Blog Okuma Listesi (RSS) Oluşturmak


Blogger Okuma Listesi (RSS) Oluşturmak

Bizim gibi binlerce web blogu ve internet sitesini takip ediyorsanız, boş yere zaman harcamamak için mutlaka bir düzene ihtiyacınız oluyor. Bunu yapmanın en kolay yolu ise RSS yada benzeri uygulamalar kullanmaktan geçiyor.


RSS Nedir?

RSS Rich Site Summary yani Zengin Site Özeti Anlamına gelir. Açıklamak gerekirse bir site yada blog bir yayın yaptığında size bu yayının çok basit bir besleme ile özetini gösterir. Böylece bir site yada blog ne zaman yayın yaptı, ne yayınladı diye yüzlerce veya binlerce siteyi tek yerden takip etmenizi sağlar.

Özellikle sürekli içerik güncellenen haber siteleri yerine ayda bir iki bazıları da yıla bir iki yayın yapan ama her yayını bir bilgi mücevheri olan siteleri RSS ile takip edip yayınlarını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

RSS bir diğer yaygın kullanımı da bir kelime yada bir arama terimi ile ilgili internet üzerinden bir paylaşım olduğunda size bu paylaşımın nerede ve ne zaman olduğunu bildirmesidir. Örneğin ünlü birisiniz ve adınızın geçtiği yerleri tek tek arayarak bulmak ve bunları tek tek takip etmek yerine basitçe tek yerden bildirim alarak kullanabilirsiniz. Yada bir soru sorduğunuzda cevabı bulamazsanız ilerde aynı soruyu soran birisi için bir RSS belirterek cevabı olduğunda size ister uyguma isterseniz eposta ile haber verilir. Kısaca RSS sizin yerinize bu ve benzeri işleri yapan internet uygulamasıdır.

RSS Uygulamaları Nelerdir?

Ücretsiz yada ücretli bir çok RSS istemcisi vardır. Genelde arayüzleri değişsede aynı şekilde çalışırlar. Hemen hemen hepsi sosyal medya (Facebook, İnstagram, Twitter, Linkedin vs.) takibine de imkan sağlarlar. Hepsinin mobil uygulaması mevcuttur. Yani cep telefonunuzdan da RSS uygulamalarını kullanabilirsiniz.

https://www.inoreader.com/?lang=tr_TR
https://feedly.com
https://feedity.com
https://feedreader.com
https://follow.it
http://blogaps.com
https://feedreader.com
vb.

Blogger Okuma Listesi (RSS) Nasıl Kullanılır?

Blogger Okuma Listesi özelliği özünde bir RSS istemcisidir. Ücretsiz ve kısıtlamaları olmaması, Blogger altyapısını kullanan sitelerde dahil olmak üzere tüm web site altyapılarına destek vermesi ile basit sade işlevseldir. Blogger Okuma Listesini kullanmak için Blogger da site sahibi olmanız gerekmez, bir Gmail ile tüm Blogger Okuma Listesi özelliklerini kullanabilirsiniz.


Blogger > Okuma Listesi > Takip Ettiğim Bloglar yolunu izleyerek RSS için sadece takip etmek istediğiniz sitenin URL adresini yazmanız yeterlidir. Ayrıca takip için Herkese açık profil yada anonim özelliğinin olması dileyen kullanıcıların gizli takip etmesinede olanak verir.





Bu arada, Bizi (WebKenti) Blogger Okuma Listesi (RSS) ile takip etmek isterseniz :)

Bağlantılar : Webkenti Blogger RSS


Yorumlar