Cihazları Yeniden Başlatma ve Kapatma Arasındaki Fark Nedir?

 


Bilgisayarı, Cep Telefonunu Yeniden Başlatma ve Kapatıp Açma Arasındaki Fark Nedir?

Günümüzde başta cep telefonları ve bilgisayarlar olmak üzere bir çok elektronik cihazda kapatma veya yeniden başlatma özeliği bulunmaktadır. Yeniden başlatma ile kapatıp açma arasında ne gibi bir farklar vardır ve hangisini yapmak daha mantıklıdır? Bu soruların cevabı için basit bir makale hazırladık.

'Kapat' Nasıl Çalışır?

Bir bilgisayarı veya cep telefonunu Kapat komutu verdiğinizde cihaz bir sonraki açılışta daha hızlı açılmak ve kaldığı yerden devam edebilmek için çekirdeğindeki işlemleri ve arkaplan uygulamalarını tamamen kapatmaz. Böylece cihaz açıldığında daha hızlı kullanıma başlanır ayrıca istenmeyen elektrik kesintileri veya arıza durumları gibi olayların sonrasında cihazın son durumu daha kolay eski halini alır.


'Yeniden Başlat' Nasıl Çalışır?

Bir bilgisayarı veya cep telefonunu Yeniden Başlat komutu verdiğinizde cihaz açık olan tüm işlemleri ve arkaplan uygulamalarını kapatır. Özellikle bir programı kaldırdığınızda, güncelleştirmeler ve bilgisayarınızın aniden yavaşlaması gibi durumlar için Kapat yerine Yeniden Başlat’ı kullanmalısınız. 


Yorumlar

  1. Bilgi için teşekkür ediyorum. İyi bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺