Gelişmesi Gereken Teknoloji Ürünleri

 


Hayatımızı Kolaylaştırmak İçin Zamana İhtiyacı Olan Teknolojik Ürünler

Günümüzde hızı iyice artan teknolojik gelişmeler ile son kullanıcı ile buluşan teknolojik ürünlerin sayısı ve çeşitliliği gün geçtikçe artıyor. Ama bu teknolojilerin bir kısmı son kullanıcı için faydasının yanında olmayan dertler ile de uğraşmak zorunda bırakıyor.

Batarya

İnsanlık olarak kullanılabilir batarya teknolojisinde geldiğimiz nokta lityum İyon piller. Ve bunlar cep telefonundan elektrikli otomobillere kadar benzer yapıdalar. Hepsinin ortak sorunları ve yanında getirdiği zorluklar aşılmadığı sürece mobilite istenilen konfora ulaşamıyor.


VR

En son Apple ile gündeme gelen ama gecikme süresinden batarya ömrüne, görüntü kalitesinden taşınabilirliğe kadar getirdiği kolaylıklar zorluklarından daha az.


Akıllı Saat

İlk başta mantıklı gibi dursa da yazılım desteğinin çabuk bitmesi, gündelik bir ihtiyaç olamaması, batarya ömrü derken hayatımızı kolaylaştırmak yerine bizi şarj aletine daha fazla bağlıyor.


Robot Süpürge

Bir zamanların işe alımlarda sorulan meşhur ürünü gerçek oldu ama gerçek bir evde değil dümdüz bir alan dışında bir halta yaramadığından şimdilik oyuncak gibi bir alet olmaktan öte geçemedi.


Kablosuz Şarj

O kadar yavaş ve batarya ömrünü o kadar çok yıpratıyor ki fişe takmak sanki daha ergonomik gelen bir alet.


MicroSD Kart

Telefonda ayrı dert, bilgisayarda ayrı dert, fotoğraf makinelerinden çok ayrı dert. Hızı yavaş ömrü kısa.


Bulut Hizmetler

Derdi bitmiyor şurada uzun uzun yazmıştık.


Yazıcı

Ayda 100 sayfa çıktı alan birisi için huzuli masraf kapısı. Kalitelisi pahalı, sarf malzemesi anlamsız pahalı, kendisi çabuk bozulur, yazılım derdi bitmez...



Yorumlar