Anasayfa Google Yerine Başka Sayfa Açılıyor Değişmiyor (Kökten Çözüm)


Google Ana Sayfa / Başlangıç Sayfası Yap !


Tarayıcınızın giriş sayfasını değiştirmek :
Web Browser ( İnternet Tarayıcısı) ; ana sayfa / giriş sayfası / başlangıç sayfası / açılış sayfası ... istemediğim başka bir site çıkıyor ve değişmiyor [kökten çözüm!].


Buna sebep büyük ihtimal internetten indirdiğiniz bir program yada istemeden bulaşan zararlı yazılımlar ve reklamlardır. Dosya uzantıları ise büyük olasılıkla .exe veya .zip şeklindedir...

Bu bağlamda çok çeşitli metotlar deneseniz de bir zaman sonra sorun tekrar ortaya çıkabilir. Geçici çözümlerle sorun düzelmiş gibi görünse de bilgisayarınızın derinlerinde bu zararlı yazılımlar olduğu müddetçe bilgisayarınızın ve internet hızınızın sürekli bir biçimde yavaşlamasına sebep olur. Bu ufacık fark bile sizin bilgisayarınızın daha çok ısınmasından, daha fazla elektrik harcamanıza, zaman ve enerji kaybetmeniz başta olmak üzere bir çok sorunu da beraberinde getirir. Sorunu kökünden tümüyle halletmek için aşağıdaki sıralamayı uygulayın...


İnternet Explorer (Microsoft Edge), Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera Browser tarayıcılar nasıl düzeltilir.

Tam sinir olduğum uygulamalardır. Bu zararlılara Browser Hijcaker  "Tarayıcı Gaspcısı" da denir. Giriş sayfasını veya varsayılan arama motorunu değiştiren yada ayarlarını bozan programlardan nasıl kurtulacağımızı açıklamaya çalışayım.


I-) EN BASİT YÖNTEM :


0.) Bu gibi durumlarda ilk yapmanız gereken bilgisayarınızı güncel bir antivirüs programı ile taratın.

1.) Program kaldır'dan yada bir uninstaller programı ile (Geek Uninstaller ve Avast Browser Cleanup vb. olabilir)  sırasıyla (sırasıyla denilmesinin bir nedeni var) .


a. ) Tarayıcıyı bozan programı (Virüsü) : Hangi programın zararlı içerik olduğunu bilmiyorsanız, Program kaldır da tarihe göre sıralattığınızda bulmanız daha kolay olur.

b. ) Araç çubuklarını (Toolbar ) : Tarayıcıda toolbar kullanıyorsanız kaldırın , isterseniz daha sonra yeniden yüklersiniz.

c. ) Eklentileri (Uzantıları) : Tarayıcıda eklenti kullanıyorsanız kaldırın , isterseniz daha sonra yeniden yüklersiniz.

d. ) Tarayıcıyı (Web Browser) : İnternet tarayıcısını tamamen sistemden kaldırın, işlem bitince yeniden yüklersiniz.

*. ) Artıkları ile birlikte tamamen sisteminizden kaldırın.



Program Artıkları (Kalıntıları) Nedir ?
*. ) Genelde insanların atladığı en önemli nokta burasıdır. Artık demek bir program kaldırıldığında yada bir dosya silindiğinde yüzeysel olarak görünmese de arkasında bıraktığı kayıt defteri girdisi, kısayol uzantısı, kök dizindeki yeri, C: klasöründeki boş dosyası, görev zamanlayıcı gibi kalıntılardır. Kısaca bir dosyanın yada programın tüm kalıntılarının silinmesi gerekir. Yoksa bilgisayar yeniden başlatıldığında, zararlı istenmeyen işlem yolunu kullanarak olayı başa döndürme ihtimali yüksektir.

* *. ) Kaldırılmış Programların Artıkları (Kalıntılarını) Silmek İçin

https://www.webkenti.net/2018/08/kaldrlms-programlarn-kalntlarn-silmek.html

Talimatları uygulayın.


2a.) Kullanmak istediğiniz tarayıcıyı Sitelerinden indirip yeniden kurun.

Chrome Sitesinden İndir

Firefox Sitesinden İndir

Opera Sitesinden İndir


2b.) İnternet Explorer (Microsoft Edge) için;

PC konusunda uzman değilseniz ie'yi tamamen sistemden kaldırmak ve sisteme sonradan yüklemek farklı işlemler gerektirir ve tüm tarayıcıları aynı anda sistemden kaldırmak internete bağlanacak tarayıcı kalmamasına neden olur.

Dolasıyla Araç çubuklarını (Toolbar ) + Eklentileri (Uzantıları) + Tarayıcıyı bozan programı  * artıkları ile birlikte tamamen sisteminizden kaldırdıktan sonra işlemlere sırasıyla devam ediyoruz.

Masaüstü ve Görev Çubuğundaki simgelerin kısayollarını silin.


İnternet Explorer (Mikrosoft Edge) dosya konumundaki kısa yolu masa üstünüze sürekleyip bırakın.



Daha sonra ie ayarlarını resetleyin.

Ayarlar > İnternet seçenekleri > Gelişmiş > Sıfırla



VE BİTTİ :)


Tüm bu işlemlerden sonra anasayfanızı (açılış sayfamızı) ve varsayılan arama motorunuzu tarayıcınıza göre belirlenen bölümden istediğiniz adrese ayarlayın.

İşte sorunları kökünden düzeltiniz..
Ayrıca kullandığınız programlar ile olası tehlikelere karşı bilgisayarınızı temizlemiş de oldunuz...

İlave olarak isterseniz zararlı yazılımları yakalayan programlar ile de taratıp önlem almakta fayda vardır. Bunun için öncelikle Windows ve antivirüs programınızın güncellemelerini kontrol edin, eksik varsa güncelleyin.

Önemli Not: Bu tarayıcı zararlılarını yada genel olarak tüm virüsler , normal yollardan sisteminizde ve program kaldır da görünmezler ve silent (sessiz) kurulan ve gizlenen bir yapıdadır. Genelde kendilerini windows sistem dosyası gibi göstermeye çalışırlar. Kökten çözüm için zararlının dosyasının bulunduğu yer tespit edilip, bu zararlı dosya yada bulaştığı tüm alt dizinlerdeki dosyalar da mutlaka temizlenmelidir..

Yukarıdaki yöntemi kullanıp da düzelmeyen web tarayıcı anasayfası ve varsayılan arama motoru ayarına ben rastlamadım. Evet daha bir çok yöntem ve uygulama var ama tavsiyem temiz bir format atın. Lakin bazı durumlarda format atmak son çare olabiliyor. Özellikle kurumsal yada iş bilgisayarlarında sorunun format atılmadan çözülmesi gerekebiliyor.
Bilgisayar konusunda azda olsa bilgi sahibiyseniz Tarayıcı Ana Sayfa Virüslerinden Kurtulmak yolunu izleyebilirsiniz.

Haydi selametle...


Home Page Opening Another Page Instead of Google Unchanged (Radical Solution)

Yorumlar

  1. tesekkurler detayli yardiminiz icin.. netmahal sanirim kullandıgınız uygulamalarda eklenti olarak geliyor ve sorgu ekranlarına dikkatli bakmadığımız için oluyor, virus yada malware degil.. netmahal.com anasayfa uzerinde alt kisimda `Kaldir` menusunden takip ederseniz kaldirma araci icin uninstallation saglanmis durumda, netmahal musteri hizmetlerinden dun aksam bir mail aldim tum kullanicilarla kontaga geciyorlar, kaldirma sorunu yasayan kullanicilar icin kaldirma aracini guncellemisler ben sorunsuz olarak kaldirdim az once,, tekrardan google`i kullaniyorum. kaldirmak isteyen arkadaslar icin: http://www.netmahal.com/uninstall.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, biz bu tip uygulamalara " tarayıcı gaspcısı " diyoruz . tamindir.com , v9.com , 22apple.com , homepage.com , mystart , incredibar.com , conduit.com , babylon.com , avg secure search , portal sepeti , ask.com , netmahal.com , ilivid.com , alot , ilitili.com , Blekko , CouponDropDown , Text Enhance , DealPly , BearShare , insightexpressai.com , ...

      Programı deneyeceğim ama sanırım homepage recovery gibi kaldırıyorsa ben tavsiye etmem, ben arkada artık bırakmadan işi kökünden temizleme yolu daha mantıklı geliyor.

      Sil
  2. Adsız1.2.13

    mrb WebSeyyahi kesinlikle katiliyorum, hepsinin politikasi ayni.. ama programi denedim sorunsuz sekilde kaldirdi, google kullaniyorum suan sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim anlamadığım taraf , bu uygulamaları yapanlar ilgi değil tam tersi tepki çekiyor ve adları kötüye çıkıyor, bunun yerine farklı bir şeyler yap insanlar kendi isteği ile eklesin. Bunlarda vur kaç furyası yakında biterler.

      Sil
  3. Adsız4.2.13

    aynen vurkac furyasi ama acikcasi contact@netmahal.com adresine yazdigim tum maillerime cevap verdiler, ve sorunu benimle cozmeye calistilar, beta yayini oldugu icin bug varmis o yuzden problem olmus, boyle bir yayin politikalari yokmus.. v9 da ayni sikintiyi yasamistim, hickimse sallamamisti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık Bırakmadan temiz bir şekilde kaldırıyorsa iyi. Açıkcası bu tip uygulamaları kullanıcı isteğine bırakmaları lazım, isteyen kullansın istemeyen diğer program nasıl kolayca kalkıyorsa kaldırabilsin.

      Sil
  4. Adsız7.2.13

    tamindir.com , v9.com , 22apple.com , homepage.com , mystart , incredibar.com , conduit.com , babylon.com , avg secure search , portal sepeti , ask.com , netmahal.com , ilivid.com , alot , ilitili.com , Blekko , CouponDropDown , Text Enhance , DealPly , BearShare , insightexpressai.com , duckduckgo.com , Certified , anasayfa.co , iyi123.com , 22find.com , Hizliarama.com

    YanıtlaSil
  5. Adsız20.2.13

    linkbullink.com

    YanıtlaSil
  6. Adsız24.2.13

    Searchnu , Certified , Conduit.com , Delta Search

    YanıtlaSil
  7. Adsız25.2.13

    bu delta search ne boktan bi şeymiş.nasıl yüklendiğini anlamadım.bütün gece onunla uğraştım.chrome, ie temizledim.regedittede bu boktan şeyle ilgili temizlik yaptım ama hala firefox temizlenmedi.bedava program dağıtıyolar yanında bonus böcek veriyolar.yüklerken kimsenin bi şey sorduğu yok.bu şeyleri dağıtanların ta aq.

    YanıtlaSil
  8. Adsız25.2.13

    bi önceki yorumumda delta search için sabaha kadar uğraştım demiştim.nasıl çözdüğümüde yazayım.tarayıcıların giriş sayfalarını ve varsayılan arama motorlarını değiştirdim ve delta searchı tarayıcılardan kaldırdım.Adwcleaner programını indirip bilgisayarı tarattım.geriye kalan artıkları temizledi.program ücretsiz ve çok etkili.her şey normale döndü.bu tür istenmeyen şeyleri kaldırmak için tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katkılarınız için teşekkürler, mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.

      Sil
  9. Adsız28.2.13

    SELAMLARLAR ARKADAŞLAR DERDİNİZİ SIKINTINIZI BİLİYORUM.. DENETİM MASASINDAN KALDIRMANIZA RAĞMEN CROME DAN GİTMEDİYSE DELTA SEARCH
    YAPMANIZ GEREKEN; 1- önce crome da sağ üst köşedeki ayar butonuna(yatay 3 çizgili olan buton) tıklayın..
    sonra oradaki araçlar/uzantılar bölümüne girin ve oradaki tik( √ ) simgelerinin hepsini kaldırın. ekranı kapatın yani çıkın.

    2- sonra yine aynı yerden yani crome da sağ üst köşedeki ayar butonuna(yatay 3 çizgili olan buton) tıklayın..
    sonra ayarlar bölümüne girin..
    Belirli bir sayfayı veya sayfaları aç. tıklayın ve Sayfaları ayarla linkine basın.. çıkan pencerede yeni sayfa ekle bölümüne http://www.google.com.tr/ yazın.

    3- sonra aynı sayfada
    Ana Sayfa düğmesini göster bölümünde değiştir linkinden www.google.com.tr seçin..

    4- sonra hemen altta;
    Çok amaçlı adres çubuğundan arama yaparken hangi arama motorunun kullanılacağını ayarlayın.

    yazısının altındaki combo box tan google ı seçin.

    ve sayfayı kapatın yani çıkın.. tekrar açttığınızda delta search gitmiş olacaktır..

    Sevgilerimle.

    Mehmet SÜMER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, son günlerde bu tip uygulamalar herkesi bıktırdı.

      Sil
  10. anasayfa3.4.13

    anasayfa değişmiyor

    ama sayenizde düzeldi teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Sayenizde düzeldi
    Paylaşım için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette bir sürü işe yaramaz yada geçici düzelten ama yarım yamalak anlatımları görünce benimde gıcık olduğum bu tarayıcı işgalcilerinin kökü nasıl kurutulur anlaşılır bir lisanda açıklayım dedim birilerine faydamız dokunuyorsa ne mutlu...

      Sil
  12. Son derece faydalı bir yazı birçok amatör kullanıcının çektiği sıkıntı. Ancak ben combofix yapmayı pek önermem bir keresinde combo fix yapınca bilgisayara yeniden windows yüklemek zorunda kalmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Combofix kullanım talimatları için

      http://webseyyahi.blogspot.com/2013/04/combofix-kullanm.html

      Faydalanabilirsiniz.

      Sil
  13. işe yarıyor benim chrome düzeldi şuan düzelmişinden yazıyorum, ayrıca chromede kadırıp yeniden kurduğumda bazı uzantılar yükleyimmi dedi ama yüklemedim. sonradan gelen uzantıları yüklemeyin zaten onlar ayarları bozuyor.
    teşekkürler webseyyahı

    YanıtlaSil
  14. portaldosites var aga kurtalamıyorum hala yardım edinnn :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardım edebilmem için pc ye bağlanabilmem gerekir. portaldosites eğer başka dosyalara bulaşmışsa yada adı farklı bir programcık daha yüklemişse onuda kaldırınız, yukardaki işlemleri uygulayınız.

      Sil
  15. a crony31.5.13

    PortaldoSites.com, Websearch.helpmefindyour.info, Holasearch.com, Sweetim.com,Searchiu.com, Delta-search.com, Search.iminet.com, Searchab.com, Mixi.dj, 22find, Searchnu, Conduit.com, ILivid, CouponDropDown, BearShare, www3.directdr.com, Core.insightexpressai.com, Search.certified-toolbar.com, Babylon Toolbar

    YanıtlaSil
  16. Adsız8.6.13

    ana sayfayı google yapma

    YanıtlaSil
  17. Bu yöntemle o kadar çok kişinin anasayfa (açılış sayfası) nı düzelttim ki , bu yazıyı yazan admine bir teşekkür etmek istedim.

    arkadaşlar ben iobit uninstaller kullanarak ve 1. yöntemi uygulayarak şimdiye kadar düzeltemediğim tarayıcı olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.

      Sil
    2. Bu arada iobit uninstaller yerine geek uninstaller öneririm, çünkü iobit iyidir fakat programın içine reklam amaçlı birkaç program daha eklemişler bu yüzden kurarken dikkatli olunmalı ve fazladan gelen bu programları kurmamaya dikkat edilmelidir.

      Sil
  18. Google ana sayfa yap regedit
    make google homepage
    google ana sayfa yapamıyorum
    Neden google ana sayfa yapılmak isteniyor
    Opera ana sayfa google yapmak
    Google Chrome ana sayfa google yapmak
    Mozilla Firefox ana sayfa google yapmak
    internet explorer ana sayfa google yapmak eski ve yeni sürüm
    internet explorer google ana sayfa yapma
    google ana sayfa yapma programı
    Firefox google ana sayfa nasıl yapılır
    google com tr ana sayfam yap
    google ana sayfa yap
    ana sayfa değişmiyor
    google ana sayfa
    ana sayfa google olmuyor
    ana sayfa google yapmak
    ana sayfa google yapma programı
    google chrome ana sayfa google yapma
    ana sayfa google nasıl yapılır
    Google'ı nasıl açılış sayfası yapabilirim?
    Google'ı ana sayfam olarak ayarlama
    açılış sayfası google olsun
    Google'ı Ana Sayfanız Yapın
    google açılış sayfası
    google açılış sayfası nasıl yapılır
    Google Ana Sayfa Nasıl Yapılır
    Ana sayfa düzenlemek
    ana sayfa google türkçe yap
    google com tr ana sayfam yap


    Admin bu da benden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım, katkınız için teşekkürler

      Sil
  19. admn ben düzeltemedm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyi nasıl yaptığınızı bilemediğimden , Anlayan birine pc nizi gösterin.

      Sil
  20. Buda benden olsun...
    ne yaptıysanız kurtulamadınzmı? ana sayfanız Google, kısayollardada sorun yok. o zaman hosts dosyasından googlea yönlendirme yapılmış. hemen düzeltin.
    gizli dosyalarınızı görünür yapın...
    Windows>system32>driver>etc klasöründe bulunan hosts dosyasını not defteri ile açın ve içinde ne varsa silin.

    YanıtlaSil
  21. Adsız18.10.13

    Çok teşekkürler sayenizde düzeldi

    YanıtlaSil
  22. benim bulduğum yöntem: tarayıcıya google yazın onu arama cubuğunun yanındaki yildiza basip kaydedin.sonra sonra kısa yolu basılı tutum masaüstüne getirip bırakın, chrome yi kısayolunu silin google yi adını degiştirin ......

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar hiç bu kadar uğraşmanıza gerek yok yet another cleaner kurun tarayıcı ayarlarından acılıs sayfanızı ayarlayın yeter baska bi işlem yapmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAC Kullanıcı izlerini sürekli ileten bir tür virüstür.

      Sil
  24. en güzel cözüm bu..

    YanıtlaSil
  25. GOOGLE ANASAYFA YAPAMIYORUM ÇÖZÜMÜ

    YanıtlaSil
  26. benimki daha kolay sistem geri yükleme yapın format atma gibi deildir hatta belki de bilgisayarınızı daha hızlı yapar sistem geri yükleme nasıl yapılır http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows7/products/features/system-restore bu sitede anlatılıyor LÜTFEN ALINTI YAPMAYIN YAPARSANIZ ALINTIDIR DİYE YAZIN teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem geri yükleme özel klasörlere dokunmaz ki bu nedenden hemen hemen her virüs yapısı bunu bilir , yani lokal bir çözüm olur, virüs anahtarı tetiklenmeyi bekler, kısaca virüs vb. temizlemek için sistem geri yükleme kullanılmaz.

      Sil
  27. google chrome ana sayfa değişmiyor

    YanıtlaSil
  28. GOOGLE ANASAYFA (AÇILIŞ SAYFASI) VİRÜSÜNÜ KALDIRMAK, DÜZELTMEK

    Arkadaşım emeklerine sağlık çook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. 1 aydır ana sayfamı değiştiremiyordum sayenizde değişdirdim teşekür ederim

    YanıtlaSil
  30. Adsız6.11.14

    Her başlangıç anasayfam bozulduğunda değiştifinde falan direk burayı buluyorum ve 1. yöntemi uyguluyorum, şimdiye kadar düzeltemediğim olmadı.
    Önemli nokta bozulduğu an hemen son yüklenen programları bulup içinden virüsleri hemen kaldırıp adımları doğru uygulamak.
    herkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  31. Adsız12.2.15

    anasayfayı programsız düzeltmek, yada anasayfayı programsız google yapmak diyebiliriz.
    eline sağlık admin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız15.2.15

      anasayfayı nasıl google yaparım ?

      Sil
  32. Benim İşe Yaramaz Reklamlarla Başım Dertte. google chrome de Uzantılar bölümünde Search All Uzantısı Var.(Bu Uzantı Yönetiliyor.Kaldırılamaz Veye Devre Dışı Bırakılamaz Diye not Var.)Yine Arama MotorlarıYönet Kısmında İse Portal Sepeti Diye Bir Zıkkım Var Aynen bunuda Kaldıramıyorum. Internet Explore'i Bu Portal Sepeti Esir aldı.Lütfen Acil Olarak Yardım edin.. (Özelime Yazabilirsiniz).Şimdiden Teşekkürlerimi Sunarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun basit , en fazla 5 dk. çözülür ama bilgisayara doğrudan erişimim olması lazım lakin farkındaysanız bu da olanaksız.
      Kısaca bilgisayardan az birşey anlayan bile ( az derken pc de oyun oynamaktan başka bir şey bilmeyenleri değil, code mantığını bilenlerden bahsediyorum) 1 . yöntemi kullanarak kolayca çözecektir.

      Sil
  33. Adsız30.5.15

    homepage

    YanıtlaSil
  34. Microsoft tarafından 1 Haziran tarihinde yapılan duyuruda, internet tarayıcıların ana sayfasını ve arama seçeneklerini kullanıcıya sormadan değiştiren tüm yazılımlara “malware”, yani “kötü niyetli yazılım” muamelesi yapacağının altını çizdi.
    Bu açıklamanın ardından, Microsoft’un zararlı yazılım tanıma ve kaldırma araçlarının veri tabanına Ask vb. Toolbarı da adı eklendi. Bundan sonra zararlıToolbar herhangi bir Windows işletim sistemine kurulmaya kalktığında, malware muamelesi görecek ve engellenecek. Ayrıca kurulu olduğu bilgisayarlardan kaldırılması da artık çok daha kolay olacak.

    YanıtlaSil
  35. eyvallah çok teşekkür ederim yardımınız için fakat geek uninstaller dediğiniz program maalesef kısıtlı silme işlemini yapmadı nasıl çözüm bulabilirim yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basitçe , silemedi daha doğrusu kaldıramadığı prg. içine özel komut eklendiğini anlamak kolay. Nasıl silineceğine gelirsek bunu kodlamadan anlayan birisi dizinden silme yapmalı. Daha çok yöntem var ama bu olaya bakıp anlamak ve ona göre çözüm üremek gereken çok değişkenli bir durum.
      Kişisel yardıma ihtiyacınız varsa Profesyonel Yardımlarımız Ve Danışmanlık Hizmetlerimiz Ücretli olduğunu hatırlatmak istrerim

      Sil
  36. Adsız3.2.16

    Sorunum çözüldü teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. Teşekkür ederim sagolun olan sorunu cözdüm

    YanıtlaSil
  38. İnternet Ana Sayfam Değişmiyor ( Çözüm )
    Ana sayfa
    tamindir.com , v9.com , 22apple.com , homepage.com , mystart , incredibar.com , conduit.com , babylon.com , avg secure search , portal sepeti , ask.com , netmahal.com , ilivid.com , alot , ilitili.com , Blekko , CouponDropDown , Text Enhance , DealPly , BearShare , insightexpressai.com , duckduckgo.com , Certified , anasayfa.co , iyi123.com , 22find.com , Hizliarama.com ...

    vb. oldu İnternet exploler, google chrome, mozilla firefox, opera browser tarayıcı nasıl düzeltilir. :)

    YanıtlaSil
  39. Adsız2.3.17

    chrome google yerine başka site açılıyor

    YanıtlaSil
  40. Adsız10.7.18

    GIVEAWAY-1930-7146

    GIVEAWAY-7746-4408

    YanıtlaSil
  41. Adsız1.1.23

    Make Google Home / Start Page !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺