İçerik Çalınmasını Engellemek


İçerik Hırsızlığı Nasıl Engellenir?

İnternetin sanal aleminde orijinal içerik üreten bir çok blogcu ve webmasterı yıldıran konulardan biriside kopyala yapıştır yapmayı marifet sanan intihalcilerdir. Yazılarınızın ve fikirlerinizin izinsiz kullanılması... Teknoloji ilerledikçe özellikle arama motorlarının daha da akıllanması, orijinal içeriğin başladığı yerin değerini bulmasını kolaylaştırdı. Aslında siz hiç bir şey yapmasanız da zamanla kopyala yapıştırcı zihniyetin arama sonuçlarında gerilediğini ve kaybolduğunu fark edebilirsiniz. Ancak bu süre zarfında sitenizin zarar görmemesi için neler yapabiliriz beraber bakalım.

Orijinal Yazıların ve İçeriklerin Kopyalanmasını ve Başka Yerde İzinsiz Yayınlanmasını Engellemek

Giriş :

Copy – Paste 'ler, otomatik kopya botları, RSS akışları, yazıdaki hataları bile kopyalayan sanal çakal post'çular... derken arama motorlarında üst sıralarda olan bütün konularınız kaynak bile gösterilmeden çalınır.
Bu süreçte saatlerini harcayıp  birilerine faydası olacak özgün içerik üreten kişi, yazılarının link verilmeksizin, kaynak gösterilmeden kopyalandığına üzülürken esas darbeyi arama motorlarından  yer. Kopya olan içerik bir şekilde üst sıralara çıkarsa ve sizi en arkalara iterse durum zarar verme boyutuna ulaşır. Eğer sizde içeriklerinizin, konularınızın, görsellerinizin kopyalanmasından bıktıysanız doğru yerdesiniz..
Aslında olay kopya içerikten ziyade daha temelde toplumun ahlak yapısından başlıyor. Emeğe, emek verene, doğruya, işçiye, üretene saygı ve toplumsal yapıdaki rolleri o ülkenin bu durumlara ne kadar hassas olduğunu gösterir. Kopya’ nın fütursuzca yapıldığı ülkelerde (örneğin türkiye, çin, hindistan, latin amerika ülkeleri vb.) dürüst insanlar, çalışanlar, işçiler, üretenler, emekçiler... yalnızca sermayenin bir piyonudur ve sömürgeciyi paraya götüren önemsiz faktörlerden biridir.
İnsanların kopyaya bakış açıları ise genellikle sosyokültürel olguları ile yakından ilişkili olduğunu bir gerçektir. Kurumsal anlamda bakarsak, bir şirket ne kadar büyükse o kadar fütursuzca hareket etme imkanını kendinde bulur (Petrol şirketleri, apple, facebook, bbc ...). Geçim sıkıntısındaki bir insan “amanında windowsum orijinal değilmiş hemen pardusa geçeyim yada lisans alayım” demez, demeyecektir. Onun için olayı realistik bir noktada değerlendirmek gerekir. Aslında bu noktada insanları kızdıran kopya içerikler ile ticari gelir elde etme durumudur. Sizin emekleriniz ile başkalarının para kazanması insanoğlunun en temel dürtülerinden birini tetikler (isyan, itiraz, başkaldırış artık ne demek isterseniz...).
İnternette ise durum bambaşka çerçevelere bürünebiliyor. Orijinal içeriği kopyalamak bir yana , kendi ürünüymüş gibi yapıp link belirtmeden yayımlayan embesiller, konu ile ilgili bir soru sorulduğunda cevap dahi verememeleri gibi durumlara yol açmakta. Orijinal içeriği yazan kişilerinden bu gibi durumlardan yılmaları ve yeni içerik üretmemeleri sonucunda , içeriği çalan malın bile gün olup devran dönünce sorununa düzgün bir çözüm bulamaması gibi uzantılara, bu olayın farkında olmayan toplumlarda bilginin kısır döngüde yok olmasına yol açmaktadır.
Kopya içeriklerin mantığı şudur. İnsanlar sitelerinin iyi bir noktaya gelmesini, belirli bir taban ziyaretçi sayısına ulaşmasını isterler. Ancak bunun için emek vermek pek işlerine gelmez. Onun için kaliteli içerik üreten sitelerden veya herhangi bir amaç dahilinde olmadan herhangi bir siteden içerikleri kopyalamaya başlarlar. Bu işin ciddiyet seviyesini anlamak ve ne kadar acizleştiğini görmek istiyorsanız “Postçu , bot vb.” kelimelerini aratır ve bu sistemin nasıl yozlaştığını anlarsınız sanırım. Bu insanlar sitelerde 1 haftada 2 bin kopya içerik çalıp başka bir sitede yayımlayabiliyorlar.
Kopya içerikte kullanılan özel yöntemler mevcuttur, bunlardan en basiti tabi manuel yolla copy-paste (kopyala-yapıştır). Bu yöntem basit yollarla engellenebiliyor, bir diğeri Feed ( rss , özet akışları ) 'nın otomatik yayınlanmasıdır. Bu iki faktör bu işi yapmak için uygulanan yöntemlerin %90 'nını oluşturur. Bu işi profesyonel olarak yapanlar ise özel yazılımlar ve otomatik botlar kullanırlar. O kişileri engellemek basit yöntemlerle pek de mümkün değildir. Simdi çok fazla uzatmadan copy-paste (kopyala-yapıştır) için ne gibi önlemler alabiliriz onlara geçelim...

Kopya Yapıştır İçerik Önleme Yöntemleri


Uyarı : Yöntemleri denemeden önce mutlaka web sitenizin yedeğini alınız. Olur ya bir hata yaparsınız düzeltme imkanınız olsun. Burada Kopyala - yapıştırı önlemek için neler yapabileceğimiz ile ilgili yöntemlerden bahsedeceğim.

1.) Özet Akışları RSS
Özet akışları aslında oldukça güzel ve faydalı bir olaydır. Sitenizin RSS veya Atom yolu ile Reader araçlarla takip edilmesini sağlar. Ancak şöyle bir ikilem vardır, rss den konuyu okuyan kişi sitenize girmezse dolayısıyla hit kaybedersiniz. İkinci problem ise RSS akışlarınızı alıp kendi bloguna yönlendirebilir, bu otomatik bir kopyalama durumu yaratır ki bu hiç istenmez. Bunun için yapılabilecek en doğru şey RSS akışlarının tam yayın olarak değil, özet olarak belirlenmesidir. Bu sayede hem bu otomatik paylaşan tiplerden hem de hit kaybından kurtulabilirsiniz. Örneğin blogger da

Blogger > Diğer > Blog İçerik Takibine İzin Ver Kısmını tavsiyem Atlama Aralığına Kadar ayarlayın.


2.) Sağ Tuş Engelleme
En basit ama aynı zamanda aşılması da en kolay yöntemdir. Web sayfanız üzerinde fare işaretçisinin sağ tuş fonksiyonunu engeller. Ancak kopyacı şahsiyet klavye kısa yolunu (Ctrl+C) biliyorsa bunu rahatça aşabilir.


3.) Kopyalanan Yazıya Otomatik Kaynak Linki Eklemek
Özgün içerik üreten sitelerin ve blogların en büyük sıkıntılarından biriside kopyalanan içeriklerinde kaynak linki verilmemesidir. Fare sağ tık ile kopyalanan içeriğinize otomatik kaynak linki eklemek isterseniz


4.) Yazıların İçine Kaşe Vurmak
Burada mantık basittir genelde kopyala yapıştırcı mallar içeriği tam okumadıkları yada oto botlarla çektikleri için yazınızın bazı yerlerine linkinizi ekleyebilirsiniz. (webseyyahi.blogspot.com)
Gibi yada bir karaktere bağlantı linki verebilirsiniz.
 (. <--- noktaya dikkat !) 
gibi. Bu en azından yazıyı okuyanın sizi bulmasını kolaylaştıracak ve site linkini dağıtmış olacaksınız.

5.) Resimlere ve Görsellere Kaşe Vurmak
Sitenizden araklanan yalnızca zengin metin içeriği olmayabilir. Bununla birlikte görsel ögelerde sitenizin içinden yazılarla birlikte veya yalnızca görseller çalınabilir. Görseller size aitse bunu önlemek için yöntemler mevcut.

Bu durum için yapabileceğiniz en iyi uygulama sitenizde kullandığınız görsellere Watermark (Damga gibi düşünebilirsiniz, paraların üstüne basılan kabartmalı hologramlar birer watermark dır.)

Watermark oldukça basit bir işlemdir; kendi logonuzu veya site adresinizi %50 - %25 şeffaf hale getirip biraz küçültün ve resmin üstüne birleştirin ve kaydedin. 

Watermark ekleme Adobe Photoshop ile oldukça basit bir işlemdir. Ancak Açık kaynak kullanıcıların ücretsiz Photoshop’u Gimp2 , PhotoFiltre vb. ile de yapmak oldukça basit ve pratiktir. Bunun dışında bir çok resim düzenleme programı ile bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

webkenti

Bunun dışında resimlerin adlarının sonuna web sitenizin adını ekleyebilir, resimlere link verebilir, özellikleri veya resim yazılarına bağlantı adresi atayabilirsiniz.

Bağlantılar : https://www.webkenti.net/2018/11/resim-kopyalama-engeli-kodu.html

6.) Transparent (Şeffaf - Görünmez ) İmza Atmak
Html olarak yayınlarınızın bir yerine şeffaf bir kaşe vurursanız kopyalayan kişinin sayfasında da görünmeden duracaktır. Bu bir mesaj olabileceği gibi sayfanızın linki de olabilir.

Blogger de çeşitli amaçlarda kullanılabilecek , görünmez yazı yazmak için oluşturduğum kod :

<span style="background-color: transparent; color: transparent;">YAZI BURAYA EKLENECEK</span>


Yazı Buraya eklenecek kısmına yazınızı yazın ve HTML olarak yayınlarınızı yazdığınız sayfada istediğiniz yere ekleyin, hem yazı hem arka plan rengi şeffaf olacaktır.

Alternatif olarak sadece yazının şeffaf olması için aşağıdaki kodu da kullanabilirsiniz.

<div style="color: transparent;"> YAZI BURAYA EKLENECEK </div>

Bir benzer yöntemde yazılarınızı yazarken space (uzun tuş) ile verdiğiniz boşluğa link atmaktır.


7.) RSS Gönderimine Kaşe Vurmak
Otomatik kopya içerik çalanlar eğer RSS ile yayınları çekiyorsa RSS gönderimlerinin sonuna site adresinizi yada istediğiniz bir mesajı otomatik yayınlayabilirsiniz. Örneğin blogger için

Blogger > Ayarlar > Diğer > Kayıt İçerik Takibi Altbilgisi > https://www.webkenti.net


Ayarladığınızda her RSS çıktısının sonuna https://www.webkenti.net ekleyecektir

8.) Patent Sitelerine Kayıt Olmak
Üstteki yöntemleri uygulamış olsanız dahi kişi bir şekilde kopyalamayı başarabilir. Veya siteniz açılırken (henüz js’ler load olmamışken) korumasız kaldığı anda kopyalamış olabilir. Ancak yapıştırdığında sonunda Kaynak: siteadi.com/konuadi gibi bir linklenme yapmasını istiyorsak DMCA gibi sitelere kayıt olmalı ve verdiği kodları sitemize yerleştirip yayınlarınızı tescil ettirebilirsiniz.
Ayrıca bu  ve benzeri servisler google analytics benzeri bir hizmeti de size sunuyor ve yazılarınız kimler tarafından kopyalanmış, hangi sitelerde , hangi linklerde duruyor onları günlük, haftalık veya aylık raporlar olarak size sunuyor. özellikle DMCA tespit ettiği siteleri direk olarak google sıralamadan banlatıyor.

Kopya İçerik Takip ve Tespit Etmek

Tabi ki Google'ye yazdığınızda sonuçlar çıkacaktır lakin sürekli bütün yayınlarınız için bunu yapmak zaman kaybı olacaktır. Bu servislerin ortak yönleri linklerinizi veya metinlerinizi aradığınızda içeriğinizi kopyalayanları ( birebir kopyalamasına gerek yok, bazı çakallar ufak değişiklikler yaparlar onlar da yakalanıyor ) liste halinde önüne dökmesidir. Şimdi bunları sıralayalım,

1.) Google Webmaster Tools : Webmaster olup da kullanmayanınız yoktur herhalde, peki ama nasıl kopya içeriğimi anlarım Webmaster Tools ile, iste bu noktada biraz uyanık olmak gerekiyor. Sitenize bağlantı veren siteleri kontrol edin, eğer bir site ana sayfanıza değil de, birden çok konunuza link veriyorsa (ki bu istemeden olur, bir resmin arkasından veya buradan okuyabilirsiniz gibi linklediğiniz yerlerden, kopyacı fark etmeden kendi sitesine geçirir. ) Buradan şüphelenebilirsiniz

2.) CopyScape : CopyScape bu iş için üretilmiş harika bir araç. Ücretli versiyonu olsa da ücretsizi oldukça iş görüyor. Bir ay içinde ayni domain için 20 arama yapabiliyorsunuz ki bu yeterli sayılır. Siteye girip kopyalanması muhtemelen linkinizi yazmanız yeterli, size ayni içerikleri sıralayacaktır.

3.) CopyGator : İlk maddede söylediğim Rss kopyacılığı rssinizi özet haline getirseniz bile devam edebilir. CopyGator servisi sağolsun hemen RSS kopyasını çıkarıyor. Örneğin rsslerinizi feedburner’a yönlendirmiş olsanız bile hemen feedburner kopyalarını dahi buluyor. Oldukça faydalı.

4.) Plagium : Plagium bir hesap açarak hem link, hem text mantığı ile arama yapabileceğiniz, bu aramaları depeolayabileceğiniz ve aramalara uyarılar ekleyebileceğiniz bir servis.

5.) DupliChecker : Adı duplicate checker’dan geliyor. Google, yahoo, msn gibi arama motorlarında içeriklerinizi arayarak kopyaları tespit edebiliyor. İyi bir alternatif.

6.) Plagiarisma : Online İntihal Denetleyicisi. Plagarism Dedektörü. Yinelenen İçerik Kontrolü. Yani kısaca yayınladığınız orjinal bir içeriği internette kimlerin kullanmakta olduğunu denetlemek için faydalı bir servis.
...
Bağlantılar : https://www.webkenti.net/2011/10/online-intihal-denetleyicisi.html

Orijinal İçeriklerim Kopyalandığında Neler Yapabilirim ?

Yukarıdaki yöntemlerin tamamı içeriklerinizin kopyalanmasını önlemek içindi. Bu kadar önleme rağmen içeriğinizi kopyalayabilirler. Olmaz diye bir şey yok yani. Akıl akıldan üstündür. Efendim bundan sonraki yöntemler içeriklerinizin kopyalandığını anlamanıza ve bununla mücadele etmenize dayalı adımlardır. Eee o haltı eden sonuçlarına da katlanacaktır... Bazen sanal dünyanın daha adil olduğunu bile düşünebilirsiniz.

Kopya içerik sahipleri ile girebileceğiniz en iyi savaş yöntemlerinden en etkilisi, onları arama motorlarına, reklam geliri elde ettiği şirketlere şikayet edebilirsiniz. Arama motorları kullanıcılarına en doğru sonuçları vermek için zaten kopya içeriğe savaş açmış durumdadırlar. Ayrıca reklam veren bir kişi olsanız kopya içerikli bir siteye mi reklam vermek istersiniz ? İşte bunları göz önünde bulundurduğunuzda size yardımcı olmak aklın yolu oluyor.

1.) Fake Yayın Yapmak
Burada ki mantık; botların otomatik çektiği yazıyı zehirleyerek çalan siteye zarar vermek şeklinde anlaşılabilir. Arama motorlarının örümcekleri anlık olarak sitenizde birebir işleme yapmazlar. Bu mantıktan yola çıkarak arama motorlarının siteyi banlamasına neden olabilecek içeriklerinden birini yazınızın ortasına ekleyin yada böyle yayın yapan siteye yönlendiren bir link verin. Daha sonra sayfanızı direk olarak yayınlayın ve sonra zaman kaybetmeden hemen silin. Botlar bu yayını çekecek ve oto yayın yapan hırsızın sitesinde yayınlayacaktır. Şerefsiz olayı fark edinceye kadar gerekli yerlere ihbar edin.

Bir yöntemde; Önce yazdığınız yazının yarısını yayınlayın ve ardından diğer kısmı yapıştırıp yazınızı güncelleyebilirsiniz. Böylece oto botlarla çalanların yazıları hep yarım yamalak olacaktır.

2.) Dosya ve İçerikleri Yenilemek
Sitenize eklediğiniz fotoğraf ve dosyaları yenileyin, örneğin dosyalar için drapbox, Google drive vb. kullanıyorsanız eski dosyaları silin ve yeniden yükleyin, Dosya fotoğraflar için kullandığınız host alanında da aynısını yapabilirsiniz. Örneğin Google fotoğraflardan resimleri silin ve çöp kutusunu boşaltın 60 gün sonra ulaşılamaz olacaktır. Böylece kendi sitenizi güncellerken hırsızın sitesini de bozmuş olursunuz.

3.) Arama Motorlarına Haber Verin
Google Spam Raporlama : Formu düzgünce doldurur ve açıklama bölümüne de orijinal içeriğin linkini de verirseniz muhtemelen kopya içerik sahibi site arama sıralamalarından kaldırılır veya liste sonu sıralara itilir. Yalnız bu işlem üç ay gibi bir zaman alabilir

Yahoo Kural İhlali Bildirimi : Her zamanki gibi karma karışık bir form ile karşımıza çıkan yahoo da benzeri bir uygulamayı yapıyor. Ayrıca Yahoo Site Explorer’a kaydolmak ta bu konuda avantaj sağlayabiliyor. Feed adresinizi yazdığınızda gelen yeni içeriği hemen indexliyor ve kopyacıları ikinci plana itebiliyor.

Bing Kural İhlali Bildirimi : Bing’e kural ihlali bildirimi yapabilmeniz için bir Windows Live ( yani msn veya hotmail ) hesabiniz olmasi gerekiyor.

Yandex Kural ihlali Bildirimi : Yandex spam bildirimini yönergeleri izleyerek yapabilirsiniz.

4.) Yer Sağlayıcıya Haber Verin
Web 2.0 teknolojisi ile bloglar internet dünyasında önemli bir yer haline geldi. Bu bloglardan bir çoğu ücretsiz barınma ve alan adı hizmetlerini kullandığından başlarına bir şey gelmeyecek sanırlar. Ancak bu hizmet sağlayıcılardan blog açarken imzaladıkları sözleşmeyi unuturlar. Rapor ettiüiniz taktirde hızla içerikler veya bloglar hizmet sağlayıcı tarafından kaldırılacaktır.

Blogger Spam Raporlama : Site adresini yazarak şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca Blogger bloglarında navbarda “kotuye Kullanım bildir” veya “report abuse” butonları ile de direk blogger yönetimi ile iletişime geçebilir şikayetinizi belirtebilirsiniz.

WordPress Spam Raporlama : Burada bir yanlış anlaşılma olmasın, wordpress alt yapısını özgün sunucularında kullanan kişileri rapor edemezsiniz. Bu sadece wordpress.com blogculari içindir.

TİB : Yukarıda anlattığım fake mesaj yöntemini uygulayıp Tib ' e ihbarda bulunabilir ve siteyi türkiyeden erişime kapatabilirsiniz.

5.) Reklam Verenlere Haber Verin
Hiç bir firma, işletme, servis sahibi kopya içeriğe sahip bir siteye reklam vermek istemez. Zaten çoğunun sözlesmesinde bu madde açıkca yer almaktadır. Eğer Reklam çözüm ortakları aracılığı (adsense, linkz vb.) ile reklam almış bir site spam yapıyorsa onu rapor etmeniz reklam gelirlerini kaybetmesine ve düzgün insanların emeklerinden para kazanmasına engel olabilir. ADsense Kural İhlali Bildirimi


6.) Hırsızları İfşa edin
Sitenizde ve gerekse forumlarda özellikle Google resmi forumunda bu hırsızları açıklayın.

7.) Diğer Sitelere Haber Verin
Sizden izinsiz yazılarınızı çalan site yada bloglar büyük ihtimal başka site yada blogların yayınlarınıda sömürüyorlardır. Bu siteleri tespit edip konudan haberdar edin. Ne demişler birlikten kuvvet doğar.

8.) Diğer Yöntemler
Bunun dışında, içeriklerinize telif hakkı alıp yayınlayabilir ve kaynak göstermeden alıntı yapanlara önce uyar kaldır sonra hukuki süreç başlatabilir, kişinin face, ins, g+ gibi adreslerinden gerçek kişilere ulaşabilir, hırsızlık sitesini çökertme mekanizmalarını uygulayabilirsiniz. Tabi kişisel olarak işin bu boyutlara gelmeden çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü içerik hırsızlarının ve bu siteleri takip edenlerin aptal ve cahil olduğunu unutmamak gerekir.

NOT: Bu içeriğin hazırlanmasında yardımcı olan erabyte.net ' e teşekkür ederiz.

Sizlerin de eklemek istediği yöntemler varsa yorum bölümünden katkıda bulunabilirsiniz.

Copy Paste Block Content

Bilgiyi üretenlere değer vermeyen toplumlar , sömürülmeye mahkumdur....



Yorumlar

  1. Adsız10.10.14

    ADAMIN DİBİSİN DİBİ

    YanıtlaSil
  2. ADAMIN DİBİSİN DİBİ

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim bir solukta okudum, eline sağlık. Bayağı açıklamalı bir yazı olmuş.Bu yazı paylaşılmaz mı? Emeğine sağlık. Sayfa linkini Gizlilik bölümüne alıyorum.İnsanlar okusun ve faydalansın.Birde yazını paylaşsan çok güzel olur diye düşünüyorum.Öpüldün görüşmek üzere başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanal aleme bir katkımız olsun, makaleyi düzenlemem uzun zaman aldı ama sanırım faydalı bir paylaşım oldu. insanlar uzun yıllar en azından neler yapabileceklerini şöyle bir arada bulabilirler. güncel tüm yöntemler üzerinden faydalanabilirler.
      Yazıyı face ve g+ üzerinden oto paylaşımda zaten diğer yerlerede biliyorsun ben biraz mazeme bu isteyen gelir alır tarzında blogculuk yaptığım için başka yerlerle uğraşamıyorum.
      Katkılarınız için teşekkür ederim, tabiki istediğiniz yerlerle payşabilirsiniz. Sonuçta kendim için yazsam ben zaten biliyorum mahsat iyi insanlar faydalansın :)

      Sil
  4. Faydalı bir çalışma olduğuna emin olabilirsin.Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Adsız12.11.14

    Bir baş yapıt olmuş , tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Adsız17.1.15

    Gerçekten her site yada bloğun bakması ve dikkatlice okuyup uygulaması gerekn bir yazı olmuş , teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Adsız11.10.15

    http://www.telifhaklari.gov.tr/

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık. Müsaade ederseniz bir soru sormak istiyorum: Acaba mobil şablonlara "kopyalama engeli" koymak mümkün mü? Masaüstünde yazı kopyalama engeli çalışmasına rağmen mobil şablonda (mobil cihazlarda) çalışmıyor. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşıyorum, ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mobil cihazlar içinde kopyalama engeli mümkün lakin her işletim sistemi için çalışan bir kod yazılmalı (ios, android, w10 , tizen vs.) lakin kopyalama engelini aşmak, bilen bir kişi için 1dk. bile sürmediğinden olsa gerek böyle bir koda ben rastlamadım.
      Dolaylı yöntemlerde mevcut örneğin ekranın tamamını resim dosyası olarak yayınlamak ama ozamanda arama motorları içeriği tarayamıyor.
      Değişen algoritmalar ile birlikte arama motorları içerik kopyalanmasını çok hızlı tespit ettikleri için aslında eskisi kadar endişelenmeye gerek yok çünkü orjinal içerik sayfasına daha çok TR yada XP verdiği için ilk büyük güncellemede kopyala yapıştır yapan site aşağıya çekiliyor.
      Mobil için bir kod rastlarsam makaleye eklerim. Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  9. Teşekkür ederim güzel cevabınız için. TR yada XP kısmını biraz daha açar mısınız?

    Peki, bizden çalınan içeriklerin bizden daha yukarılara çıkma olasılığı var mı ve bu durum ne kadar devam edebilir? Kopyalayan sitenin kalitesinin etkisi var mı bu durumda?

    Tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TR TrustRank, XP Vuruş gücü demek. Hırsız sitenin Pagerank yüksekse başlarda üste çıkabilir ama sonra google kimin içeriği ilk girdiğini bilecek kadar akıllı olduğundan büyük güncelemelerde yani yaklaşık 3 ay sonra sıralamayı düzenler. bu kadar beklemek istemiyorsanız webmaster consol dan "3.) Arama Motorlarına Haber Verin" uygularsan hızlı bir yineleme yapılıyor.
      Mevzu uzun ama özetle siber alem daha adil diyebilirim.

      Sil
  10. Anladım, sizi sürekli takip ediyorum. İyi ki sizin gibi birikimli insanlardan yeterişnce detaylı bilgiler alabiliyoruz. İyi çalışmalar dilerim...

    YanıtlaSil
  11. Acaba bahsettiğiniz "Haber Ver" linki bu mu: https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=tr

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=tr

      Sil
  12. http://creativecommons.org/choose/

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    sitemize yazdığınız mesajla tanıdım sizi, nasıl güzel bir site bu tebrik ederim bayıldım :)
    zaman zaman böyle güzel makaleleri bizde de paylaşmanız dileği ile
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Katkılarınız için teşekkürler.

      Sil
  14. Adsız15.12.16

    https://www.lumendatabase.org/

    YanıtlaSil
  15. içerik değil sadece c panele teknik destek için girip yazılım dosyasını tamanını çalarak ticari sitesinde satış yapanlar ve tüm görselelrimizle birlikte sitemizi örnek site oralak referanslarına yazanlarda gördük..uyarılarımıza ragmen kaldırılmadı üstelik satış fiyatında indirim yapmışlar. Bu kadar karakter yoksunu insanlar varken islerimizi güvenerek nasıl kimlere gördüreceğiz? Emek hırsızlarına yazıklar olsun...!

    YanıtlaSil
  16. Adsız1.4.20

    elinize sağlık, çok teşekkür ederim paylaşımınız için

    YanıtlaSil
  17. Adsız17.1.23

    How to Prevent Content Theft?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺