihal Araçları

Taklitçileri ve dijital içerik hırsızlığını bulmanın bir başka en iyi yolu da intihal programları kullanmaktır. Bu araçlar, eşleşen kaynakları ortaya çıkararak kopyalanan içeriği kontrol etmenize yardımcı olur. Dijital gizliliğinizi takip edip değerlendirebilir ve rasyonel içeriğinizle oynayan insanları tespit edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken güvenilir bir erişmek intihal programı, kontrol etmek istediğiniz metni bırakmak ve onay düğmesine basmak. Bunu yaptığınızda, istediğiniz çıktıları alacaksınız. 

Password Manager Apps

Teknolojisi de uygulamalar şeklinde mevcuttur. Ve dijital gizliliğinizi korumak için en iyi uygulama bir şifre yöneticisidir. Tüm çevrimiçi tasvirleriniz için ayrıntılı, kırılması zor parolalar oluşturan ve daha sonra tutan ve hatırlaması kolay tek bir parola ile bunlara erişmenizi sağlayan sanal bir dolaptır. Bu nedenle, kendinizi daha güvenli hale getirmek için yüklemelisiniz.

Web'de Gezinme Güvenlik Özellikleri

İşletmeler ve web siteleri internette yaptığınız her şeyi takip eder. Her reklam, sosyal ağ anahtarı ve site, bölgeniz, tarama uygulamaları ve daha fazlası hakkında veri toplar. Toplanan bilgiler sizin hakkınızda isteyebileceğinizden daha fazlasını gösterir. Bunun için yüklemelisiniz HTTPS uzantısını. Bu HTTPS Everywhere uzantısı, bunu desteklediğinde sizi otomatik olarak bir web sitesinin güvenli sunumuna yönlendirir ve bir bilgisayar korsanının verilerinizi yakalamasını zorlaştırır. 

Son Sözler

Sevgili okuyucular, yeni araçlar, uygulamalar ve kaynaklar hakkında alçakgönüllükle, şüpheli bir paranoyaya düştüğünüzde, mahremiyeti ihlal eden birçok kuraldan kurtulma yolundasınız demektir. Bu nedenle, en son teknolojiye bağlı kalın ve dijital gizliliğinizi güvenli ve sağlam kılmak için temellerini öğrenmeye çalışın. 



Yorumlar