Bilgisayara Ses Sürücüsü Yüklemek

Bilgisayara Ses Driver'ı (Sürücüsü) Nasıl Kurulur?

Bazı durumlarda format sonrası bilgisayar için ses sürücüsünü manuel yüklemek gerekebilir. Harici ses kartı kullanıyorsanız ilgili sürücüyü yüklemelisiniz ancak onboard ses kartınız varsa bu alanda eskiden bir kaç firma vardı (via , creative , sis...) ama şuan anakartlara entegre gelen tek bir ses yongası kaldı o da realtek.


Ses sürücüleri otomatik yüklenmediğinde ilk yapılması gereken Windows'un otomatik güncellemesini istemektir.
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirmeleri denetle

Yolunu izlediğinizde otomatik güncelleştirmeler yüklenmiş olacaktır. Otomatik yükleme ile olmaz ise manuel yükleme ile sorun çözülür.

Ses sürücüsünü yüklemek oldukça basittir. Anakart üreticisinin sitesinden audio driver yüklenmelidir.

Sürücü Anakart üreticisinin sitesinde mevcut değilse Realtek'in sitesinden ilgili sürücüyü direk indirerek de kurabilirsiniz.

https://www.realtek.com/en/downloads




Evet Tayvan merkezli bir firma :) neyse linkte açılan kısma " audio " (ses) diye arama yaptığımızda

https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/545?Itemid=276

ALC655 : PC Audio Codecs > AC'97 Audio Codecs Software ( PC Ses Kodekleri> AC'97 Ses Kodekleri Yazılımı) . Eski ( Donanım olarak 2004 den öncesine ait bir sistem kullanıyorsanız) pc ler için ses sürücüsü paketi.

ALC888S-VD : PC Audio Codecs > High Definition Audio Codecs Software ( PC Ses Kodekleri> Yüksek Tanımlı Ses Kodekleri Yazılımı) : 2004 sonrası bilgisayarlar için ses sürücüsü paketi.

ALC892 : PC Audio Codecs > High Definition Audio Codecs Software ( PC Ses Kodekleri> Yüksek Tanımlı Ses Kodekleri Yazılımı) : 2004 sonrası bilgisayarlar için ses sürücüsü paketi.

ALC898 : PC Audio Codecs > High Definition Audio Codecs Software ( PC Ses Kodekleri> Yüksek Tanımlı Ses Kodekleri Yazılımı) : 2004 sonrası bilgisayarlar için ses sürücüsü paketi.

RTS5822 : PC Camera Controller > USB 2.0 Interface Software (PC Kamera Denetleyicisi> USB 2.0 Arabirim Yazılımı) : Kamera ses sürücü paketi.

Sürücü paketlerinden sizin için gerekli olanı indirip kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığınızda ses codec paketleri kurulmuş olacaktır.

Installing a Sound Driver on a Computer


Ayrıca : 
Otomatik Yüklenmeyen Sürücüleri (Drivers) Nasıl Bulunup Bilgisayara Yükleneceğini Öğrenmek İçin :



Uygulaya bilirsiniz.



Yorumlar

  1. sorum olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Tabiki istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Biliyorsak cevaplarız yada bu yayını okuyan diğer ziyaretçilerde katkıda bulunabilir.

      Sil
  2. How to Install Sound Driver on Computer?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺