Yapay Zekanın Yapması Gereken Meslekler


Yapay Zekanın Yapması Gereken Meslekler

Çok değil 50 yıl öncesinde yapay zeka diye bir şey olduğu ve buna hükmedenin dünyayı daha güzel bir yer yapacağı yada kaosa götüreceğini söyleyenlere sadece zeki insanlar algılayabiliyordu.

Aslında her şeyde olduğu gibi yapay zekayı da iyi yönde kullanırsak iyi, kötü yönde kullanırsak kötü olacak . temelde bu kadar basit.

Keşke Yapay Zeka Robotlarının Yapsa Dediğimiz Meslekler

0.) Tüm Ağır İşler

İnsanlar rahat etsin.

1.) Muhasebeci

Serbest muhasebecilik diye aklımın bir türlü yatmadığı bir meslek grubu var. Zaten küçük esnafsan her şeyi zarar gösterip, yanında çalışana ne ücret verirsen ver devlete asgari ücretten sigorta yapıyorsun bir de ne muhasebesi ne odası ile uğraşırsın anlamam. Olayı çözmek aslında basit yanında kendisi hariç 1 kişi çalıştıran esnafı bu işlerle uğraştırma edevlete bir yer aç, yıllık ödemesini yapsın. Zaten büyük şirketse muhasebe departmanı oluyor ve zaten çalışanı oluyor. Miktarı da bir alt limit belirle ve bulunduğu mevkinin kira ortalamasına göre ayarla. İşte bunu da ver yapay zekaya esnaf rahat etsin.

2.) Avukat

Bana sanki olmayan bir muciziye yapacak gibi para isteyen başka bir yapı var mı bilemiyorum. Alabilse adını sorduğunuzda bile para isteyecek .Yasa belli önceki benzer durum belli kendine göre sonuçları veriyorsun hakim karar veriyor. Altı üstü yasa kitabını biliyorsun diye olacak iş değil. Ver bu işi yapay zekaya otomatikman sana olurunu sunsun.

3.) Doktor

Çok şükür hala iyileri var. Ama sanki tıp fakültesinde kasiyerlik dersi veriyorlarmış gibi özele gel özele gel. Madem özelin var devlette ne işin var. Saat 4 den sonra ara ki bulasın. Suratına bile bakmadan sana hastalığın yada ne yapacağını bile söylemeden reçete yaz gönder doktorlardan ben bıktım. En azından ilk aşamada yapay zeka olsun ne yapacağımızı söylesin. Şunuda ekleyelim robot bile olsa bizim insanımızla uğraşırken devreleri yakabilir. Yine de iyi iş çıkarıyorlar. Eksik Olmasınlar.

4.) Muhtar

Ben şimdiye kadar bir şeyide bildiğine rastlamadım. Ne iş yaptığınıda tam anlamadım. Yapay zeka olsunda en azından temel sorularımızı doğru yönlendirsin. Gerisi edevletden halledilsin.

5.) Noter

Zaten devlette kayıtlı olan bir şeye niye o kadar çok para verip noter onayı alırız ki ? Yapay zeka bir kod versin belgenin orijinalliğinin kontrolü için tamam.

6.) Eczacılık

Doktorun yazdığını depodan söyleyip tek satır bilgiye gerek kalmadan, genelde kalfanın ilgilendiği , sana en çok kar edeceği ürünü laf ebeliği ile kakalamaya çalışan bir garip durumlar zincirini. ilaç ile diğer ürünleri ayır ilaç tarafına yapay zeka baksın.

7.) Dernekçilik

Dernekmiş, odaymış, acentaymış, sendikaymış vs. elinizi vicdanınıza koyun zaten özel sektördeysen hiç bir işe yaramayan kurucuların nasıl zenginleşiriz diye yoluna uydurma işi sonuçta, ver yapay zekaya bedavaya sadece sabit gidere yapsın bitirsin anlaşmazlıklarda orta yolu bulsun.

8.) Danışma

Adı üstünde orya danışmada kime danışırsan danış, Değnekçi koysan daha net anlatır. Tam yapay zekalık iş . Kapıya koy millete yardımcı olsun.

9.) Haberci 

Düşünsenize haberlerin tarafsız olduğunu. Bu tiyatro biter.

Cahilliğe giden yolu medya aydınlatır...

10.) Devlet Memuru

Tamam anladık torpilin var ama en azından bir gayret be .

11.) Fırıncı

Un + su + maya + tuz = Ekmek neresinden ne eksiltiyorsunuzda ekmekler 1 günde bayatlar hale geldi ve tadı yok kiminle konuşsam herkes aynı şeyi söylüyor ama sorunu bilen yok. Temel besin maddesi ekmeğin neden lezzetinin ve kalitesinin azaldığı bir an önce çözülmeli.

12.) Denetimcilerin Tamamı

Gerçeklere bakalım, işverenler durumun ne kadar kötü olduğunu ilkelden bilenlerdir. Dolayısıyla şartlara göre çalışanını ezmeye ve sömürmeye direk başlayanlarda onlar olur. Günde 7,5 saat haftada 45 saat çalışılır, artanı mesaiye girer ama özel sektördeyseniz cumartesi çalışması size girer, tazminatı vermemek için her türlü taklalar, emeklilik ikramiyesi, doğum izni vs. zaten unutun. Bu ay başla gelecek ay sigortanı başlatalım denir olmaz dersen işe almazlar olur dersen yakalan bile arkadaş bize yardım ediyor derler, değil dersen işsiz kalırsın evet dersen 1 ay ssk sana girer, yakacak yardımı , çocuk yardımı hep patrona kalır. Artık normalleşmiş bu sorunlara kim dur diyecek. Çözüm basit maaş dışı tüm haklar devlet kanalından çalışana ulaşsın.

13.) Şoför

Taksici, dolmuşcu, kamyoncu, moto kurye... aralarında dünya tatlısı insanlarda var ama çoğu ile yanyana gelmek dahi istemezsiniz. Mesela birini beklerken yol üstünde geçen bir dolmuş size korna çalıp dikkatinizi çekmek ister, sonra dolmuşa boş boş bakar kafanızı çevirirsiniz ama dolmuşcu ısrarla korna basmaya devam eder. Sanki ya adam okadar korna bastı ayıp olmasın bineyim diyen varmış gibi aptalca bir duruma herkes alışmış. Ver ticari şoförlüğü hem trafik rahatlasın hem de müşteri oh desin.

14.) Araba Tamircisi

İçlerinde dünya çapında yetenekler olmasına rağmen neredeyse tamamında bilgi sıfırın altında. En basit boya işi bile rengarek saçma sapan, özensiz işler bütünü. Yapay zeka bir robot yapsın garajda dursun.

15.) Berber

Mecburen çok kullanımlık makas, tarak, havlu vs. kullanılsada ben bunların kişisel olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sen ne istersen iste adamın 2-3 modeli dışında bir kesim yapmadığı da ayrı bir konu.

16.) Ev işleri

Hepimiz için iyi olur :) En çok anneler rahat eder...

17.) Kargo

10 kişilik işi 3 kişiye yaptıran kargo firmalarından herkes bıktı artık.

18.) Çevirmen ve Dublaj Sanatçılığı

Tr hariç neredeyse bütün ülkelerde çok vasıfsız yada özensiz yapılan bir icraat. Tr bu konuda o kadar iyiki mesela William Shakespeare ağdalı İngilizcesiyle  "to be or not to be, that is the question" (Olmak veya olmamak işte bütün mesele bu / olmak ya da olmamak, asıl soru bu) sözlerini "Bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin" diye çevirebilecek üstad yüzyılda bir gelir derler ya bizde bunlardan yüzlerce var :) Tr de seslendirme sanatçılarının her biri ayrı bir efsane...

Bonus-) Siyasetçi

Dünya düzelir.


Crafts Needed by Artificial Intelligence


Yorumlar

  1. yapay zeka geçmişten günümüze çok gelişti hocam. Bu denli gelişmesi aslında iş istihdamını da tehlikeye atmakta ancak yararlı yanlarını da göz ardı etmemek lazım. Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş hocam :)

    YanıtlaSil
  2. Eskiden devlet dairelerine gidip hallettiğimiz işleri evrakların fotoğrafını çekip yollayarak halletmek mucize gibi geliyor. Faydaları tartışılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de benzeri işleri uzaktan halletmek büyük rahatlık.

      Sil
  3. Yapay zeka gün geçtikçe arttı. Şuanda bir çok alanda yapay zeka var :) Arabalar bile artık yapay zeka üzerinde gidiyor. Böyle düşününde I robot( Ben robot ) filmi geliyor aklıma hep.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺