Intel VMD Nedir ?

 Intel VMD Nedir ? 

Intel VMD (Volume Management Device), İntel 'in başta Xeon sonrasında 11. ve 12. nesil işlemcilerinde NMVe depolama için SSD 'lerin kısa süreli bilgi akışında sorun yaşamaması ve güç tüketimini azaltmak için geliştirdiği bir işlemci özelliğidir.


Intel VMD Nasıl Kapatılır ?

İntel VMD işlevini kapatmanızı önermiyoruz ama özel durumlar için devre dışı bırakmak isterseniz; Bilgisayarınızda BIOS (UEFI) kısmına geçerek Advanced Mode kısmına geçiş yapın ve  VMD setup menu özelliğini Disabled yaparak Intel VMD özelliğini kapatabilirsiniz.

Marka ve modele göre yeri değişse de genelde VMD menü Gelişmiş seçeneklerin altında yer alır.

Bir çok üretici BIOS menüde kullanıcıların erişmesini istemediği özellikleri gizlerler, örneğin ACER laptoplarda Main > Ctrl+s Tuşları ile VMD Control ayarları açılmış olacaktır.


Hiçbir Sürücü Bulunamadı. Depolama Sürücüsü Edinmek İçin Sürücü Yükle'ye Tıklayın.

Intel VMD özelliği içeren bir bilgisayara format atmak ve Windows yüklemek istediğinizde, ilgili hatayı aldığınızda SSD veya HDD sabit disk görünmüyorsa, bu sorunu aşmak için gerekli İntel sürücülerini kurulum aşamasında yüklemeniz gerekir.

Intel Rapid Storage Technology (IRST) Sürücüsünü Yüklemek

İntel Rapid Storage Technology Altındaki 

F6flpy-x64 (Intel® VMD).zip 


https://www.intel.com/content/www/us/en/download/19512/intel-rapid-storage-technology-driver-installation-software-with-intel-optane-memory-10th-and-11th-gen-platforms.html



Dosyasını indirip .zip dosyasını klasöre çıkartıp, USB belleğimize bir dosya içine kopyalıyoruz.


Hiçbir Sürücü Bulunamadı. Depolama Sürücüsü Edinmek İçin Sürücü Yükle'ye Tıklayın. 




Gözat kısmından ilgili dosyayı seçiyoruz ve sadece üsteki .inf  sürücünün bulunduğu alanı seçerek ileri dediğimizde ilgili hatanın düzelmişse format işlemine kaldığı yerden devam ediyoruz. İkinci sıradaki sürücüyü Windows güncelleştirme zamanında kendi çekecektir ama isterseniz bunuda bu işlem sırasında yükleyebilirsiniz.


Ve bitti : ) Wimdows ve Intel bu işleme bir çözüm buluna kadar yapmamız gerekenler bu şekilde.





Yorumlar