Bilgisayar Açılışta F1 Sorunu (Press F1 to Resume) Çözümü

Press F1 to Resume Sorunları Ve Çözümleri

Bilgisayarı açıldığında başlamıyor ve "Press F1 to Resume (Devam Etmek İçin F1 Tuşuna Basın)" uyarısı veriyorsa aşağıdaki çözüm yöntemini deneyebilirsiniz.

Donanımsal sorunlar :

Öncelikle donanım bağlantı yerlerinde sorun olmadığından emin olun, özellikle sabit disk girişlerini kontrol ediniz. Bozulmuş bir hard disk aynı hataya neden olabilir. Bios pilini çıkartıp 7 saniye bekleyip tekrar yerine takın.

Yazılımsal sorunlar :

Bios ayarları ile oynamışsanız yada yeni bir format sonrası "Press F1 to Resume" hatası çıkıyor ve F1 e basmadan pc niz başlamıyorsa çözüm :

PC açışında DEL tuşu ile bios ekranını açınız. Akabinde anakart markası veya sürümüne göre değişiklik gösterse de Load optimized defaults yada Optimized defaults yazan kısımdan çıkan uyarıya Y enter F10 save Y dedikten sonra pc yeniden başlattığınızda eğer sorun bios kaynaklı ise sorun çözülecektir.




Eğer sorun bu şekilde düzelmemiş ise Press F1 to Resume uyarısının üstünde bu hatayı nereden kaynaklandığını söyleyen bir yazı satırı bulunmaktadır.


Bios ekranında ilgili yere gidilerek bu hata mesajı Disabled (hizmet dışı) yapılarak sorun çözülür.




Not: Bazı durumlarda biosu güncelemek sorunu çözebiliyor.
Nadir de olsa başıma geldiği için ekliyorum bios günceledikten sonra F1 hatası verirse bios ayarlarından hatayı neresi veriyorsa o özelliğin fonksiyonlarını değiştirmek de çözüm olabiliyor.


F1 Press Resume Solution at Computer Startup

♥... Bu içerik WebKenti.Net tarafından hazırlanmıştır.
Yorum bölümünden fikirlerinizi veya eklemek istediklerinizi belirterek, bizlere ve diğer kullanıcılara yol gösterip yardımcı olabilirsiniz.
Sosyal paylaşım butonlarını ( M B t f P G+1 vb.) kullanarak, faydalı bulduğunuz bilgileri beğenebilir ve paylaşabilirsiniz. ...♥


Yorumlar

  1. Adsız7.2.19

    İşe yaradı sağol ☺

    YanıtlaSil
  2. Adsız1.1.23

    Solution for F1 Problem (Press F1 to Resume) at Computer Boot

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺