Seboreik Dermatit Tedavisinde Çözüm


Seboreik Dermatit (Egzama / Kepek) Tedavisinde Çözüm

Yıllardır çektiğim bir hastalıktı Seboreik Dermatit. Yaklaşık 20 sene kadar uzunca bir süre başımdan gitmedi. O kadar çok doktora , eczaneye , lokman hekime , ıtriyatçıya gidip belkide bine yakın ürün kullandım. Bazıları geçici olarak kepeklenme ve kabuklanma sorununu giderse de kısa süre sonra tekrar eski haline dönüyordu. Kalıcı bir çözüm aradım durdum. Saçta kaşınma, aşırı yağlanma, saçlı deride kepeklenme , yer yer pembemsi renkte atopik egzamalar... Bu illet hastalıktan kurtulunca aşağıda anlattığım bu yöntemi bir daha uygulama ihtiyacı olmadı... Çok şükür bir daha saç derimde ne bir kepeklenme oldu ne de bir lezyon, saç derimin rengi normalleşti ve saçlarım canlandı. önceden de olduğu gibi saç ve saç derisi normale döndü ve sağlığına kavuştu, saç tellerimin köklerinin kütlesi arttı ve bir tel bile çekilse canımı acıtacak kadar kuvvetlenip canlandı.... :)

Aşağıda belirtiğim yöntemi ve ziyaretçi mesajlarını dikkatlice okuyunuz. Bu yöntem basit kepek, seboreik dermatit ve yağlı egzama rahatsızlıklarının tedavisi için hazırlanmıştır.

Her şeyden önce hastalığınızın ne olduğunu tam anlamak için bir kaç uzman hekime muayene olunuz. (Bir doktora danışınız demedim, bir kaç uzman hekime muayene olunuz dedim. Çünkü bende yıllarca 10 saniye bakıp sana hiç bir şey söylemeden önündeki kağıda üç beş ilaç yazıp seni gönderenlerden bıkmıştım...) Kısaca hastalığınızın tam tıbbi adını öğrenin, gerekirse doku örneği vererek laboratuvar sonuçlarını alın. Ve ondan sonra eğer çözüm bulamamış ve hastalığınız seboreik dermatit ise aşağı yazılanları okuyunuz. (Neden sadece dermatit veya egzama demedim çünkü dermatitin vaya egzamanında kendi içinden yüzlerce farklı türü var. Dolayısıyla farklı hastalıklar farklı tedaviler gerektirebilir.)

Ürünler : 
1-) Elma Sirkesi
2-) Sarımsak Yağı
3-) Çörekotu Yağı
4-) Selenyum Sülfit (Selenium Sulfide) ihtiva eden şampuan


Hepsi doğal ve katkısız, Çörekotu yağı ve Sarımsak yağı, mümkünse soğuk pres tercih edilmeli.
(Soğuk pres yağ çıkarımında ısı kullanılmadığından molekülde bozulma minimum olur.)


Maliyeti : 
1-) Çörekotu yağı : Yaklaşık  5 $. (Lokman hekim, aktar, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)
2-) Sarımsak yağı : Yaklaşık 5 $. (Lokman hekim, aktar, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)
3-) Elma sirkesi : Yaklaşık 2 $. (Lokman hekim, aktar, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)

Kullanımı : 
Kuru saç (jöle, sprey gibi bir kimyasal kullanılmamışsa temiz yada kirli olması fark etmez) , göz çevresi dışındaki hastalıklı bölge ; elma sirkesiyle yıkanır (burada saç dipleriniz yada lezyon olan bölge ile yakın çevresi iyice ıslanacak ve yumuşayacak) yani su ile saçınızı yıkar gibi elma sirkesiyle yıkayın. Kurumaya bırakın yaklaşık 30 dk. kadar bekledikten sonra kurumuş olacaktır. Aldığınız  Çörekotu yağı ve Sarımsak yağını 1/4 oranında karıştırın
{4 ölçek çörekotu yağı + 1 ölçek sarımsak yağını bir kapta karıştırın. Örneğin 400k ml çörek otu yağına 100k ml sarımsak yağı ilave edilip toplamda 500k ml karışım elde edilir.  (* ml = mililitre , k = katları ) }
Saçınızı yıkamadan, Elma sirkesi ile hazırladığınız  saç derinize (yada hastalıklı bölge neresi ise) ve yakın çevresine bu karışımı masaj yapar gibi bolca yedirin. Mümkün olduğunca kuru yer bırakmamaya çalışın. 2 saat kadar bekledikten sonra saçınızı yardımcı bir şampuanla yıkayın. (Sabun kullanmayın , sabun aşırı baziktir ve PH bozacağından tedaviyi olumsuz etkiler), tavsiyemiz  "selenyum sülfit " içeren şampuanlardır. (Selenyum sülfide duyarlı bir cildiniz varsa bunun yerine alternatif olarak kömür katranı ihtiva eden bir şampuan da kullanabilirsiniz.) Ilık su ile iyice durulayın.

Kullanım Süresi : 
Tedavideki en önemli kısım burasıdır. Öncelikle bunun inatçı bir hastalık olduğunu kabul edin. Tedavi süresinin kişiye göre değişebileceğini ve tedavinin düzenli kullanılması ile şifa bulacağını bilin. Kullanım süresi tamamen bu hastalığın belirtileri kaybolana kadar mümkünse aralıksız her gün tekrarlanacak şekilde günde bir defa uygulanmalıdır. Lezyonlar ortadan kaybolduktan sonra (normalde yaklaşık 14 - 15 gün sonra) son bir kez daha aynı yöntemi uygulayın. Bir daha bu hastalık ortaya çıkmadığı müddetçe bu tedaviyi tekrarlamanıza gerek yoktur. Yani 2 hafta kullanılmalı ancak iyileşme yavaş ise tedavi süresi uzatılmalıdır. Hastalığın rekürren (tekrarlayan) durumlarında tedavide tekrarlanmalıdır. Tedavi 1-2 gün uygulanıp yarım bırakılmamalı ve  ilk kullanımda hızlı bir iyileşme beklenmemelidir. Yağlanmada tedavi süresince azalma görünse de tedavi uygulaması bittikten sonra yavaş yavaş normale dönmektedir. İyileşme 3-4. günlerde belirgin bir şekilde iyileşme başlamalıdır ( eğer hastalık çok ileri düzeydeyse iyileşmede geç başlayabilir). Tedavinin ortalarında (normalde 7-8. günlerde) hastalık alevlenebilir, yani hastalık kusmaya başlayabilir. Bu tedaviyi yarıladığınız ve hastalığın bundan sonra iyileşme periyoduna girdiğini gösterir.
Tedavi en az 14-15 gün sürdürülmelidir , sonrasında 9-10 gün cildin dengesini bulması için zaman gerekir, yani yaklaşık 1 ay sonra gerçek sonucu gözlemleyebilirsiniz. Bu süre içerisinde değişik belirtiler oluşsada bunların geçici alevlenmeler olabileceğini ve  dolayısıyla moral bozmadan sabır edilmesi gerektiğini unutmayınız.  Kömür katranı yada selenyum sülfit  ihtiva eden şampuana uygulama kürü bittikten sonra en az 20 gün daha devam ediniz.

Yan Etki : 
Kullanılan ürünler tamamen doğal ve eski çağlardan beri insanoğlunun kullandığı hatta yemeğini yapıp tükettiği ürünlerdir. Çörekotu yağı, Sarımsak yağı ve Elma sirkesine karşı bir alerjik durumuz yoksa hiç bir yan etkisi yoktur. Sadece sirke ve sarımsağın kokusu rahatsız edebilir. Sirke kokusu saçlarınızı yıkayınca gidecektir. Sarımsak kokusunun geçmesi zaman almakta ama kısa zamanda oda kalmayacaktır. Kullanılan ürünler göze temas ettirilmemelidir. Herhangi bir advers etki olmasada 0-6 yaş çocuklarda ve kanamalı açık yaralar üzerine uygulanmamalıdır.

Tavsiyeler : 
Başkalarının dediği gibi bu hastalık stres vs. gibi şeylerin bir sonucu değildir. Tabiki stres immum sistemi (bağışıklık sistemi) etkiler ve immum sistemde vücudun tüm moleküllerini etkiler. Ama mekanizmayı anlamadım diye her şeyi stresse bağlamamak gerekir.
Tüm kullandığınız tarak, jilet, yastık kılıfı, şapka vs. gibi aparatları ya dezenfekte edin yada yenisi ile değiştirin. Bu bir hastalıktır ve bulaşıcıdır. Bunu kabul edin, sadece hücre transferi ile bulaştığı ve her insanda ortaya çıkmadığı için bulaşmayan bir rahatsızlık sanılabilir. Yani yüzeysel temasla bulaşmaz ama mesela aynı tarağı kullanan iki kişi birbirine bulaştırır. Tedavi saç dışında hastalığın görüldüğü vücudun her yerinde göze temas ettirmemek kaydıyla kullanılabilir.
Haftada en az iki defa banyo yapılmalıdır. Saçların kısa olması kullanımı kolaylaştırır. Sadece sorunlu saçlarda değil normal saçlarında sağlıklı olması için yani cansız saçlara, saç bakımı yapmak içinde bu yöntem kullanılabilir. Hiç bir ürün yada ilaç, düzenli kullanılmadığında istenilen neticeyi vermez. Bu tedavi yöntemi hafif kepek sorunu olanlar, basit kepek sorunu olanlar, çok zayıf saçları olanlar yada sorunsuz ve sağlıklı olan ama saçlarına bakım yapmak isteyenlerde kullanılabilir.
Kullanılan ürünlerin miktarı kişiye göre değişiklik göstereceğinden rakamsal değil oransal ifade edilmiştir. Örneğin kısa saçlı biri için saçını yıkaması için gereken elma sirkesi 1 bardak yeterken uzun saçlı biri için bir şişe yetmektedir, yada dermatiti yeni başlamış birisi için 3cm lik bir yer için 100ml karışım yeterken vücudunu kaplamış birisi için 1lt veya daha fazla karışıma ihtiyaç olmaktadır, bu nedenden oransal betimlemeler ile ifade edilmiştir.

Tedaviden Sonra
Tedaviyi tamamladıktan sonra kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuana devam etmeniz tavsiye olunur. Tedaviden önce ve tedavi sırasında kullandığınız tarak, jilet vb. kişisel eşyalarınızı tedaviyi tamamladıktan sonta mutlaka yenisi ile değiştirin yada dezenfekte edin. Sarımsağın doğası gereği bir kokusu vardır ve bu koku zamanla kendiliğinden geçmektedir ancak bu kokuyu istemeyenler banyodan sonra saça uygulanan saç bakım maskelerinin (hair mask) güzel kokanlarını kullanabilir. Haftada en az iki defa banyo yapılması cilt ve saçın sağlıklı kalabilmesi için gereklidir. Normal bir insan için önerilen banyo yapma süresi 3 günde 1 dir. Tedaviyi tamamlandıktan sonra yaklaşık 1-2 haftada saç ve cildiniz normal dengesine kavuşacaktır , bu süre zarfında basit kepek görünebilir ancak endişe edilecek bir durum yoktur, bu durum cildiniz dengesine kavuşana kadar olan geçici bir evredir. Bu bağlamda iyileşme olmuşsa yani dermatitden kurtulmuşsanız bu yöntemi tekrarlamanıza gerek yoktur.

Mekanizma:
Elma sirkesi PH vücudun PH göre daha asidiktir böylece ölü deriyi temizleyip (peeling) fazla yağlardan arındırır, aynı zamanda antimikrobiyeldir. Sarımsak Yağı saçı besleyip vücut için zararlı organizmaları yaşama ortamını yok eder. Çörekotu Yağı saçı ve saç derisini kuvvetlendirip saça can veren kılcal damarları ve sinirleri yeniler, antihistamink özellik gösterir. Tedavi; saç ve derinin florasını düzenleyip optimum düzeye getirme prensibi üzerine kuruludur. Kullanılan ürünler saç çıkarmaz yada alerjik bir reaksiyonunuz yoksa saç dökmez ancak s. dermatite bağlı saç dökülmesi varsa bunu durdurur. Ancak bu etkisi tedavi tamamlanıp saç ve saç derisi  normal dengesine kavuştuktan yani yaklaşık tedavi bitiminden 15 gün sonra anlaşılır düzeyde gözlemlenebilir.


Ayrıntılar:

Saçtaki Kepeklenmenin Nedenleri Nelerdir? 
Saçta kepek oluşumunun bir çok nedeni olabilir.
Genellikle üç şekilde görülebilir.
-Kepeklenme (kuru saçlı deri, grimsi beyaz kepek),
-Yağlanma (sebore; yağlı saçlı deri),
-Yağlı ekzema (seboreik egzema; yağlı, kırmızı kaşıntılı saçlı deri, sarımsı turuncu kepek ve kabuk).


Kepek Bir Saç Problemi midir?
Kepeklenme, saç problemi değil, bir cilt hastalığıdır. Seboreik dermatit veya yağlı egzema toplumda %2-5 oranında ve erkeklerde daha sık görülen kronik tekrarlayıcı bir deri hastalığıdır. Hafif formu daha çok adolesan dönemde görülen grimsi beyaz ince kuru kepeklenme ile giden kaşıntısız bir tablodur. Şiddetli formu ise yenidoğan bebeklerde ve 4-7. dekad arası erişkinlerde görülen, kırmızı yağlı bir saçlı deride sarımsı turuncu kalın kabuklu kaşıntılı bir tablodur.

Seboreik Dermatit Nedir ?
Vücutta normalden fazla oluşan kepeklenme ve sonrasında dökülmesiyle oluşan kızarıklık ilk belirtileridir. Saçlı deri altı, göz kapakları, kaşlar ve çevresi, göğüs bölgesinde tutunumu oldukça sık görülmektedir. Seboreik Dermatit bir çeşit egzama türüdür.

Seboreik dermatitin nedeni ve tedavisi henüz tam olarak bilinmemektedir. Seborenin nedeni; yağ bezi üretiminin direk olarak artmasından ötürü değil; yağ bezlerinde gelişen bir kimyasal değişim ve normalin dışında bir keratinizasyon (epidermal hücre çoğalması) artışıdır.

Yağ bezi ve ter bezi olan bölgelerde seborenin görülmesi; ter bezinin de önemli bir tetikleyici faktör olabileceğini ortaya çıkarmıştır. Ayrıca mikrobik etmenler de önemlidir. Yağı seven maya mantarları ve bakteriler ortam bulup çoğalmakta ve vücudun verdiği tepkimeyi başlatmaktadırlar. Seboreyi artırıcı faktörler çok çeşitlidir; yorgunluk, stres, düzensiz beslenme, yaz kış dönemi, nem azlığı, basınç değişiklikleri, androjenler, hipofiz bezi değişiklikleri, serebral bozukluklar (Parkinson hastalığı), kalp damar hastalıkları, ilaçlar vb.

Seboreik Tedavisindeki Kullanılan Yöntemler Nelerdir ?
Seboreyi ve kepekleri gidermek, maya kolonizasyonunu baskılamak, ikincil enfeksiyonu kontrol altına almak, kızarıklık ve kaşıntıyı gidermektir.

Düzenli olarak haftada 3 kez kepek şampuanı (%2-5 selenyum disülfid, kükürt, katran, salisilik asit, ketokonazol, siklopiroks, çinko prition, fluosinolon, benzoil peroksit veya rezorsin içerikli..) kullanılması önerilir.
Genelde uygulanan tedavi  zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden şampuanlardır. Bu maddeler bir süre hastalığı maskelesede seboreik dertmatit ve türevleri olan rahatsızlıklarda kalıcı bir çözüm olmamaktadır.

Kepek Şampuanları Saçı Döker mi ?
Kepek şampuanları uzun süreli kullanımlarda saçlı derideki seboreyi ve hızlı epidermal dönüşü azaltmakta bu nedenle de ikincil olarak kuruluk, matlık, zamanla da saçta dökülme gelişebilmektedir. Bu şampuanlara eklenen çeşitli nemlendirici ürünler ile dökülmenin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

%2-5 Selenyum disülfid, kükürt ve katran içerikli şampuanlar epidermal proliferasyonu azaltırlar. Salisilik asit epidermisin üst tabaka hücreleri arası bağlarını eritir. Ketokonazol içerikli şampuan en etkili antifungal ilaçtır. Çinko prition ise sitotoksiktir(hücre ölümü).

Çörekotu Yağı (Nigella sativa Oil) : Çörekotu yağı, tohumlarının preslenmesi ile elde edilir. Tohumlarında hem uçucu yağ, hem de sabit yağ vardır. Sabit yağ oranı % 28 – 35 arasındadır. Soğuk pres olanı kıymetlidir. Zengin yağ asitleri ve mineraller içerir. Etken madde olarak; E vitamini ihtiva eder. Oleik asit, Omega3, Omega6 doymuş yağ asitlerini içerir. Çörekotu yağında timohidrokinon bileşiğinin bulunması, antihistaminik aktivite göstermesini sağlar. İçerdiği mineraller; selenyum, çinko, demir, bakır ve kalsiyumdur. Selenyum bağışıklık sisteminin tüm parçaları üzerinde glutatyon peroksidaz adlı antioksidan enziminin işleyişinde rol üstlenerek etki eder.Saç dökülmesi ve kepeğe karşı saç diplerine friksiyon şeklinde uygulanır.Egzama, kuru cilt ve saç masajı için kullanılır.saçı besler, dökülmesini önler.

Sarımsak Yağı (Garlic Bulb Oil) : Parazit sökücü, idrar söktürücü, astım, sarılık, diş hastalıkları, romatizma, afrodizyak, şeker hastalığı, tansiyon, bağırsak florasının düzenlenmesi ve tehlikeli bakterilerin üremesini engelleyici organizmayı desteklemeye, karaciğere, troit, böbrek üstü ve tüm salgı bezlerinin iyi çalışmasına, gut, siyatik, baş dönmesi, kulak uğuldaması, glikoz miktarının dengelenmesi, kan dolaşımı, enfaktüst, beyin kanamalarına karşı tansiyonu düşürür. Damar sertliği, kolestrol seviyesini düzenler. Oksijen taşıyan alyuvarları korur. Haricen kullanımlarda asalakları öldürür. Saçkıranda sorunlu bölgeye sürülerek kullanılabilir. Yüksek tansiyonu düşürmeye, iştah açmaya, hazmı kolaylaştırmaya. kabızlığı gidermeye, kanı temizlemeye. kalp adalesini kuvvetlendirmeye, tansiyonu den gelemeye, saçkıran hastalığına. ayrıca saç uzamasına ve dökülmesini önlemeye etkili şekilde yardımcı olur. Mikrop öldürücü olarak da kullanılması tavsiye edilir. Sarımsak antiviral, antifungal, antibakteriyel özellikleri sayesinde saç derisindeki rahatsızlıkları giderir. Saçların uzamasını hızlandırır.

Elma Sirkesi (Malus domestica) :  Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri. Saç diplerini temizler, yağlı saçların fazla yağını alıp deriyi temizler, ölü hücreleri yok eder, saç derisini canlandırır, saç dökülmesini önler derinlemesine temizlik yapar. Antifungal özellikte olup antimikrobiyaldir.

Not: Bu yöntem sizin sorunlarınızı kesin çözer diye bir iddiamız yoktur. Seboreik Dermatit rekürren (tekrarlayan), bir çok eşlik eden faktörle birlikte görünen (maya, mantar, bakteri, virüs...) ve bulaşıcı bir hastalıktır.  Yani tedavi olmuş ama sonradan eski tarağınızı kullanamaya devam etmişseniz hastalığı yeniden kapmanız muhtemeldir. Hastalık baskılanmış ve sonradan uygun ortam bulduğunda yeniden ortaya çıkması olasıdır. Bu tedavinin asıl amacı saç florasını normale döndürüp hastalığın belirtilerini ortadan kaldırmaktır.
Saçınızda yada derinizde birden fazla hastalık aynı anda bulunmaktaysa, örneğin dermatit ve saç mantarı aynı anda hastalık yapmışsa, bu hastalıkların hepsinin tamamen tedavi edilmesi ile şifa bulanacağının bilincinde olunmalıdır.

Umarım sizlere de kalıcı çözüm olur, istediğiniz soruyu yada paylaşmak istediğiniz bilgiyi yorum bölümünden yazarak bizlere katkı sağlayabilirsiniz.


...DEVAMI İÇİN :

Seboreik Dermatit Bölüm 2
Seboreik Dermatit Bölüm 3
Seboreik Dermatit Bölüm 4
Seboreik Dermatit Bölüm 5
Seboreik Dermatit Bölüm 6
Seboreik Dermatit Bölüm 7


Sayfalarından paylaşımların devamını takip edebilirsiniz.

İstediğiniz her türlü bilgiyi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Mesajlarınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür olacaktır ve en kısa zamanda cevaplanmaya çalışılacaktır.

Lütfen diğer bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.

Herkese şifalar dilerim.
Saygılarımızla...



WEBSEYYAHI : Human relations and consumer trends expert, the counselor (USA)


Yorumlar

  1. Yazınızı baştan sona okudum; farklı bir bakış açınız var tamamen ortodox tıbba karşı da değilsiniz ama sizde benim gibi tıbbın kapitalizm çarkları arasında sıkışıp kalan bir bilim olduğunu düşünüyorsunuz galiba.
    Neyse asıl sormak istediğim. Saçımız yağlanıyor yani seboreik dermatit var. Biz bu illetten kurtulmak için ise saçımızı yağlı saçlara özel şampuanlarla sık sık yıkıyoruz. Saç ise bizimle inatlaşarak biz ne kadar çok kurutmaya çalışırsak o da o kadar çok yağ salgılıyor. Olaya baktığımızda bu kısır döngüden kurtulmanın yolu yağlı saçlara özel şampuanları kullan mamaktan geçiyor gibi geliyor ama bu sefer de saç yağlı kalıyor. İşte benim canımı sıkan da tam bu nokta; şu an saçlarım o saçlarım o kadar kuruki ama aynı zamanda da saçla ilgili olmasan sanki makina yağı bir tabaka var saç tellerimde. saçlarımı yıkadıktan sonra saçlarım çok kısa bir sürede diplerden uçlara doğru yağlanmaya başlıyor. Peki bu kısır döngüyü kırmanın yolu nedir? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selenyum Sülfit ihtiva eden şampuan Head & Shoulders "CLİNİCAL SOLUTİONS DANDRUFF" Şampuanı. Türkiyedeki adı farklı olabilir.

      Sil
  2. @Unknown
    bizde bir söz vardır " hastalık yoktur, hasta vardır" sömürü üzerine kurulu her sisteme karşıyız. tabiki mutlak doğruyada yanlış diyecek kadar sabit kafalı değiliz.

    sorunuzun cevabı aslında basit yağı kurutmak yerine çözmek daha doğrudur. yada basit değişle asit yağı çözer. Yani isterseniz seboreik dermatit tedavisinde kullanılan ph düşük bir losyon var eczanelerde satılıyor onu kullanabilirsiniz yada elma sirkeside aynı işi görüyor.

    YanıtlaSil
  3. Murat27.7.12

    Bir de elidel diye bir krem var.Bu kremi alıp saçlı deriye uygulasak çözüm olabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Murat27.7.12

    yorumlarım neden görülmüyor?

    YanıtlaSil
  5. @murat
    -yorumlar bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür oluyor. Bunun nedeni spam mesajlardan ziyaretçiyi korumak.

    -losyonun ismini bende hatırlayamadım o yüzden yazmadım, sanırım eczacıya tarif edince bilecektir. ben newyork tayım o yüzden burada türkiyedeki gibi kutulu ilaç olmadığından adını bilmiyorum.
    -*tedavi süresince yağlanmada azalma olmuyor* uyarınız için teşekkürler. yağlanma bende tedaviyi bitirdikten 1 hafta sonra kendiliğinden yavaş yavaş normale döndü.
    -Selenyum sülfür içeren şampuan tek tipi var oda her saça uygulanacak formda.
    -elidel krem tedavi etmez ama yatıştırıcı etkisi fayda sağlayabilir.
    not: son bir öneri, bu yöntemi uygularken 1 hafta sonra hastalık iyileşme yönünde ise devam ediniz ama daha kötüye gitmeye başladıysa yada durumunda bir değişiklik olmuyorsa bu maddeler size yanıt vermiyordur, devam edip etmemek sizin tercihinizdir.
    dermotoloji de bu tip vakalara sık rastlanır, mesela herkese iyi gelen bir krem bir hastada yanıt vermez. dr o hastaya o ilacı kesip başka ilaç başlar. Bu gibi durumları en iyi hastanın kendisi takip edebilir.

    YanıtlaSil
  6. merhaba kardeşim bende yıllardır bu dertten muzdaribim saçım çok dökülüyor kullanmadığım şampuan kalmadı elma sirkesinin faydası olduğunu işittim hatta bal ile karıştırıp 1 ay boyunca içtim bi b.ka yaramadı :D anlattıklarını saygıyla karşılıyorum ve teşekkür ediyorum anlattığın şeyler için ,ama mesela burun kenarlarında var bu hastalık sadece saçta değilki üstelik ben burun kenarlarına krem sabun vs sürmüyorum hiçbirşey sürmüyorum gene aynı ve önerdiğin tedaviyi uygulama süresinde kel kalmayalım ?

    YanıtlaSil
  7. @ensar altundaş
    paylaşımınız için teşekkürler, tedaviyi uygulama kararı tabiki kullanıcının takdirindedir. söylediklerinizin cevabı zaten makalede ve yanıtlarda verilmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız30.7.12

      cevabınız için teşekkürler peki siz kendiniz mi nasıl buldunuz bu yöntemi

      Sil
  8. @Adsız
    Yöntemi ben bulmadım zaten çok eski kaynaklarda sirke, sarımsak , çörek otu nun saç için kullanıldığını, eğer çevremizde varsa 70-80 li yaşları geçmiş büyüklerimizede sorabilirsiniz.
    ben bu madderi araştırırken s. dermatitin söylenildiği gibi "stres yada vücut kendi yapıyor kendiliğinden geçer" tezini kabul etmeyip bu bir hastalıktır ve hastalığın nedenini ortadan kaldırmadan kalıcı iyileşme beklenemez söylevinde bulundum.
    sonra Thomas Dawson 'un malassezia globosa ile ilgili çalışmalarını okurken Neva çiftçioğlunun nanobakteria çalışmasında bahsettiği şuanki teknoloji ile tespiti güç olsada nano düzeyde canlılar olduğu kanıtlandı, bende bu canlıların s.dermatit hastalığına neden olabileceği tezini düşündüm ve bu canlıların yaşam döngüsünü kırabilirsek hastalık ortadan kalkar diye fitolojide geçen etken maddelerin bir kombinasyonunu yaptım. bende işe yarayınca önceleri kim uğraşacak diye bir kaç kişiye söyledim bir arkadaş daha işe yaradı deyince bende iyi boş bir zamanda bir makale yazayım dedim yaklaşık 3 ay sonra anca boş zamanım oldu bende yayınladım. (webde çok fazla yerde bu makalem alıntı yapılmış özellikle forumlarda paylaşılmış, emeğe saygı gösterip altına sitemizin linkini ekleyenlere içten teşekkürler ederiz.)
    Yani yöntem değil ama kombinasyon bana ait.

    YanıtlaSil
  9. Adsız2.8.12

    mesaj yazmak ne kadar zormuş yayınla diyorum yzaılarım gidiyor. sonra anladım anonim profil seçmek gerekiyor sanırım yoksa üyemi olmamız gerekiyor?
    ben anlattığınız yöntemi denedim ilk hafta iyileşme olsada tam olarak geçmedi.bende buda işe yaramadı diye 8-9. günde şişenin geri kalanının hepsini kafama boşalttım yattım uyudum sabah uyanınca banyo yaptım 1 hafta birşey kullanmadım ama sonradan baktım ki hastalık tekrarlamıyor. bilmiyorum bende böyle oldu tedaviyi tamamladım sonra geçti. çooook teşekkür ederim 1 aydan fazla oldu şimdilik hiçbirşey kullanmıyorum herşey normal.

    kardeşimdede aynı sorun var ama ondada aynı yöntem işe yarıyor fakat komple iyileşmedi küçük küçük noktalar halinde hastalık çıkmaya devam etti. bende işe yaradı kardeşimdede işe yaradı ama kardeşimde iyileşme çok yavaş oluyor ne yapabiliriz?

    bu arada kullandığınız maddeler saç maç dökmüyor aksine besliyor. elma sirkesi sarımsak ve çörek otu yağını 4 tl olanı küçük şişe 15 tlye büyük şişe var ondan alın bolca sürün. tedavi süresince yağlanma devam ediyor. tedaviyi bitirince kendiliğinden hastalıkla birlikte kayboloyor bende öyle oldu. 5-6 günde değil 15 günde bende anca geçti. ama sanırım bu kişiden kişiye değişir. bilmiyorum 1 aydan şimdiye kadar çoktan kafamın dibi yağlanıp yara olurdu.sizin bu yöntem den sonra hiç sorun çıkmadı. emeğinize sağlık
    bülent

    YanıtlaSil
  10. @bülent
    geribildirim için teşekkürler
    -anonim profil seçmek gerekiyor sanırım yoksa üyemi olmamız gerekiyor?
    Yorumlama biçimi: yanındaki pencereden üyeliğiniz olan bir profil seçebilir yada adı url kısmına adınızı yazabilir yada anonimi işaretleyerek mesajını yayınlayabilirsiniz.
    üyelik sistemimiz yok ama isteyen facebook yada rss den takip edebilir.
    -kardeşimde iyileşme çok yavaş oluyor ne yapabiliriz?
    sizde işe yaradığına sevindim. kardeşiniz için tam olarak şunu yapın diyemiyorum çünkü bu yöntem bir abu-hayatdır gibi savımız yok, zaten buradan hiç marka adı veya bir ürün satışı gibi bir niyetimizde yok. ama bizde işe yaradı sizde de işe yaramış. öyle ise tavsiye edelim yol gösterelim belki birilerine faydamız olur. ama her dermotojik rahatsızlıkta olduğu gibi denemeden bir şey söylemek , bizde işe yaradı diye herkesde işe yarayacak yada tam tersi bizde işe yaramadı diye bu yöntem işe yaramaz gibi sabit kafalı bir yaklaşımda bulunmamak gerekir. her insan farklıdır bu paralelede belkide s.dermatite eşlik eden başka bir hastalık yada rahatsızlık vardır ve birbirlerini tetikliyorlardır, bu gibi çok olasılık olabilir. kardeşiniz için sadece süreyi biraz uzatın madderi biraz yoğun kullanın iyileşme hızı artıyorsa devam edin. umarım oda kalıcı şifa bulur.
    -tedaviyi bitirince yağlanmada kendiliğinden hastalıkla birlikte kayboluyor
    evet çok inatçı bir hastalık döngü kırılana kadar yağlanma devam ediyor, sonra yavaş yavaş kendiliğinden düzeliyor, bende de öyle oldu.
    son olarak iki tavsiye, 1 hastalık tekrarlaması yada birden yine saçta aşırı yağlanma olursa hastalık yayılmadan bu yöntemi bu aşamada 1 hafta değilde 1 gün 1 kere uygulayın önceden önlem alın.
    saçta koku kalmıyor ama huylanan olursa banyo sonrası sürülen saç kremleri var onlardan da kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Adsız4.8.12

    selenyum sülfit içeren head&shoulders.Intensive treatment adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor, kömür katranı içeren şampuan t-gel dermokozmetik eczanelerden bulabilirsin.
    yada ozoderm saç bakım seti.
    ben sizin yöntemi ozoderm ile birlikte kullandım hangisi işe yaradı bilmiyorum bıyıklarımdaki bile gitti ilk kez bukadar uzun süre çıkmadı ama bir ara yine çıktı yine aynı şekilde kullandım yine iyileşti. önemli değil ben bunuda ohhh dedim ilk kez bir şey işe yaradı. arada çıkarsada çıktıkca kullanırım rahat ederim. arkadaşlar bende işe yaradı ama arada sırada çıkıyor yeniden kullanıyorum kayboluyor şimdiye kadarki en etkili yöntem, admin eline sağlık heryer içi boş mesajlarla dolu ilk kez işe yarar birşeyi siz yazmışsınız.
    @dermatitli

    YanıtlaSil
  12. Adsız22.8.12

    elma sirkesini kullandığımda kafamda kan akışının hızlandığını sıcaklaadığını hissediyorum normal mi acaba ? ve ben sürekli o kepekli deriyi parmak uclarıyla soyuyorum bulaşıcı dediniz ya böyle yapmam tedaviyi olumsuz etkiler mi? tedavi sırasında iyileştiği belli olmuyo dediniz... nasıl anlicaz ? ne zaman bırakmamız gerektiğini nerden bilicez?
    ilginiz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. @adsız
    kan akışının hızlandığını sıcaklaadığını hissediyorum normal mi?
    -normal
    kepekli deriyi parmak uclarıyla soyuyorum
    -mümkün olduğunca dış etki ile yıpratmayın
    tedavi sırasında iyileştiği belli olmuyo dediniz
    -ben öyle bir şey demedim kullanıcı yorumlarında bazı kullananlar dedi.
    e zaman bırakmamız gerektiğini nerden bilicez?
    -saçınızda lezyon kalmayınca yani kabuklanma bitince kısaca zaman kişiye göre değişiyor.
    paylaşım için biz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  14. merhaba bende bugun başlıyorum önerdiginiz tedaviye . . umarım işe yarar gelişmeleri günden güne aktarmaya çalışacağım (ibrahim)

    YanıtlaSil
  15. @Unknown
    geri bildirim diğer kullanıcılar için çok önemli oluyor. Umarım işe yarar. bende yaradı 29 ağustosta uzun zaman sonra kuaföre gittim saçının dibi tertemiz dedi.
    ama ben buradan bir tecrübemi paylaştım herkesde kesin işe yarar diye bir ürün satmak gibi bir niyetim yok lakin bu illetten ben bu şekilde kurtuldum umarım sizde kurtulursunuz, maddeler tamamen doğal olduğu için denemekten bir zarar gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım dediğiniz gibi olur ben 22 yasındayım ve 3 yıldır bu illet başımda . kafamın üst kısımındaki saçların %3o unu kaybettim . . böyle devam ederse kel kalacagım artık ne olsa deniyorum diyebilirim :)

      bu arada bu iletiyi yazmadaan yaklaşık 5 bucuk saat önce tedaviyi saçıma uyguladum . . ilk izlenimlerimi paylaşayım

      öncelikle elma sirkesi ve sarımsak yagının kokusu çok feci insanın midesini kaldırıyor ama bir sure sonra alışıyorsunuz . .

      elma sirkesi kesinlikle saça zarar vermiyor arkadaşlar guvenle kullanabilirsiniz . hatta ben 20 dakika tuttum kafamda hiç bişi olmadı . . acı sızı falan yok . .

      yanlız bu tedaviyi uygulamadan önce saçlarınızı muhakkak kestirin kısa saça daha iyi uyguluyorsunuz . özellikle yağı sürerken hastalıklı bölgeye temas etmesi için kısa saç cok daha kolaylık saglıyor . .

      neyse asıl konuya gelelim yağ karısımınıda 2 saat kadar kafamda beklettikten sonra bebek şampuanı ile yıkadım .

      kokusu ilk başta geçmiyor arkadaşlar . .daha dogrusu etrafınızdakiler kokuyu hissetmıyor fakat size sanki kokuyormuşsunuz gibi geliyor.. ancak yaklaşık 3-4 saat sonra sizde koku almamaya baslıyorsunuz . yani bu karışımı akşam uygularsanız sabaha kalktıgınzda koku problemi yaşamazsınız . .

      ilk gun doğal olarak pek bi gelişme göremedim sadece egzama olan bazı bölgelerde yavaş yavaş kuruma oldu . . ve bu kuruyan bölgeler cok fazla kaşınıyor ama asla ve asla kaşımamak lazım .

      ben karışımı başımın tum kısmına uyguladım yani hastalık olmayan bölgelerede . . hastalık olmayan bölgelerde aşırı derecede temizlendi saçım . resmen parladı diyebilirim . . sabrın sonu selamettir diyerekten bu tedaviyi en az 10 gun uygulamaya devam edicegim . . gün gün gelişmeleri aktarıcam arkadaşlar

      unutmayın derdi veren Allah dermanıda verir .
      Herkese geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bu illetten kurtuluruz

      Sil
  16. @unknown teşekkürler umarım şifa bulursunuz.

    YanıtlaSil
  17. merhaba arkadaslar 7 gundur tedaviyi uyguluyorum . . sivilcelerin %80 i kurudu ancak saç diplerimdeki kızarıklıklar geçmiyor bi turlu anlamadım gitti bende :) neyse velhasıl tedaviye devam ediyorum şimdilik aktarıcaklarım bu kadar

    YanıtlaSil
  18. Adsız12.9.12

    yaklaşık 20 senedır çekıyorum ve dediklerinize bakılırsa sanırım eşıme ve çocuğuma da bulaştırdım önce kendimde deneyeceğim işe yararsa duacınız olurum..

    YanıtlaSil
  19. Adsız13.9.12

    Bende boyle bir hastalik oldugunu su an ogrendim. 3 yildir falan ben bu illeti sadece havalar serinlemeye basladigi zaman yasiyorum, aninda saclarimda kepeklenme ve burnumun sag ve sol yaninda kizariklik ve kuruma oluyor. Arkadaslarin zetion hakkinda soyledikleri tamamen dogru, bir eczacinin onerdigi garlic shampoo diye sarimsakli (bi kutusu 20tl) olan sampuan kullandim tamamen yalan dolan. bir ara bioxcin kullandim yine olmadi. head and shoulders bir ara iyi gelir gibi oldu sonra o da fayda vermez oldu. loreal sac bakim kremli bilmemneli birsey kullandim sonuc yine ayni. kullandiklarimi yaziyorum ki okuyan arkadaslar bunlari hic bosuna denemesinler diye. bende en kisa zamanda bu yontemi deneyecegim. mumkun mertebe buradan arkadaslarla paylasmaya calisacagim. Bu arada bilginiz olsun diye yaziyorum, sac cikarmak icin isirgan otu kullanan bir yakinimin yuzu o kadar cok sisti ki 1 hafta ise bile gidemedi, resmen bambaska bir insan oldu, yuzu patlayacak gibi sisti, gozleri dahi gorunmuyordu. o yuzden siz siz olun tecrubelerden faydalanin. her duydugunuz seye umut baglamayin, saygilar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar. Benimde 2 yıldır saçımda ve kaşımda kepeklenme var. Yalnız kızarıklık falan olmuyor. Zaman zaman geçiyor amaaaa bir oldu mu uzun süre geçmiyor. Kendimce yöntemler deniyorum bir kerede doktora gittim. Sonuç alamıyorum. Saçım yağlı da değil. Yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seboreik olabilir ama kesin sonucu dr. söyler. benim görüşüm seboreik dermatit başlangıcı gibi, yöntemi denemenizi tavsiye ederim, baştan önlem almak en iyisi olur. dermatit değilse bile kepeği kesiyor saçı besliyor kısaca faydasını görürsünüz diye umuyorum.

      Sil
    2. Bu arada 17 eylül de okullar açılıyor. Sarımsak saçı baya kokutuyor. Kepek için sadece çörek otu yağı kullansam iyi olur mu?

      Sil
    3. koku banyodan sonra geçiyor ama yorumlarda da yazdığı gibi banyo sonrası saç kremide kullanabilirsiniz.
      sadece çörek oyu iyi gelirmi ? denemek lazım

      Sil
  21. Engin15.9.12

    @WebSeyyahi
    Sizde son durum nedir? Tekrar çıkmadı değil mi bu hastalık? Sürekli bu yöntemi uyguluyor musunuz? En son ne zaman uyguladınız?

    Bir de benim saçlarım biraz uzun ama çok da fazla uzun değil. Saçların uzun olması bu yöntemi uygulanmakta sorun çıkarır mı?

    YanıtlaSil
  22. 1 hafta uyguladım geçti. sonra tatil dönüşü ense tarafımı çok yağlanmış hissettim dedim çıkmadan kullanayım 1 defa sanırım 10 ağustos gibi önlem amacıyla kullandım. çok şükür şimdilik sorun yok.
    benimde saçlarım uzun sadece malzeme çok gidiyor başka farkı yok.

    YanıtlaSil
  23. 2 yıldır maxsimum düzeydi etkilenmekteyim malum rahatsızlıktan. atak geçirdiğimde doktorun önerdiği bepanten-zeytinyagı karısımını uyguluyorum sac dıplerıme. ancak dökülme fazlasıyla arttı. yönteminizi uygulamak istiyorum en yakın sürede. peki deneyen ve faydasinı gören var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kullanıcarın fikirlerini öğrenmek için yorumları okuyabilirsiniz.

      Sil
  24. Yönteminizi 10 gün uyguladım ve üstünden de 8 gün geçti.Kepeklenme ve kızarıklar büyük oranda azaldı bunun için teşekkürler ama yağlanma birtürlü geçmiyor :(.Yağlanma geçmediği için seboreikin tekrarlama oranı yüksek.pH 5 olan bi kepek şampuanı kullanıyorum o mu saç derisini kurutup yağlanmaya sebep oluyo yoksa kendi vücudum mu yağ salgılıyo anlamadım ama yağlanma ben de 2-3 senedir vardı gerçi.İşin ilginç tarafı yağlanma sadece kafanın üst tepelerde var yan taraflarda yağlanma olmuyor.Şu yağlanma derdinden bi kurtulabilsem dünyalar benim olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri bildirim için teşekkürler, diğer kullanıcalar ve benimde belirtiğim gibi yağlanma geç düzeliyor, bence tedaviyi yarım bırakmış izlenimi var, dediğim gibi tedavi süresi hastalık geçene kadar devam edilmeli, iyileşme süresi hasta ile ilgili.

      Sil
    2. Cevabınız için sağolun,tedaviye deveam etcem.Bişey daha sorcam
      şimdi sarımsak yağı ve çörek otu yağını karıştırırken ikisini aynı oranda mı karıştıracaz yani biri 100 ml ise diğeri de mi 100 ml olacak bunu öğrenmek istedim teşekkürler

      Sil
  25. Sadece kepek için kullanmaya başlamıştım 4 gü oldu kepek sıfıra indi ama saç dökülmelerim artı. Önceden saçımda dökülme yoktu sadece kepek vardı sizce neden olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dönemsel yada saç dökülmesini tetikleyen bir unsur olabilir. aslında doku alıp incelemek lazım ama böyle bir imkan mevcut olmadığından sebebi kullanılan maddelerse bırakılması doğru olur.

      Sil
  26. Adsız28.9.12

    merhabalar benimde seboreik egzamam olduğunu öğrendim. burnumun sağ ve sol taraflarında ve alnımda kızarıklar oluştu kızarıklık sonucunda derimde pul pul oluyor. paylaştığınız makaleyi okudum . söylemiş olduğunuz karışım yüz içinde iyi gelebilir mi ? yüz için kullanan var mı ? şimdiden teşekkürler @mustafa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makalede
      "Tavsiyeler : kısmında, Tedavi saç dışında hastalığın görüldüğü yerlerde göze temas ettirmemek kaydıyla kullanılabilir. "
      diye belirtiliyor.
      yüz için kullananların geri dönüşleri için yanıtları okuyabilirsiniz.
      geçmiş olsun

      Sil
    2. Adsız28.9.12

      teşekkür ederim yarın tedavi sürecine başladıktan sonra sizinle paylaşıcam. umarım herkesin bu problemi ortadan kalkar

      Sil
  27. Adsız30.9.12

    acaba bu rahatsızlığın her gün duş almakla bir ilgisi olabilir mi ? ben her gün duş alıyorum ve sanırım aynı belirtiler bende de başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan soğuktan grip olmaz. gribe yol açan mikroptur. Her şeyin fazlası zarardır ama duşta günde 4-5 saat su altında kalmadığınıza göre gerisi vücudun optimal düzeylerindedir.

      Sil
  28. Seboreik dermatit için
    Hakiki kestane balı
    Çörekotu yağı
    Meyan kökü
    Uygulanisi : 300 gr hakiki kestane balının içine 3 kaşıkı çörekotu yağı koyun en az 15 dk karistirin sabah - akşam 1 tatlı kaşığı yiyin

    Çörekotu yağını Sabah öglen aksam 1 er tatlı kaşığı için

    Meyan kökü 100 gr kadar kaynat günde 1 kere soğut iç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu karışım size iyi geldiği içinmi yazdınız bunu ???

      Sil
  29. 4 gündür tedaviyi uyguluyorum, henüz seboreik dermatit belirtilerinde azalma olmadı. ama saçta yağlanma ciddi oranda azaldı.
    dökülme arttı diyen arkadaşlar, yağları uygularken teller benimde elimde kalıyor. ama duş sırasındada o kadar dökülme olur zaten önemsemeyin

    YanıtlaSil
  30. Adsız8.10.12

    bendede var bu dert
    saçımda yüzümde kulak içi ve kulak arkasında hatta cinsel bölgede
    kabuklanmalar dökülmeler oluyor
    sıradan kremler bile iyi gelir gibi oluyor ama çözüm olmuyor

    bu hastalığın vücut reaksiyonu olduğunu düşünmüyorum
    bu lanet şeylerin bulaşıcı olduğunu
    bir virus bakteri olabileceğini düşünmeye başladım
    çünkü ince deriyi seviyor ve yayılıyor

    milyonlarca yıldır yaşayan insan canlısının tıp ta geldiği noktaya bakın
    nerde bu hastalık verenin dermanı
    afrikada güney amerikada kutuplarda hatta uzayda ise sıradan insan dermana nasıl ulaşacak

    buraya bir fikir vermek için yazdım aslında
    bitkiler dış etkilerden kendilerini korumak için kimyasallar üretirler
    yiyebildiğimiz domates soğan acı biber gibi ekşili acılı yiyeceklerin sularını denemek faydalı olabilir

    ben denemedim
    denemek isteyenler varsa sorumluluk kendine aittir
    saç dökülmesi gibi risklere girmemek için deney amaçlı ölçüyü minumumda tutmakta fayda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun . Sanırım tıp ile ilgili herkesin genel görüşü biraz eksik. Şu zamanda bakterilerin neden olduğu hastalıklar hariç, hiç bir şeyin tam anlamıyla çözümü zaten yok ki. Bulunduğumuz zamanda tıp çözümü septomların yani belirtilerin ortadan kaldırılması yada baskılanması üzerine kurulu. Kısaca tıp hala gelişmeye devam ediyor.

      Sil
  31. bende 4ay önce çıktı bu hastalık kpss.ye hazırlanırken birden başladı keşke bukdr çok yıpratmasaydım kendimi diorum:(( ilk önce saçlarım birden dökülmeye başladı mezoterapi çok ii geldi saçlarıma dökülmesi azaldı hatta devam edeceğim ömrümn sonuna kadar :)) ama suratımda kırmızı lekeler yeni yeni yayılmaya başladı en çok suratımda çıktğı için üzülüorum :(( elma sirkesi sürüorum 3gündür dediğiniz yöntemi suratım için uygulayacağım umarım fayda sağlar çok üzülüorum:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun umarım size şifa getirir

      Sil
  32. ben bişey sormak istiorum ben tüm bu yazdığınız ürünleri alacağım bide ben yüzümü kükürtlü sabunla yıkamaya başladım sizce yanlış bişeymi yapıorum bebe şampuanı alıcam dediğinz gibi ama yüzüme ne kullanacağımı bilemiorum...bi başka şampuan ismide olsa çok gzl olur aslında?? head an shoulder yazılmış onumu almalıyım??nemlendirici bile süremiorum bu hastalıkla ilgili çok yeri okudum ve sizin yazdıklarınız daha çok ilgimi çekti... vede çok umutlandım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabun kullanmayı önermiyorum, yüzünüze bebek şampuanı+ yağlandırmayan bir nemlendirici , saçınıza selenyum sülfit içeren şampuan veya kömür katranı içeren şampuan öneririm.
      şunu hatırlatmakta fayda görüyorum kullanıcılar ve buraya mesaj atan misafirler ve ben de işe yaradı umarım size de faydası olur ama bu çok inatçı ve sık tekrarlayan aynı zamanda yanında bir çok hastalığın ve mikrobiyal organizmanın eşlik ettiği bir hastalıktır.
      iyileşme kişiye göre değişmekte ve tedaviye geç yanıt alınmakta hatta bazen yöntem bittikten sonra iyileşme gözlenmektedir. umarım sizde de işe yarar, geçmiş olsun

      Sil
  33. ben elma sirkesi sürüodum ve içiodum 4gündür kurumaya başladı sivilcelerim... söylediğiniz tedaviyi tam anlamıyla uygulasam belkide tamamen düzelicek yani umarım ben umutluyum bu konuda dediğiniz gibi bebek şampuanınıda alıcam :)) çok teşekkür ederiz bizleri böyle önemli bi konuda aydınlattığınız için:))umarım hepimizin geçer allah bu derdi çeken herkese yardım etsin ve daha kötülerindende korusun :))

    YanıtlaSil
  34. benim 9yaşında kardeşimde var ,aslında bendede varda ben alıştım artık, kardeşime uygulamayı düşünüyorum,,herhangi bir yan etkisi varmıdır acaba?
    ha birde bitkiderman.com u hiç ziyaret ettiniz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makaledeki Yan Etki : bölümünde açıklama yapılmıştır. şimdi ziyaret ettim lakin benim için bilimsel yayınlar ve FDA veya WHO onayı almış ürünler tavsiye niteliğindedir.

      Sil
  35. sayın veb seyyahı,
    bu konuda üşenmeden bir çalışma yapmışsınız ve insanları bilgilendirmek için de yayınlamışsınız öncelikle emeğinize sağlık.
    benim kızım 6 yaşından beri bu hastalığı çekiyor gitmediğimiz doktor kalmadı .fakat çözüm olmadı geçer gibi oluyor sonra tekrar nüksediyor.tespitlerinizi yerinde buldum. 1 ay önce küçük kızım da da çıktı ben çok üzüldüm .hastalığın çok zorlu olduğunu bildiğim için yıkıldım iyice diyebilirim.

    kısaca bu uygulamayı deneyeceğim inşaallah iyi olur tüm çare arayanlara ve bize çok teşekkür ederim
    sonucu tabi ki sizinle paylaşacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılımınız için teşekkür ederim. yaşam kalitesini etkilediği mağlum , sizinde dediğiniz gibi bende yıllarca gerek türkiye de gerek usa da konusunda othör prof. lara bile gittim biriside bana bunun henüz tıp da çözümü yok, bulaşıcıdır sanada çevrende yoksa büyük ihtimal kuaförden bulaşmıştır vs. demedi ilaç yazdı kullan geçmezse yine gel dediler. yıllar benden giderken kullanmadığım ürün kalmamıştı. Neyse inşallah şifa olur. tavsiyem tedaviyi yarım bırakmayın . yanıtı geç verebilir veya tedavi bittikten sonrada çıkmaya devam edebilir tekrar durumlarında tedaviyide tekrarlayın bazen tedaviden sonra iyileşme başlıyor diyen kullanıcılarda var. bu kesin çözer demiyorum ama yorumlarada bakarsanız işe yaradığını söyleyen çok kişi var. Bende şu ana kadar 1 rekkürren safa oluşmaya başlamışken yeniden kullandım şimdilik sorun yok. umarım sizimde dermanınız olur.

      Sil
  36. ben dediğiniz tedaviyi uygulamaya çalışıorum tam geçer gibi oluo sora tekrar kıpkırmızı bi yüzle uyanıorum :(( 4.günüm olcak bugün...geçsin istiorum artık nekadar zormuş bu hastalıkla başetmek herkes stresten başka şeyler yaşar ben kronik bi hastalığa yakalanmışım ..5ayda yoruldum bu hastalıktan... tedavi sürecinde yemememiz gereken şeyler varmı ?? çikolata kola vs ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedavi sürecinde yemememiz gereken şeyler var mı ?
      -böyle bir şey yok normal yaşamınıza devam edin.

      Sil
  37. Adsız18.10.12

    SAYIN WEB SEYYAHI BEN 2 YILDIR BU HASTALIĞI İYİLEŞTİRME PEŞİNDEYİM
    HERŞEYİ DENEDİM AKLA GELEBİLECEK BÜTÜN ŞAMPUANLARI... BU 2 YIL ÖYLE YORDU Kİ BENİ ÖYLE HAYATTAN BEZDİRDİ Kİ ANLATAMAM 1. YILIN SONUNDA ARTIK BEZMİŞTİM BU HASTALIKTAN ne yapmalıyız dedim doktora oda roaccutane diye A VİTAMİNİ TÜREVİ OLAN bir ilaç verdi tamam dedim doktora güvenim sonsuz o zaman .. kullandım 20 gün 40 mg veEEE göz altım morardı,çöktü, kırıştı yüzüm çok mat,alın kırışıklıklarım oluştu 20 yaşında yaşlanmaya başladım O KADAR zor ki bu yaşadıklarım anlatamam ama pes etmedim nereye kadar dayanırım bilemiyorum araştırıyorum çözümü. nasıl bulurum neresinden,başlarım diye,kaş yaparken göz çıkardık resmen,ve doktorlara böyle böyle oldu deyince psikolojik hasta ve yalancı olduk üstüne üstlük acaba bitkisel yollarla bununda bi çaresini bulurmuyum naparım bilmiyorum hangi hastalıkla nasıl başederim bilmiyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      ÖNEMLİ AÇIKLAMA: EĞER HORMONEL BİR BOZUKLUĞUNUZ YOKSA (YANİ DR. HORMON TESTİ YAPMIŞ VE TEDAVİ ÖNERMEMİŞSE) KESİNLİKLE BU HASTALIK İÇİN STEROİD VE TÜREVLERİ KULLANMAYIN! Vücut zaten anormal duruma karşı bir tepki veriyor bir de üzerine bu tepkiyi baskılayan bir molekül kullanmak ne söyleyim işte öyle...
      sana o ilacı yazan dr. kan/doku testi yapmadan yazmışsa gitsin o mektebi bir daha okusun. Burada (usa) vitamin kullanımı bile kısıtlanldı, bildiğim kadarıyla Türkiyede de devlet kullanmayın diyor ödemiyor. vücut normal olarak vitamin sentezlemesinde bir sorun yoksa dışarıdan vitamin verilmez.sonra vücudun mekanizmasını bozar sürekli vitamini dışarıdan almak zorunda kalırsınız. Bunun yerine günde bir hurma yeyin.
      geçmiş olsun.

      Sil
  38. Adsız19.10.12

    Kan testi yapmadı.Doktor da sana bi kağıt imzalattırıyor kendi rızanla içtiğine dair mahkemeyede veremiyosun eczanede o kağıt olmayınca ilacı vermiyor. söylediğin doğru olabilir webseyyahı çünkü bu ilacı tekrar içtiğimde cildim düzeliyor diyen jayjay ismindeki kullanıcı http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-331691.html
    hapı tekrar kullandığımda yüzüm düzeliyo diyo !!! Bende çok araştırdım karaciğerde depolanıp yıllarca kalabiliyomuş bu vitamin ama benim kullandığım dönem içerisinde ben anlayamadım değişikleri çevrem bırak dedi tipin değişmiş dedi ama dinlemedim devam ettim dediğin hakikaten doğru olabilir bazıları ilacın kullanımından 2 yıl sonra benim bahsettiğim etkileri görmüşler buda karaciğer depolamasıyla alakalı
    http://roaccutane-blogu.blogspot.com/2007/10/roaccutane-kullanclarndan-yorumlar-3_23.html
    buradada baya yakınmışlar peki bu metebolizmayı yoluna koymak için ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karaciğer enzimlerini özellikle p450 yi kurcalayan moleküller genelde 3-5 yıl sonra olumsuz etkileri çıkması olasıdır.Bu konuda bir şey söylemem zor. Size önerim durumu işini doğru yapan bir uzman hekime danışmanız ayrıca böbreklerinizide kontrol ettirmenizi öneririm çünkü karaciğerden sonra böbrekte etkilenmiş olma ihtimali var.

      Sil
  39. defritmiz20.10.12

    arkadaslar bakin bu bendede var bütün sitelerde yok bana yaradi herkes kullansin, kullanan oluyor ama yaramiyor diyor. Yani bu suna benziyor ates var bi yerde bizi ise duman rahatsiz ediyor. Biz ise bu dumani nasil yok ederiz diye care ariyoruz; herkes dumani söndürüyor bende tabi, ama bizim o yanginin kaynagini bulup temelli söndürmemiz gerekiyor. peki bunu nasil buluruz. Hayatimizda bir seyleri yanlis yaparsak ters gidiyorr degilmi. Iste bende kendime soruyorum acaba yanlisim ne? Ben eger yanlisimi bulursam sorunda ortadan kaldiririm bu kesin. Pekala yanlisimi kendim bulamayacagima göre benim gibi olan bütün insanlara sesleniyorum yasam tarzimiz hakkinda bilgilerimizi en ince detayina kadar dogru bi sekilde yazalim bakalim ortak ne yapmisiz da biz ortak bela almisiz. Icten gelen hic birsey distan cözülmez bunu bilmek gerekir.

    YanıtlaSil
  40. Adsız21.10.12

    ben yasin 5 senedir bu hastalığı çekiyorum sosyal hayat diye bir şey yok insanlara bakamıyorsunuz evden çıkmıyorsunuz kimse sizi anlamıyor psikolojinz alt üst oluyor intiharı düşünen bile olmuştur eminim benimde aklıma geldi saçmalama dedim kendime vazgecmek yok yenicez bu hastalığı seyyah arkadaşımın tavsiyesini deneyeceğim deneyen arkadaşların hiç biri sonucu yazmamaş sonuçlarınızı da yazarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  41. Öncelikle herkese ve bana geçmiş olsun. Bu hastalığı herkes zaten anlatmış anlatmama gerek bile yok(intihar sebebi olabiliyor baze) Buradaki önerilenleri uygulamaya başladım bugün 2. uygulayışım. Elma sirkesi seboriklere sanki saldırıyo gibi oluyor. Yani yanıp acımakta olan bölgeye bir darbede elma sirkesi vuruyor. Ardından çörekotu+sarımsak yağı sürüyorum. Dökülmede değişim olmadı aynen dökülme devam ediyor. Bence bu hastalığın kesinlikle karın bölgesinden gelen bir rahatsızlığın sonucu olarak görüyorum. Hiç bir hastane adam gibi araştırma yapmıyor. Bazen kanserdende kötü bi durum olabiliyor. Allah a şükür kanser değiliz ama Seroiğimiz var. 1 Hafta sonra gene sonucu buraya yazıcam. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  42. @ömer bende 1 hafta kullandım 6 ay sonra tekrarlama başlıyacak gibi olunca tedaviyi bir daha uyguladım. şimdilik sorun yok ama saçımda bir gariplik başlayınca hastalık safası ilerlemeden 1 kere kullanıyorum bende böyle çıkmasına izin vermeden 6 ayda 1 gün kullanıp florayı düzenliyorum.

    YanıtlaSil
  43. Adsız23.10.12

    Asaf___ Arkadaşlar ben 21 yaşındayım ve kendimi bildim bileli benim derim yağlıdır. Kafa derimde de yağlılık var , elimi saçımın dibine sürdüğümde elimin parladığını görebiliyorum. Tedaviden sonra derinizin yağlılığının geçmesini beklemeyin çünkü deriniz öyle , öyle yaratılmışsınız. Yağlı deriye sahipsiniz. Bunun için yeni deri nakli yapmak gerekir :) . Saçlar ne kadar güçlenir bilmiyorum ama ben ilaç kullanıyorum geçiyor. Bu ilacın daını ve kullanımını anlatacağım fakat bunu ayda 1 kere yada 2 kere banyo yaparken yapmanız lazım. Yukarıda WebSeyyahi arkadaşımın yazdıklarını kesin çözüm için ben de deneyeceğim. Kendisine de teşekkür ederim. Saçlarımın gittikçe seyrekleşmeye başladığını görüyorum.Şimdilik bununla idare ediyorum. Eczanede satılıyor bir rus ilaç firması tarafından üretilmekte ismi "NİSTATİN" . Bunu alıyorsunuz çok ucuz zaten. 2 tanesini ezip 1 litre suya katıyorsunuz. Banyo yaptınız artık çıkıyorsunuz. Çıkmadan önce o ezip karıştırdığınız karışımı kafanıza yediriyorsunuz , her yerine. Sonra kafanızı kurulamıyorsunuz. öylece kalıp kendiliğinden kuruyacaktır. etkisi 3 hafta belkide 1 ay süremkte. WebSeyyahi kardeşimin yöntemini beceremezsem o zaman hayatım boyunca bu ilaçla devam edeceğim. Bu ilaç kesin etki yapıyor fakat dediğim gibi 1 ayda 1 kullanım istiyor. Herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      "NİSTATİN" mantar ilacıdır, seboreik dermatite eşlik eden mantar enfeksiyonu varsa doktor tavsiyesine göre haraket edilir.

      Sil
  44. Adsız23.10.12

    merhaba bir hafta oldu yönteminizi kullanalı saç diplerimi elleyince kuruduğunu hissediyorum ama ara ara kaşınıyo saç dökülmeside azaldı gibi daha ne kadar devam etmeliyim sizce çünkü herkes kokudan rahatsız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun
      sorunuzun cevabı makalede ve yanıtlarda verilmiştir.
      hastalık lezyonları iyileşinceye kadar devam ediniz, koku için banyodan sonra saç kremi kullanabilirsiniz.

      Sil
  45. yönteminizi kullandım. 9 günde 3 kez kullandım ama hiç birinde de iyileşme belirtisi göremediğim için kokuda gereksiz yere rahatsız ettiği için bıraktım. Yol gene doktorlara göründü. Belki iyi bir doktora denk gelirim. İyi bir tedavi yöntemi bulursam buradan herkese yardımcı olmaya çalışırım. Allah şifa versin. Çaresiz dert yoktur. Allah kimseye taşıyamacağı yükü yüklemez. İnşallah hepimizi düzeliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun umarım şifa bulursunuz.
      Kullanım Süresi : belirttiğim gibi yada grip, mantar, iltihap gibi enfeksiyonların hiçbirinde düzenli kullanmadan şifa bulamazsınız, yöntem abu-hayat değildir yani bir kullanmada hızlı bir değişim beklemek yanlış olacaktır, ayrıca makalede belirttiğim gibi tercih kullanıcınındır kimseye bu size kesin derdinizin dermanı diye bir söylevimiz yoktur.

      Sil
  46. gür saçlarım vardı benim. bugün berberde yanlarımın iyice açıldığını görünce tamamen özgüvenimi yaşama sevincimi yitirdim. 1 buçuk senedir falan bu dertle uğraştım.doktora gittim ampul vitaminler karışımı, tto şampuan, pantogar ilaç, birde minoxdil saç çıkarıcı verdi. 2-3 ay düzenli kullandım ama hepsi para al al dayanmıyor. düzelmeler oldu halada eskisi kadar kötü değil ama eski saçlarım yok ve yakında kel kalmaktan tırsıyorum bu hastalık yüzünden.çünkü doktorun verdiği herşeyi bıraktım şampuan hariç. ve hala kepek kaşıntı yağlanma. kaşlarımın arasında bile oluyor burnumun kenarları.

    ya doktor falan iyi tamamda buna doğal birşey bulmalı diye 1 saat önce oturdum gogleye seboroit yazdım burası çıktı karşıma.

    ve tesadüf o ki bugünde annem tv de çörek otu,elma sirkesi,ampul vs karışımını dinlemiş beni çağırıp söyledi. aslında ben çörek otunun faydalarını bilgisayarıma kaydetmiştim bugünde annem öyle deyince okudum gerçektende adminin dediği gibi besler kepeğe iyi gelir artı sadece bunlar değil çok faydası yazıyordu kaydetmiştim ama tek tek maddeleri okumamamıştım elma sirkesi ise bazen sirke ile durulama yapıyordum saçımı. ama bu hastalık öyle illet birşey ki geçmiyor.artı kafein,kola acı,baharatlı,kızartma,tatlı sakız,çikolata doktor bunları bana hep yasaklamıştı

    ne yapsam diye düşünüyorum ama burda şu var.

    şampuanım bitmek üzere diye bi bayanın tavsiyesi ile denemek üzere sarımsak özlü bi şampuan aldım. daha başlamadım.oda öyle övdüki 1 ay sonunda eser kalmayacak kurtulacaksın falan. çok inandırıcı geldi. şimdi burda snn bahsettiğin formulde girdi işin içine.

    elma sirkesi ile önce yıkasam,sonra çörek otu ile saç derimi senin dediğin gibi yedirsem sonra bu sarımsak özlü şampuan ile yıkasam nasıl olur? ikinci sorum benim alnımın köşeleri kabuk bağlıyor ve yağlanıyor çörek otu yağı iyice ters etki yapmasın sonra?

    forumlarda duyduğum clear men ile buna tamamen çözüm bulanda kişilerde var(mış)

    birde bu förmül belki bu sorunu halleder ama bide dökülen saçlarımız var. bunuda haletmemiz lazım ki bazı arkadaşlar bende dahil bu hastalık yüzünden saçlarımıza elveda diyoruz ve ben bir formul buldum admin tamamen doğal oda bilgisayarımda kayıtlı ve bunu bi çok yerde okudum duydum özellikle mayayı,ama denemedim. aynen yapıştırıyorum:

    Ekmek Mayası (YAŞ MAYA) ile yapılan Saç Maskeleri.

    Saç dökülmesini durduran, güçlendiren ve gürleştiren, kepeği ve kaşıntıyı gideren, parlaklık ve canlılık veren maske:

    - yarım su bardağı Kefir (norma ve kuru saçlara - yağlı kefir, yağlı saçlara ise yağ oranı düşük kefir kullanılmalıdır)

    - 1cm x 2 cm boyutunda Yaş Maya

    - 1 tatlı kaşığı Bal (bal yok ise şeker de kullanılabilir)

    Uygulama: malzemeler karıştırılır ve 20-40 dak. sıcak bir yerde (ör. kaloriferin üstünde), köpük oluşana kadar bekletilir. Karışım uygulamaya hazır olduktan sonra, saç diplerine yedirilip artan kısmı da tüm saçlara tarak yardımı ile dağıtılır. Saçlar streç ve havlu ile kapatılır. Maske 40 dak. kadar saçlarınızda bekletilir. Bekleme süresinin bitiminde saçlar yıkanır.

    Aşırı dökülme durumunda bu maske 10 gün boyunca her gün olmak üzere uygulanabilir. Daha sonra ise haftada 1-2 sefer uygulamaya devam edilebilir.

    Sorularım ve yazımdan yola çıkarak bir cevabını bekliyorum ama öyle yaz ki cevap beni değil bu forumda bu hastalıktan ve saçlarını kaybetmekten muzarip arkadaşların sorularınada çare olsun cevap bulsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun
      -doktora gittim ampul vitaminler karışımı, tto şampuan, pantogar ilaç, birde minoxdil saç çıkarıcı verdi. 2-3 ay düzenli kullandım ama hepsi para al al dayanmıyor
      *ben dahil herkes aynı kazığı yemiştir ne yapalım umut dünyası

      -ve tesadüf o ki bugünde annem tv de çörek otu,elma sirkesi,ampul vs karışımını dinlemiş beni çağırıp söyledi.
      *makaleyi yazmadan interneti taradım bu yöntem yada benzeri varmı diye sonra ben buldum diye yanılgıya düşmek istemedim. sorun değil isteyen alabilir bir sıkıntı olursa DMCA tarafından yazılarım lisanslı.

      -bi bayanın tavsiyesi ile denemek üzere sarımsak özlü bi şampuan aldım.
      *firma lisanslarına bakmak ve denemek lazım, medikal olarak sarımsak özlü diye bir şampuan yok

      -elma sirkesi ile önce yıkasam,sonra çörek otu ile saç derimi senin dediğin gibi yedirsem sonra bu sarımsak özlü şampuan ile yıkasam nasıl olur?
      *denemek lazım bilemiyorum

      -forumlarda duyduğum clear men ile buna tamamen çözüm bulanda kişilerde var(mış)
      *öyle bir şey yok fake yada reklam mesajıdır.

      -bi çok yerde okudum duydum özellikle mayayı
      *Saccharomyces cerevisiae diye araştırırsanız daha akademik çalışmalara ulaşabilirsiniz, bende araştırdım seboreik iyileştirmesinden çok immum sistemi güçlendirip dolaylı etki yapıyor vs.. neyse uzatmadan işe yaramadı bende.

      *Uzun lafın kısası bu hastalığa henüz tıp çare bulamadı çünkü tam olarak nedenini saplamadı bu yöntem en aazından bende 6 ay sorunsuz devam etmemi ve saçlarımın eski sağlığına kavuşmasını sağladı.

      Sil
  47. adım ufuk 20 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır bu hastalığı çekiyorum ve 10 20 seneler duyuyorum abi sizde peygamber sabrı varmış ya:) inanın çok lanet bir hastalık hayattan soğudum.2 senede 2 3 doktor gezdim ilaçlar filan sizlerde yazmışsınız en son ağız yolu tedavisi dedi hap verdi bi kağıt imzalattı zaten sonra günde 3 defa dudağıma krem sürdüm filan 15 gün sonra sonuç hiç daha dudaklarım kurudu hemen bıraktım berbat bir durum doktora göre artık kesin çözüm yapıcaz dedi hadi ordan lan.deli doluyumdur hayatı ciddiye almam bu hastalığa rağmen takmamaya çalışıyorum ama bazen Allah affetsin ama isyan ediyorum ya yeter artık diyorum içimdeki yaşam sevincimi aldı yıllardır özlemini çektiğim elektro gitarı aldım ama çalmaya hevesim yok hiç bişi yapmak istemiyorum sırf bu lanet hastalıktan.sadece uymak uymak uymak istiyorum.Ailemle bile aram bozuldu onlar bile sizi anlamıyor yalan söylüyorum sanki bu bir hastalık değil ben kendim yaratıyormuş gibi.tedaviyi denememem için hiçbir neden yok.kendime güvenmek istiyorum artık yalandan değil gerçekten mutlu olmak insanların şaçlarımı eller diye korkmaktan kurtulmak istiyorum artık allah hepimize acil şifalar versin saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun , ne söyleyim içten mesajın için teşekkürler, tedaviyi uygula işe yaraması zaman alabilir ama sonucu paylaşırsan sevinirim.

      Sil
  48. Adsız6.11.12

    Merhabalar..Öncelikle vermiş oldugunuz bilgiler ve karisim hakkinda tesekkurler..Neyin nasil ve nicin kullanacagimizi tum detaylariyla anlatmissiniz..Herkese sifa olmasi dilegimdir..
    Ben kucuklukten bu yana bu sorunu donem donem yasiyordum,daha cok kis aylarinda beliriyordu..Verdiginiz karisimi harfien yerine getirdim ve ciddi fayda gordum..Yaglari soguk press olarak almaktan tutun da bekleme suresine kadar hepsini ozenle uyguladim ki cildim cok hassas olmasina ragmen hicbir sorun yasamadim..ola ki tekrarladi bu sorun,tekrar bir iki sefer uygulayacagim bu yontemi..ilaclarin 10gun de hallettigi bu sorunu 3gunde bu yontemle unutur oldum ki devam ettim sureye..
    Bu yontemi tum sebep,sonuc ve detaylariyla aktaran kisiye de tesekkurler
    Herkese saglikli gunler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK Şükür Birisi anlattığımı tam uygulamış ve sonucu yazmış kendisine teşekkür ederim.

      Sil
  49. Adsız7.11.12

    sayın web seyyahı ben 2 haftadır kullanıyorum tedavinizi ama kurban bayramında bir et yedim en başa döndü yediklerimizde etkili sanırım baya bi azalmıştı kullandığım dönemde ama en başa döndü ne yapmalıyım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yediklerinizin immum sistem ve kan dolaşımı yoluyla vücudun her yeri ile ilgili tabiki bir fonksiyonu var lakin seboreikle ilişkisi tam bilinmemekte, basitçe şöyle söyleyeyim mantar hastalığı gibi tam geçmeden başa dönmesi yada alevlenmesi muhtemeldir.tedaviye devam edilir

      Sil
  50. Adsız7.11.12

    iyi günler.ben bir şey sormak istiyorum.bende kepek ve kabuklanma yok.ancak yağlanma ve zaman zaman kaşıntı problemi yaşıyorum.eskiden hergün yıkardım ve hergün yağlanırdı şimdi gün aşırı yıkıyorum ve gün aşırı yağlanıyor.zaman zaman sanki kolunuzu bir yere çarparsınız ve moraran kısma dokununca acırya işte o şekilde başımın üst kısmı acıyor.eczanede saç analizi yaptırdım bana gözenekler tıkalı dedi.bende saç dökülmemi buna bağladım.sormak istediğim kepek ve kabuklanma olmasada bunlarda seboreik göstergesi midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hormon bozukluğuna benziyor seboreik kafa derisinin lezyonu belirtici özelliğidir. Sonuç için Bir uzman hekime göstermelisiniz

      Sil
    2. Adsız7.11.12

      evet bendede aynı şekilde başladı birden dökülmeyle sonra kısa kestirdim saçımı kar etmedi , kuaför saç analizi yapıyorlar eczanede dedi bende gittim ve senin ki gibi gözenekler kapanmış nefes alamıyo dökülüyomuş saçlar cosmed diye reklamını yaptıkları 32 milyona bir kepek şampuanı verdiler ilk baştaazalsada sonra hep devam etti saçlarımı her gün yıkıyodum devam etti hiç azalmadı yığınla saçlarım döküldü şu an saçlarımın 3 te 1 ini kaybettim

      Sil
    3. o saç analizleri işe yaramayan ürün satmak için yapılmış uygulamalardan başka bir şey değildir., gerçek bir analiz sadece bir kaç üniversite labarotaurunda yapılabilecek kadar ayrıntılı bir iştir.

      Sil
  51. Adsız7.11.12

    cildi yağlı olanların kafa deriside yağlı oluyor.saçtaki yağlanma problemi kontrol altına alınamazsada seboreik dermatit gelişiyor.ben nişasta,sıcak yiyecek tüketimi ve aşırı yağlı yiyeceklerin yağlanmayı artırcağı için seboreik dermatitide artırabilceğini düşünüyorum.tabi etde doymuş yağ içerdiği için artırmış olabilir.bu benim düşüncem doğruluk payı var mı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  52. Adsız7.11.12

    melike külahçı diye bir bayan var transmed diye saç ekim merkezi var.doktorum proğramına katılmıştı kendisi.oda bu saç analiz aletinden getirmişti proğrama ve eczanedekilerin aynısıydı.eczanelerde bulunmasının amacı bencede ürün satmak ama alet doğru alet bence.zaten herkese saçların kötü demiyorlar.birkaç tanıdığımda analiz yaptırdı onlara saçlarınız sağlıklı dediler.çok eskiden bende bu sözleri kendim için duymuştum.ama tavsiye ettikleri ürünler hiçbir işe yaramıyor.en azından bana verdikleri yaramadı.benim herkese tavsiyem eğer yağlanma problemleri yoksa sakın saçlarını sık yıkamaya başlamasınlar.haftada en fazla iki kere.ben üniversiteye gitmeden önce haftada bir kere yıkardım ve gayet sağlıklıydı saçlarım.sonra düzleştirici illetine bulaştım.saçlarım incelincede az görünmeye başladı ve yıkama sıklığımı artırdım.derken artık denge bozuldu ve yağlanma başladı ardındanda diğer problemler.saçı olan için bunlar boş laftır.ama kaybetmeye başlayınca herkes tutuşur.saçını önemsemiyen yoktur.kimse bunu inkar edemez.

    YanıtlaSil
  53. Adsız7.11.12

    saçı dökülen kişi muhakkak kan tahlilide yaptırsın.bizzat ablamın saçı çok döküldü ve çok azalmıştı.tahlilde demir eksikliği çıktı.hatta tahlili sağlık ocağında yaptırdık.doktor demir eksikliği anemisi geç iyileşir dedi ve demir hapı verdi.3 ay kullandı dökülme durdu ve tekrar saçları çoğaldı.şuan birkaç arkadaşımda da demir eksikliğinden dolayı saç dökülmesi var.tavsiyem kan tahlili yaptırmaları ve 1 ay kullandım düzelmedi deyip hapı bırakmamaları.

    YanıtlaSil
  54. Paylaşımlar için teşekkürler

    YanıtlaSil
  55. Adsız10.11.12

    Merhabalar adim Oguz. Bende bu hastaligi 3 4 senedir cekiyorum. Sadece yuzumde gecici kizarikliklar ve kabuklanma olusuyodu kisa sureli. Saclarimda hafif kepek, hic dokulme olmadi hala cok gur. Fakat son 1 yildir kizarikliklar kalici oldu gibi. Hani hafif bronzlasirsiniz ya kizarir, yuzumun bazi yerleri hep oyle. Gecen hafta dr.a gittim Ketoral krem verdi. Suruyorum ama hic etkisi olmadi daha. Sizin onerinizi uygulayacam yarin. Sizce bende baska bi hastalik olmus olabilir mi? Cunku arastirdim kalici kizariklik Seboreit belirtilerinde yok. Dr. S.Dermatit dese de ben pek inanmiyorum. Gerci kalici kizariklik yapan (bilinen) bi hastalik da yok.. Cok canimi sıkıyor bu hastalik.. Allah hepimize sifa versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum bir uzman hekime göstermenizi tavsiye ederim
      Geçmiş olsun

      Sil
  56. Adsız12.11.12

    merhabalar kullanmış olduğunuz yöntemi kuru ciltler için de uygularsak sizce aynı etkiyi gösterir mi benim cildim aşırı kuru olduğu için soruyorum uygulamak istiyorum ancak benim dermatitim anladığım kadarıyla kuruluğa bağlı olarak gelişiyor şuan bile göz kenarlarımda aşırı kızarıklık ve kabuklaşma mevcut saçımla ilgili şimdilik bi problemim yok ama yüzüm berbat halde bugüne kadar sürmediğim krem vazelin kalmadı hiçbiri bi işe yaramıyor bu yöntem kuru cildim için de şifa olabilir diyorsanız uygulamak istiyorum saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiyem denemeniz yönündedir, zaten buradaki amaç cildin dengesini optimuma getirmektir.

      Sil
  57. Adsız15.11.12

    hande ben ; Merhabalar uzun araştırmalar sonucunda tesadüfen burası ile karşılaştım ve bütün yazılanları okudum yukarıda yazılan seboreik dermatit oğlumda var ancak bugüne kadar gittiğimiz doktorların verdikleri ilaçları ve uygulamaları doğru dürüst uygulamıyor ve bu durumda beni çok üzüyor sanıyorum kendiside bu duruma içten içe üzülüyor ama pek belli etmiyor yaklaşık 1,5 yıldır kafa derisinde ve yüzünde bunlardan var kızarıklık ve sonrasındaki döküntüler sarmısağın iyi bir antibiyotik olduğuna inanıyorum burada okuduklarım da baya aklıma yattı kendisi üniversite öğrencisi telefon açarak ve sizin sayfanızın mail adresini atarak haber verdim umarım okumuştur gelişmeleri sizinle paylaşacağım inşallah oğluma da uygulayan herkesede bu uygulama işe yarar, yarasın da istiyorum allah herkese şifa versin acilen Webseyyahine şimdiden çok tşkr ediyorum paylaşımlarından dolayı,mutlu haberlerle görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şifa olur, şimdiden geçmiş olsun

      Sil
  58. Merhabalar öncelikle artık çare aramaktan yorulmuş bunca insana bir şekilde "belki bu defa .." umudu verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben kendimi bildim bileli seboreik dermatit hastasıyım hem saçlı deri hem de yüzüm.
    Başlarda sadece beyaz pullanma şeklindeydi.
    Saçlarım gür ve hep uzundur ve saclı derim dışında da hep sağlıklı görünmüştür. Ta ki geçen seneye kadar. Saçlarım bir anda kurumaya başladı, rengi açıldı, cinsi değişti ve daha fazla dalgandı ve yağlandı.
    O kadar mutsuzum ki size anlatmam mümkün değil..Bu değişim sebebini öğrenmek için dr a gidiyim diyorum o kadar ilgisizler ki..Bu da insanı gercekten çok yalnız hıssettiriyor.(
    Yüzümdekiler ise pullanmadan çıkıp kırmızı kabarcıklara döndü ve sanki cildim eski renginde değil...İfademi değiştirdi inanın.

    Uzun bir süre yurtdışında kaldım ve oradaki web siteleri de dahil olmak üzere çok ama çok makale ve paylaşım sitesini okudum. Hormon testleri ve gıda testlerinin de işe yarayabileceği söylenıyor. Çaresizlik işte, onları da yaptırıyım diyorum. Sizlerden yaptıran var mı? Ne düşünüyorsunuz yardımcı olur mu?
    Saçların önerdiğiniz karışımla eskiye dönüşü mümkün olur mu ne dersiniz?sizdeki etkilerini daha ayrıntılı yazabilir misiniz webseyyahı?

    Sevgiler herkese ve şimdiden teşekkürler


    PS: Ben vichy nin yeşil renkli olan şampuanını kullandım. denemeye değer diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hormon testleri ve gıda testlerinin de işe yarayabileceği söylenıyor. Çaresizlik işte, onları da yaptırıyım diyorum. Sizlerden yaptıran var mı? Ne düşünüyorsunuz yardımcı olur mu?
      -normalde yılda bir chekup yaptırırım çok şükür değerler normal.
      Saçların önerdiğiniz karışımla eskiye dönüşü mümkün olur mu ne dersiniz?sizdeki etkilerini daha ayrıntılı yazabilir misiniz webseyyahı?
      -şunu bilin eskiye dönüş olmayacak sadece daha kötüye gitmeyeceğini bilin
      ayrıntılara gelince makaleyi olabildiğince anlaşılır yazmaya gayret ettim. bende lezyonlar tam geçene kadar tedaviyi hergün akşam uygulamaya özen gösterdim. bende 10 gün kadar sürdü 3-4günde iyileşme başladı sonra aynı çiçek aöar gibi bir kaç noktada hastalık belirtisi çıktı tedavide ısrar ettim, sonra 6 ay hiç sorun çıkmadı sonra birden yağlanma artdı bende hastalık başlamadan 2-3 gün daha aynı yöntemi kullandım şimdilik sorun yok.

      Sil
  59. kenan k.18.11.12

    Arkadaslar bende yaklasik 7 yildir ayni dertten muzdaribim. Verdiginiz yontemi 4 gun oldu uygulamaya basladim sonuclari burdan yazarim. Herkese axil sifalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kenan k.22.11.12

      Arkadaslar bir hafta oldu bu kürü uygulamaya baslayali sac diplerimde pullanma kasinti ve dokuntu yok denecek kadar azaldi ama burun cevremdeki kizarikliklar hala devam ediyo. kullanmaya biraz daha devam edicem umarim sizlerede iyi gelir

      Sil
  60. Adsız18.11.12

    web seyyahi Allah senden razı olsun bendede aynı sorun vardı formülünü uyguladım ilk gün hemen cevabını verdi kaşıntı kızarıklık kepeklenme kesildi çok teşekkür ederim bu formülünü net de yayınladığın için.Darısı hepinize.

    YanıtlaSil
  61. Adsız23.11.12

    merhaba ,
    Formülü dün ilk defa uyguladım.. kaşıntı olan ense bölgemde bugun yanma hissediyorum. Bu normal mi sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal, derinin üst yüzeyi epidermis tabakası zarar görmüşse sinir hücreleri uyarı verir.

      Sil
  62. Adsız23.11.12

    webseyyahi yani bu yanma iyiye mi işaret oluyor bu durumda peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaraya oksijenli su dökmekle aynı gibi, etkiye tepki, iyiye işaret o farklı bir şey yani yanması kötü ama iyileşme olursa iyi.

      Sil
  63. Adsız24.11.12

    peki üstat bu elma sirkesinin tamamı boşalttım ben kafama.. doğru mu kullandım ? sen yazında ölçek felan belirtmemişsin.. googleden araştırdıgım zaman bir çay bardağı kadar kullanın diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin saç uzunluğu ve saç yoğunluğu farklı, saç dipleri iyice ıslanacak kadar kullanılmalı fazlasının zararı olmaz.

      Sil
  64. Adsız24.11.12

    herbalist ebru erenle soru soran bendim.size msj attım ancak adres yanlış galiba

    YanıtlaSil
  65. Adsız24.11.12

    elma sirkesini direkt dökmek asitliya saç köklerine bir zararı dokunmasın.birde bu işlemleri temiz saça mı uyguluycaz?kabuk ve kepeklenmesi olmuyan sadece yağlanma ve kaşıntı prolemi olanlarda uygulayabilirmi?son olarak bağırsak mantarlarının sedef egzema seboreik gibi hastalıklara yol açtığını duydum,doğru mudur bir bilginiz var mı bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -makalede ve yorumlarda cevabı önceden verilmiştir.
      -bu konuda bilgim yok

      geçmiş olsun

      Sil
  66. Adsız25.11.12

    1 Ay önce dediklerinizi uygulamaya basladım 2. haftada hiç kalmamış gibi geldi bıraktım tekrar artmaya başladı umudumu kesmeden tedaviye devam ettim şuan hiç kalmadı gibi görünüyor ama emin olmak icin aralıklarla devam ediyorum koku icin bebek sampuanı iyidir götürüyo ama dikkat edin yagmurda ıslanmayın rezil olmayın kokudan :) Allah senden razı olsun yazdıkların icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  67. Adsız25.11.12

    bu arada elma sirkesinin falan hic bi zararı olmuyo kesinlikle dökülme artmaz emin olabilirsiniz sadece kaliteli ürünler kullanmaya dikkat edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun , geri bildirim için teşekkürler

      Sil
  68. Adsız25.11.12

    tüm yorumları okudum.ancak temiz saça mı uygulanıyor onu bulamadım.sadece kuru saça yazıyor.ben gün aşırı saçımı yıkıyorum.yıkamadan önce dediklerinizi uygulasam olur mu?ama kirli saça yağlar nüfuz edebilir mi?bende uygulamaya karar verdim.en kısa zamanda gerekli malzemeleri alıp başlıycam.annem sirke kurmuş onu kullancam.soğuk pres güvenilir yağ bulabilir miyim bilmiyorum.sonuçları mutlaka buraya yazıcam.herkes için dua ediyorum.allah tüm hastalara şifa versin ve dertlerimizin dermanını bulmayı nasip etsin.sizede teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -Temiz yada kirli olması fark etmez, tek fark saçınızda jöle, sprey gibi kimyasal varsa önce onlardan arındırılması gerekir.
      ben gün aşırı saçımı yıkıyorum.yıkamadan önce dediklerinizi uygulasam olur mu?
      - evet zaten yıkamadan önce kullanılacak
      annem sirke kurmuş onu kullancam
      - doğal olanı en iyisi
      soğuk pres güvenilir yağ bulabilir miyim?
      -burada (NewYork) var ama çok pahalı, İzleyicilerin yorumlarında 15 tl ye büyük şişe var diye yazmışlar.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  69. Adsız25.11.12

    sirke demişken bazı sirkelere çabuk olsun diye doğal olmayan asit katıp pazarlıyolarmış.yani kendi kendine doğal olarak fermentasyona bırakmadan oluşturuyorlarmış.sirke alımında dikkatli olmaya çalışın.güvendiğiniz yerlerden alın.fayda ararken zarar olmasın.birde yağları uygularken tırnaklarla veya çok yıpratıcı masaj yapmayın.hafif hafif parmak içleriyle masaj yaparsanız uygulama sırasında da fazla saç dökülmez.ben böyle yapıcam,söylüyüm dedim.allah şifa versin hepimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. elma sirkesini bol kullanın, olabildiğince saçınızı suyla yıkar gibi gözlerinize kaçırmadan saçınızı yada hastalığın olduğu yerleri iyice ıslanmasını sağlayın. Tabiki doğal olanın tadı bile farklı, ben doğalını bulamadığım için sıradan bir elma sirkesi kullandım.

      Sil
  70. Adsız26.11.12

    soğuk pres yağları bulmakla ilgili soru soran arkadaşlar aktarlardaki sarımsak ve çörekotu yaglarının çoğu soğuk presle yapılan türlerden. hatta şişelerin arkasında da yazıyor.. ben birkaç gün önce aldım.. aktarları tercih edin soğuk pres bulabilmek ıcın

    YanıtlaSil
  71. Adsız27.11.12

    selam ben Bakudenim 8 yildir bu illet hastalikdan kurtulmaya calisiyorum lakin sonuc hep olumsuz cikdi simdi sizin yazdiniz bu yontemi kullanicam mazemelerin hepsini aldim yarin basliyorum insallah ise yarar oncelikle cox twk ederim bir sorun var ben tam olaraq anlamadim sampuanin adini yazirmisiniz lutfen bebek sampuani kullansam hangisini kullanim? rica ediorum yazirmisiniz

    YanıtlaSil
  72. Adsız27.11.12

    slm lutfen bana yazin hangi bebek sampuani kullanim?adini yazin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marka önemli değil, ben türkiyede yada azerbeycanda hangi markalar var bilmiyorum. hatırladığım dalin, johnson baby shampoo, başka varsa bilmiyorum bunlar olur.
      yada bir kullanıcının mesajındaki "selenyum sülfit içeren head&shoulders.Intensive treatment adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor, kömür katranı içeren şampuan t-gel dermokozmetik eczanelerden bulabilirsin."

      kullanabilirsiniz.

      Sil
  73. Adsız28.11.12

    selam tesekkur ederim yazmis oldunuz sampoanlar var burada bu gun mutlaka alip kullanicam size ne kadar tesekkur etsem az yillardir bu illet hastalik pisikolojimi altust etti tedavilerim hep olumsuz cikiyordu tam umudumu kesmisken sizin yaziniza rasladim simdi inaniyorum iyilesicem insallah.Cok sag olun Allah razi olsun. Tedavi suremi paylasicam burada

    YanıtlaSil
  74. Adsız29.11.12

    tedaviyi 2 sefer uyguladım.. saç diplerim sızlıyor resmen.. iyi birşey mi kötü birşey mi karar veremiyorum.. ama dökülmemde artış olmadı.. aynı seyirde ilerliyor dökülme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derinizin üst yüzeyi artık okadar yıpranmışki bir etki olduğunda tepki veriyor yani normal, bu yanma tabi siz kaşımazsanız 3-4 gün sonra kalmadığını gördüğünüzde iyileşmeyi farkeder ve sevinirsiniz. dökülme seboreikle ilgi ise tedavi bittiğinde yağlanmayla birlikte dökülmede azalacaktır.

      Sil
  75. Adsız29.11.12

    webseyyahi yorumlarını alabilirmiyim üstte yazdığım soru ile ilgili. senın düşüncelerin önemli benım ıcın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben türkiyede yaşamadığım için saat farkından dolayı geç yanıtlaya bilirim kusura bakmayın tüm mesajlara en kısa sürede yanıt vermeye çalışıyorum, ilginiz için teşekkürler.

      Sil
  76. Adsız29.11.12

    Merhaba. Ben de 4-5 yıldır bu dertten muzdaribim. Saçımı her gün yıkamasam insan içine çıkamıyorum. Yüzümde özellikle burun kenarları ve alnımda hep kızarıklıklar oluyor. 1 sefer doktora gitti, travocort krem kullan ama en fazla 2 hafta dedi. 3 yıldır kullanıyorum :) Ama 1 gün sürmesem yine aynı. ÜStelik yüzümde küçük şişlikler de hissediyorum. Bu ilaç kortizonlu diye duydum , doğruluğu var mı? Bir de böyle sürekli kullanmamın sakıncası var mı?
    (Yöntem ve deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. travocort kortikosteroiddir. dr işine karışmam. benim tavsiyem kullanmamanız yönündedir. sürekli kullanmak sakıncalıdır.

      Sil
  77. Adsız29.11.12

    tavsiyenizi 10 gündür yapıyorum, kafamdaki kaşıntılar şimdilik %70 oranında azaldı diyebilirim bunada çok şükür. ancak kepeklenme arttı , göğsümdede kızarıklar vardı şimdilik tamamen gecti ve yanma yok oldu.teşekkürler gelişme oldukça tekrar yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halk arasında hastalık kusuyor derler, sanırım sizinki o safada devam etmenizi öneririm. geçmiş olsun.

      Sil
  78. arkadaşlar elma sirkesi saç derinizin ph ını düzenler, elma sirkesinin ph ı 3-4 arasında ve asidiktir, musluktan akan suyun ph ı 8- 8,5 civarındadır yani baziktir, bu durumda saç deriniz sebum yani yağ üretrek bunu dengelemeye çalışır, elma sirkesini yıkandıktan hemen sonra saç derinize sürerseniz, saç derinizi dengeler. bunu yapan daha profesyonel ürünler var ama, bu da işinize yarayacaktır. geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  79. Adsız1.12.12

    Selam WebSeyyahi ben bakudeki kizim sizin yazdinizi artik 4 gundur uyguluyorum sonuc mukkemmel cok sag olum oyle iyi geldiki anlatamam sacim cap canli parlak oldu ve kepeklenme,yaglanma tamamen ortadan kalkdi kasinmamda azaldi bizim bir ata sozumuz var derler ki derman geldi derd qac yazmis oldunuz su maske tamda bu illete aitdir))))saclarimin dibleri iyilesdikce cok mutlu oluyorum allah razi olsun.sac dibleri ara-ara kasiniyor normalmi bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Evet atasözümüz ortak :). Ne yapalım bende yöntemi bulmam denemem yayınlamam derken 20 yıl aldı. Ama şunu hatırlatayım hastalık çok inatçı belirtileri kaybolsada tam geçmesi zor oluyor birde hastalık tekrarlama olasılığı var. Kaşıntı iyileşme süresince normal iyileşen yaralarda kaşınma olabilir.

      Sil
  80. Adsız1.12.12

    birdi size diyim su sarmisak kokusu beni deli ediyor yikiyinca azaliyor amma tam gecmiyor bunun icin bir oneriniz varmi? Yoksa gulu seven dikenine katlanirmi diyorsunuz))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banyo sonrası kullanılan saç kremlerinin kokuya faydası olabilir ama sarımsak bu kokuyor yapacak bir şey yok.

      Sil
  81. Adsız3.12.12

    bu prog. 3 sefer uyguladım. özellıkle ense bolgesındekı kaşıntı için uygulamak ıstedım. kaşıntı geçti ama bu sefer yanma hissediyorum saç diplerimde.. ( ense bölgesinde) doktorun verdıgı elecon losyonu kullandıgımda gecıyor ama onun ıcınde de kortizon var. hem sacı daha çok döküyor kortizon hemde zararlı.. ne yapıcagımı şaşırdım.

    YanıtlaSil
  82. Adsız4.12.12

    salam bu gun artiq 1 heftedir ki bu maskani sac diblerime cekirem kepekler tamamile azaldi qasinmamda hemcinin en esasi saclarim canlandi ve parlaq oldu tam sagalmaq ucun bir heftede cekecem insallah tamile aradan qalxar bu pis xestelik hamiya deyirem allah sefanizi xeversin heqiqetende bu masqa yaxsidir komey edir xesteliye sadece bir az sebr ve zaman teleb edir :).

    YanıtlaSil
  83. Adsız4.12.12

    MERHABA,10 KÜSÜR YILDIR BU SIKINTIYI ÇEKEN BİRİ OLARAK, DİYEBİLİRİM Kİ BUGÜNE KADAR DENEDİĞİM EN ETKİLİ YÖNTEM.3 UYGULAMADA KEPEĞİ TAMAMEN KESTİ.ŞİMDİ GELDİK İKİNCİ AŞAMAYA EĞER VUCUDUM BU FORMULE BAĞIŞIKLIK KAZANMASSA TAMAMDIR.KEPEĞE ELVADA.TARİFİ VEREN ARKADAŞA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.YAŞASIN ALTERNATİF TIP NE VARSA SENDE VAR :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun yöntem bizzat bana ait, bu dünyadan göç eylemeden faydası dokunan bir eser bırakabilirsek ne mutlu...

      Sil
  84. Adsız8.12.12

    şakak derken yüz bölgesinde değil saçtaki o civardaki bölgeyi kastetmiş idim.

    YanıtlaSil
  85. Adsız8.12.12

    Merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim Allah razı olsun en azından umudum var artık. Tedaviyi en ince ayrıntısına kadar tarif ettiğiniz şekilde (kaliteli sirke,kalitesine güvendiğim çörek otu, 2 saat bekleterek vb. )ve geçmesine rağmen yaklaşık 8 gün uyguladım ve gözlemledim , normalde 2 güne kadar yağlanan saç derisi yağlanmadı. bu sürede dökülmelerde belirgin bir azalma oldu. ayrıca söylediklerinizden farklı olarak, saç derisini temiz tutmak için durulama suyuna da sirke karıştırdım ve onunla durulamıştım. ancak tedaviyi bıraktıktan sonra dökülmeler yine başladı. şakak kısımlarında pullanmalar başladı ancak üst deri kuru orada sorun yok. geçen gün 1 defaya mahsus gene uyguladım. yani ben buradayım diyor ama yağlanmada farkedilir bir düzelme var hamdolsun. haftada 1 mi devam etmeliyim yoksa 8 günlük bir kür daha mı uygulamalıyım ? tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladığım kadarıyla hastalık tam geçmeden iyileşme olur olmaz bırakmışsınız ama tedavi süresi "*KİŞİYE GÖRE VE HASTALIĞIN DERECESİNE GÖRE DEĞİŞSE DE HASTALIK TEDAVİYE GEÇ YANIT VERİYOR." bunun dışında tedaviyi tam uygulamakla bilikte tekrarını 1 kullanım olarak öneriyorum ama hastalığın alevlendiği dönemlerde bu 1 gün 3-4 güne çıkartılabilir.
      geçmiş olsun, umarın kalıcı şifa bulursunuz.

      Sil
  86. Adsız8.12.12

    bende uygulamayı düşünüyorum fakat ducray şampuanı kelual da çok etkili admin bence deneyin...fakat çok pahalı 100ml 40 tl bıraktım yine azdı acaba söylediğiniz 3 lü ürünleri nerden almamız doğru olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanmıştım bende hiç bir işe yaramadı.
      söylediğiniz 3 lü ürünleri nerden almamız doğru olur
      sorunuzu anlamadım.

      Sil
  87. Adsız9.12.12

    "tedaviyi tam uygulamakla bilikte tekrarını 1 kullanım olarak öneriyorum " Bir haftalık kür + akabinde haftada 1-3 tekrar mıdır kastettiğiniz ? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, hastalık tekrarlamıyorsa tedaviyi tekrarlamaya gerek yok.

      Sil
  88. Adsız9.12.12

    Merhaba WebSeyyahi ben hepsini uyguladim artik 12 gundur tedaviye devam ediyorum ilk haftada sac diblerimde iyilesme oldu kepekden eser elamet kalmadi sadece hafif kizartilar vardi son iki gundur ki hastalik tedaviye cevap vermiyor bazi yerlerimde kizarikliklar ve kepek olusuyor kasinti yapiyor ne yapmaliyim lutfen yazirmisiniz? oncelikle sayqilarimi sunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kullanıcıda aynısı olmuş hastalık alevlenmiş demiştim , yani halk arasında hastalık kusuyor derler.12 gün olmuş.size tavsiyem tedaviye ara verin 15-20 gün deri kendini toparlasın umarım bu süre zarfında normale döner ve iyileşmenin devam ettiğini görürsünüz, sonra bir kür daha uygulayın umarım bu sefer hastalığı kökünden kurtulursunuz, acil şifalar. son olarak bu alevlenme tahmin ettiğim kadarıyla yada öncedende karşılaştığım için s.dermatite eşlik eden maya, mantar, bakteri gibi ek bir sebepten kaynaklanıyorsa makalede belirtdiğim
      "kömür katranı, selenyum sülfit, zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden şampuanları kullanmanız yönündedir." şampuanları kullanmanız faydalı olacaktır, geçmiş olsun

      Sil
  89. Adsız10.12.12

    selam sayin web siyahi qaliba ben yalnis uyquladim cunki bende sedef hastaligidi sanirim doktorlar tam anlayamiyorlar hastaligi hep gecistiriyorlar bana kremler losionlar oneriyolardi amma bir ise yaramiyor tamda yazmis oldunuz ise yariyordu derken hayal kirikligina uradim baslarda cok iyidi tedavim amma hastalik alevlenmesine bakmayarak kepekden yaglanmadan kurtuldum insallah iyilesirim oncelikle sayqilar sevgiler.yazdiniz kömür katranı, selenyum sülfit, zink pirithion iceren sampuanlar alip kullanicam sag olun

    YanıtlaSil
  90. Bende 31 yasindayim zaman zaman cene kismimda,iki kasimin arasinda ve sac diplerimde kizariklik oluyor sonra kuruyor ve dokuluyor bir kac gun duzeliyor sonra tekrar ediyor doktora gittim hipokort diye krem verdi ama pek cozum olmadi bunun seboreit dermatit oldugunu netteki gorsellerden anladim cok kotu olanlari ordum ve acikcasi korktum webseyyahinin yontemini ve kullanici yorumlarini okudum bu olay bende bir yil olmadi basladi ama yeni yeni rahatsizlik vermeye basladi bu yontemi deneyecegim umarim cozum olur sakal trasi olamamaya basladim cenemdeki kizariklik yuzenden herkese sifa versin rabbim webseyyahinada tesekkurler bu yontemibize sundugu icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun umarım şifa olur, yalnız seboreik dermatit normelde kokmaz, makaledede belirdiğim gibi mantar, maya gibi bir enfeksiyonda içermesi muhtemel.

      Sil
  91. merhaba çok teşekür ederim ağır saç ve yüz egzamam vardı 10 gün boyunca hergün elma sirkesi sürüp kurudukdan sonra yağlarıda sürüp 1 saat bekledim ve yağlı saçlar için olan şampuanla ykandım ve inanılmaz bir şekilde geçti,3 gündür banyo yapmıyorum ve tekara etmedi sanırım bu sefer çözümü bulduk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun umarım şifa olmuştur, ben çok çektim bu hastalıktan, bende hala çok şükür bir değişiklik yok , neler çekmişim yıllardır, çenede burun kenarlarında olan kızarıklık gözükmesin diye kullandığım fondotenle bir tablo yapılır. Bir faydamız olmuşsa ne mutlu.

      Sil
  92. Adsız15.12.12

    sayın web seyyahı bugun bende baslıorm gerı bıldırımlerde bulunacm yalnz aktardan şunları aldm elma sırkesı 500cc corek otu yagı 50cc sarımsk yagı20 cc sarımsak ıle corek otu yagını nasıl karıstırmalıyım tsk...

    YanıtlaSil
  93. tamam bende öle yaptım eşit miktarlarda kullandım ilk gün gayet iyi ayrıca bir sağlıkçı olarak , seni bu başarınla kytluyorum inanki seboreik dermatit kendi içinde bir pazar olmuş bilerek tıp bunu cözmüyor bu benim düşüncem çünkü fatalitesi olmayan bi hastalık kimse ölmüyor habire paran bosa gidior bu yl 300 tl param hep sampuanlara gitti bıraktığın gibi alevlenerek başlıor bu sorunu sen çözmesen ben çözmesem inan ki bu böyle sürüp gidicek seninki hem maliyeti düşük hem doğal ve local olduğu için sistemik dolaşıma pek zararı yok hemde uzun süre etkili .....onun için allah senden razı olsun demekten öteye gidemiorm:) saol inanıorm ve biliorm ki etkili olacaktır eminim bugun sürmeden önce kafamın içi tarla gibiydi ve yanıordu saçlarım gücsüzdü ducray 1 haftadan beridir bitti almadım alamadım daha dorusu alevlendi 10 tl vardı uzerimde bi deneyim dedim sen ayrıca kürün mekanızmasını da açıklamıssın zaten olacak diye düşünüyorum ....tekrardan tesekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiye kadar deneyipde işe yaramadı diye bir mesaj almadım, umarım sizede şifa olur. sistemik çalışma için labarotuar ortamı gerekir. seboreik dışında kepek sorununu çözen bile şampuan yok ben belkide binden fazla ürün denedim (Gerçek anlamda sayı olarak bin). Geçmiş olsun.

      Sil
  94. Adsız16.12.12

    Arkadaşlar öncelikle herkese selam
    ben yıllarca bu hastalık gitsin diye adını falan ben bilmem ama çok ilaç kullandım.markette satılan her kepek önleyici şampuanıda kullandım. Hiçbiri işe yaramadı.
    bu yaz her aynaya baktığımda önce nokta gibi sonra hergün büyüyen bir hal aldı. artık suratımın ve kafamın çoğunu kaplamıştı ve beni çok mutsuz ediyordu. her tıraştan sonra suratım pancar gibi oluyordu.
    bu yazıyı okudum. dedim bir şey satmıyan konuyla alakasu olmayan bir blog . neden yazsın bir deneyeyim.
    arkadaşlar bende neredeyse tam 1 ay tedaviyi ısrarla hergün uyguladım. 1 hafta sonra iyileşme başladı ve bir ay sonra anca geçti. denemek isteyen arkadaşlar şunu bilsin bir iki günde geçeceğini sanmayın. dedimya bende 1 ayda geçti. ısrarla devam edin. birde kokuyor diyenler var. ben hergün evden çıkarken parfüm sıktım hiçte farkeden olmadı, ama dedim bırakmayacağım. şimdi aradan 3-4 ay geçti, sanki hastalık bitti umarım bir dahada çıkmaz. isteyen ben kastamonudayım adım yılmaz buyursun gelsin görüşelim. hatta yazıyı yazan arkadaş yolu buralara düşerse benden ona kastamonu hediyesi hazır.
    bende en son burun ve çevresindekiler iyileşyi.
    neyse cancağızım güzel arkadaşım eline emeğine sağlık, sen bize bu iyiliği yaptın ya seninde yolun hep iyiliklerle dolu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun geri bildirim için teşekkürler, hediyeyi almış kabul etmiş saydım.

      Sil
    2. dostum bu hastalığı yenmiş biri olarak zorluğunu biliyorsun.işin ciddiyetini aileme göstermem lazım sana ulaşabilceğim numara veya face msn konuşlım lütfen

      Sil
  95. 6.gündeyim seboreik dermatitim %85 oranında geçti diyeblrm ayrıca saçlarım inanılmaz güçlendi admin :D yastıkta 1 hafta önce her sabah 20 ye yakın saç görürken suan 1 veya 2 :D saç telleri çekince acıyor aynı seklde bende ducray elutıon ve klorane yaban mersini sampuanı var elutıonla ilk yıkadım kafam kaşındı fakat geri kalanları klorane ile yıkıorm anti sebore bşir sampuan iyi gelior sence onu kullanmamın sakıncası war mı tedavi bittikten sonra nasıl bir şampuanla dewam etmeliyim son sorumsa su tedaviyi başarı %100 oluncamı sonlandırmak gerekir bende %90a yaklaştı?teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şampuan seçimi size kalmış iyi geliyorsa devam edin.
      tamamen geçtikten sonra bile bir gün daha uygulayıp bırakmanızı tavsiye ederim.
      işe yaradığına sevindim geçmiş olsun.

      Sil
  96. Adsız21.12.12

    @kesan
    biz küçükken şampuan falan yoktu, pazardan ucuz diye şu eski kara sabundan alır kullanırdık, beyaz sabun biraz pahalıydı onu misafire alırdık. O zamanlar bizim saçımızda ne dökülme nede kepek vardı saçımız capcanlı ve sağlıklıydı. nezaman şu şampuanlar çıktı saçımızın kalitesi bozuldu kepek oldu. bende sadece kepek oluyordu. sizin bu yöntem kepeği bitirdi. Artık eve sadece bebek şampuanı ve sabun sokuyorum. Benim asıl bu mesajı yazma sebebim benim ayak kokusu vardı. yöntemi ben banyo yaparak uyguladım. baktım ayak kokusu olmuyor. sonra ayaklarıma uyguladım . koku falan kalmadı. yani ayak kokusunu giderdi. bu mümkünmü teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınıza katılıyorum. Bencede reklamlarda görüp aldandığınız şampuanları kullanmak saçmalık. Ayak kokusu gidermesi muhtelmeldir, benimde aklıma gelmişti giderebilir diye ama test etme olasılığı yani denek bulmam gerekiyordu. Aslında ayak kokusu eğer ten kokusundan farklı şekilde sürekli rahatsız edecek kadar kokuyorsa bunun büyük ihtimal nedeni mantar yada bakteridir. Yapılan araştırmalarda aynı yöndedir. Zaten elma sirkesi asidik bir antimirobiyel olarak peeling yapar, ölü deriden arındırıp ortamı hazırlar, sarımsak ve çörek otuda antimikrobiyel olduğundan, sebep bu yöndeyse giderir. Sadece size yada bu yöntemi ayak kokusu için uygulayacak varsa işlemi uyguladıktan sonra sabun kullanmadan mümkün olduğu kadar çok ve iyice durulamaya dikkat etmenizdir. Geçmiş olsun.

      Sil
  97. Adsız22.12.12

    merhaba
    öncelikle yazdıkların ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    yaklasık 3 yıldır bende aynı hastalıktan muzdariptim. neyse uzatmadan saadete geleyim. yaklaşık bir ay önce annem tv'de duymuş sirkenin saçtaki sorunlara iyi geldiğini. bende tabi (247829587 tane ilaç kullanımından sonra) pek bişi olcağını sanmadan kullandım. eskisi gibi bir durum kesinlikle yok, sürekli iltihaplanmalar, aşırı yağlanmalar vs.vs ve saç diplerinde ciddi bi düzelme oldu. Dün akşam şans eseri gördüm burda ki makaleyi, merak edip başından sonuna kadar okudum. Bugünde diğer bahsettiğiniz 2 yağı alıp daha ciddi bir tedavi programı uygulayacağım. 1 hafta sonra gidişatı buraya aktarırım.
    Benim için asıl sorunlarsa buna bağlı olduğunu düşündüğüm saç dökülmesi
    (aşırı değil ancak ciddi bir seyreklik var) ve yüzde elmacık kemiğinin olduğu bölgede hafif sivilceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sizede şifa getirir. iki noktayı vurgulamak isterim.
      1-eşlik eden hastalık varsa ona göre önlem alın
      2-hemen hızlı bir iyileşme beklemeyin.

      Sonuçları paylaşırsanız teşekkür ederim.

      Sil
  98. kardeşim ben 7 gün kullandım kafam çok güzel bir hal aldı özellikle orta saçım taranabilecek kadar çoğaldı ve yağlanma kasıntı kepek suan yok denecek kadar az belki bunun karsılığını veremiyorum ama 2. dünyada yani hayat serüvenimizin 2.yarısında senden razı olacam ve inş senin rütben iyi bir noktada olacak çünkü büyük bir iş başardın...tebrik ederim..allah ta senden razı olsun inşallah ...böyle hayır duası almak herkese nasip olmaz kardeşim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş Olsun. "Allah Razı Olsun" demeniz yeter. Ben yıllarca mücadele ettim. Hiçbirisi fayda sağlamadı. Bu yöntemi medikal firmalara satabilirmiydim bilmiyorum. bende geçti deyip gerisini umursamayadabilirdim. yıllarca bu çözer diye çok kazık yedim. Dedim şu internet dünyasında bir kum tanesi olan WebSeyyahı blogumuzdan insanlara karşılıksız bir faydamız olurmu, yıllarca ben çektim başkası bir "Allah Razı Olsun" dermi diye yazdım.

      Sil
  99. Adsız24.12.12

    SeyyahıM KARDEŞİM; ben yönteminizi 3 defa kullandım. ŞU gün gün yazan kardeşinizim . azalma oldu ama çok yavaş ve ikisindede bırakmak zorunda kaldım çünkü kullandığım süre içerisinde en başa döndü tekrarladı! öğrenciyim yurtta kalıyorum gece 12 de banyayo girip 2 saat oyalanıyorum orada.Ayrıca yağlarI uzun süre kullanınca param bitiyo bırakmak zorunda kalıyorum. bu durum da eklenince 3 ündede bıraktım . 5 gün oldu ama bir iyileşme göremedim yağlardan ve sirkenin markasından olabilir mi? Ne yapmalıyım?Şampuan olarak prozinc kullanıyorum; selenyüm sülfit kullanın demişsiniz ama, ben ilkinde tedavi sırasında kullandım en başa döndü prozince geçtim.Şimdi ben ne yapayım seyyahım tekrarlarsa yine... tedavi çok zor ve tekrarlama olunca bütün moralim neşem sabrım gidiyo altüst oluyorum. (karden bitkisel yağlarını ve fersan elma sirekesini kullanıyorum bunları aranızda kullanan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle okulunda başarılar. Durumunu anlıyorum , bende üni. yıllarında çok şükür kimseye muhtaç kalmadım ama hem çalışıp hem okumayı seçmiştim.
      Marka olarak bilmiyorum ben direk markette ne satılıyorsa onu aldım.

      * Genel olarak yapılan bir yanlış makaklede ve yorumlarda da bahsettiğim gibi tedavi yarım bırakılınca bir işe yaradığıdır.

      * İkinci husus s. dermatit tek tip olan bir hastalık değildir. İnsanlar bunu göz ardı ediyor, Mesela dermatit kokmaz ama yorumlarda bir arkadaşın bende kokuyor demesi büyük ihtimal mantar olmasından hastalığın beraber görünmesinden kaynaklanır. Bu gibi durumlarda önce saç mantarının tedavi edilmesi gerekir. Yada bir hastada sarı kahverengi renkte kepeklenme oluyormuş, deri renginizde kepeklenme olur eğer iltihap varsa bu bakteri yada mayasıldan kaynaklanır . yöntemin işe yaraması için enfeksiyonun iyileşmesi gerekir.

      * Bir yanılgıda iyileşme başlar başlamaz yöntemi çeşitli sebeplerden yarıda kesmektir. Şöyle açıklayım örneğin bir kişide elindeki bir bıçak kesiği 3 günde geçerken başka bir kişide kesiğin derinliğine, büyüklüğüne ve kişinin iyileşme hızına bağlı olarak 1 ay dada geçebilir. Bu hastalığın derecesi ve kişinin iyileşme hızıyla ilişkilidir.

      * Diğer bir nokta kepek geçti diye tedaviyi bırakayım yanılgısıdır. Gözle görünmüyor, elimle hissetmiyorum diye bir şeyin olmadığı anlamına gelmez. İyileşşede tedaviye en az 1-2 gün daha devam edilmelidir.

      *Son olarak hastalık yoktur hasta vardır. yani her ilaç her hastayı iyileştirecek diye bir söylev yoktur.

      Umarım sanada şifa olur.

      Sil
  100. arkadaşlar hiç bir ilacın hiç bir şekilde olacak diye bir garantisi yoktur arkadaş en baştada yazmıs adamı iyileşmior diye param boşa gidior die şey yapmamalıyız...20 kişide olur 5 kişide olmaz bende oldu çıkıp olmadı mı diyim ki karsılıksız bir iş yapmış ben kendisinden 1000 lerce defa razıyım allah razı olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler anlatmak istediğim bu şekilde yorumlanmalı.

      Sil
  101. Evet ben de de 10 yıldır bu sorun var krdşlerim..Saçıma elimi atamıyorum kullanmadığım ilaç kalmadı ..İnş bu yöntemi deneyecem..Benim saçım da çok fena kokuyor 1 gün yıkamassam 2. güne rahatsız ediyor sçlarımı döküyor...Bir de yeni öğretmenm her gün saç yıkamak çok zor...Sivilce filan yok ama benimkinde beyaz tabakalar var bir de kaşlarımda da aynı sırun var oraya etkisi olur mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokuyorsa , eşlik eden hastalık olabilir, kaşlarınızada gözlere temas ettirmeden kullanabilirsiniz. geçmiş olsun

      Sil
  102. Sayın admin bende de bu hastalık 10 yıldır var dönem dönem artıyor kullanmadığım ilaç kalmadı ama boş.Benim kaşlarımdan da tabakalar çıkıyor saçımın içinde sivilce nadir de olsa var beyaz tabakalar var bir çook fena kokuyor çok rahatsız ediyor bir de yeni öğretmenim çok zorlanıyorum senin yöntimi de deneyecem malzemelerimi alayım..Çok sağol

    YanıtlaSil
  103. Adsız2.1.13

    SEYYAHIM bugün ondörtgün oldu hergün kullandım 7. ve 8. günler baya bir düzeldi azaldı son 5 gündür biraz kaşıntı var tedaviye cevap vermiyor devam etmelimiyim bu neye işaret olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde 14 günde belirgin bir iyileşme olması lazımdı , eğer başlangıç evresinden itibaren iyileşme olmamışsa tedaviyi bırakın. Ama hastalık iyileşmeye başlamış sonra alevlenmişse, tedaviye ara verin cilt doyum noktasına ulaşmış demektir. kısaca iyileşme varsa 1-2 hafta tedaviye ara verin, sonrasında isterseniz yöntemi yineleyin. İyileşme hiç olmamışsa tedaviyi bırakın.

      Sil
    2. Adsız3.1.13

      Ama üstad; 100 de 50 si geçmiş durumda şu an! bırakırsam korkuyorum gene eskisi gibi olacak belirttiğim gibi üç defa kullandım tekrar tekrar BU YÖNTEMİ! HASTALIK ALEVLENMİŞTİ KULLANDIĞIM SÜREDE yine BIRAKTIM :( BEN BİRAZ DAHA DEVAM EDİCEM üstat çünkü;bende sivilce ve yaralar geç iyileşiyo (acaba siyah çayla beraber mi kullansam) ve kirpik diplerimde de var illet çok dökülüyo acaba ne yapmalı?

      Sil
    3. Büyük geçmiş olsun, nick name belirtmeyince kim kimdir bilemiyorum.yani şimdiye kadar işe yaramadı diyen yok ama kirpiklere kadar yayılmış ve 14 günde yarısı geçmişse hastalık çok ileri safada demektir, tedavi süresince alevlenme(hastalığın kusması) normal, birde sanırım bünyeniz zayıf olduğundan iyileşmede geç oluyor. Umarım eşlik eden bir hastalık yoktur, ergenliği atlatmış ama içi iltihaplı sivilcede oluşuyorsa durum daha ileri safada olabilir. kirpikler konusunda bir önerim yok...lakin kullanılan maddeleri göze temas ettirmeyiniz ! Son olarak saçı kazıtıp bir gün sonra tedaviye devam edebilirsiniz yada saçınızı olabildiğince kısa kestirin, mazemeleri olabildiğince bol hastalık olmayan yerlerede kullanın. Görünmüyor diye aldanmayın. tam yorum yapamıyorum ama bir fotografınızı imgur.com gibi bir serviste upload edip buradan direk adresi verin ve mesaj altına yayınlanmasın derseniz mesajınızı yayınlamam ve kimse görmez bende tam bakıp tabi kendimce yorum yapabilirim.
      Allah şifa versin.

      Sil
    4. Adsız8.1.13

      teşekkür ederim
      üstadım yazamadım kusura bakma malum bursu bekledim
      yüzümde sivilce oluyo 21 yaşındayım önceden bu kadar olmazdı acaba o yüzden mi bilemiyorum büyük büyük oluyo ? saçımı kazıtmıştım ama bu yöntem yoktu o zamanlar biraz cesaret istiyor galiba ama gerekirse yaparım biraz daha denicem hastalığın bulaşıcı olduğunu söylemiştiniz ya üstat o zaman bu kirpiktekini nasıl halletcez ama valla çok sabrediyorum ister iki ay kullanmam gerekirse kullanacam çok bezdirdi bu hastalık beni sarımsakta yutmaya başladım bünyem güçlü olsun diye :)fotoğraftan bişey anlaşılmaz heralde çünkü; hastalığın büyük bir bölümü saçlı deride ve bende hiç yara şeklinde olmaDI devamlı kepek deriyle yapışık deri parçaları şeklindeydi yüzümde belirgin bir kızarıklıkta yok hamdolsun ama iste yollim :)

      Sil
    5. geçmiş olsun, kirpik konusuna çözüm önerim yok. 21 yaştada sivilce çıkabilir çok anormal bir durum değil. tedaviyi uygulayın umarım şifa olur.

      Sil
  104. Ozkannn7.1.13

    Web seyyahı daha bu yaza kadar böyle bi hastalık hakkında bilgim yoktu eylül de doktora gittim beyaz yağ tabakası oluyodu verdlği ilaç geçirdi istenirse ismini yazarım. 3 günde yıkamaya alıştırıyorum saçlarımı 1 aydır da elma sirkesi kullanıyorum son durulama suyuna olarak benim sorum su yıkayınca 2 gün sorun yok saçlarımda ama 3 gün çok kötü oluyo aşırı yağdan kafamın tepesi seyrek görünüyo yağlanma için bi çözümünüz varmı? Hayırlı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlanmaya sebep olan faktörü bilmek gerek, hormononelmi-alerjimi-bakteri yada maya kökenlimi... ?
      verilen ilacın adını yazarsanız iyi olur.

      Sil
  105. Ozkannn7.1.13

    Kullanım süresi olarak 9 10 gün denilmiş bu hergün mü kullanılacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kişiye ve hastalığın derecesine göre değişir. aralıksız kullanmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  106. bluelive7.1.13

    Allah Razı Olsun Senden WebSeyyahı. Kürü 2 defa uyguladım ilkini zorunlu bir sebeptan ötürü 6. günde bıraktım. Takip eden 1 ay boyunca saçımda herhangi bir kepeklenme ve kızarıklık olmadı ancak 1 aydan sonra kepeklenme başladı. 2. uygulayışımda 10 gün boyunca ara vermeksizin uyguladım. 2 aydır herhangi bir kepeklenme ve kızarıklık olmadı. sadece kürü bitirişimden 1 hafta kadar sonra bir bölgede aşırı bir sarı sebum salgılaması oldu ama bir daha yapmadı. Burun kenarlarım ve yüzümde 1-2 ufak yerde geçmedi ama bayağı bir hafifledi. Yüz derisinin saç derisine göre daha kalın olmasından dolayı yüze tedavisi biraz daha uzun olmalı sanırım. Yakında özellikle yüzüm için uzun süreli bir kür uygulayacağım. İnşallah o zaman bu hastalığı tamamen kurutacağım. Her şeyden önemlisi ise bu kür sayesinde insanın halet-i ruhiyesi düzeliyor. Emin ol sana bolca dua ediyorum. Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burun ve çevresi gerek benim yazılarımda gerekse kullanıcı yorumlarında en geç iyileşen bölge olarak söyleniyor. Nedenini tam bilemiyorum ama hastalığın gözükmesede burun içindeki kıl köklerinede yerleşmesi ve uygulamanın olamıyacağı yerlerde olması bir etken olabilir, yada burun hücrelerinin yenilenme sıklığı diğer bölgelere göre daha hızlıdır, şifa bulmadan kendini yeniliyor olabilir.
      Sizlere yardımcı olmuşsa ne mutlu. Dediğim gibi "Allah Razı olsun" demeniz bile yeter.
      Bu arada hastalık tekrarlasada eskisi kadar can bezdirici olmuyor. Bendede 6 ay sonra tekrarladı ama hafif şekilde . Sonra tedaviyi uyguladım şimdilik sorun yok. Bilmiyorum tekrarlarsa yine uygularım 6 ay rahat ederim hatta buradaki mesajlar olmasa bir zaman sonra böyle bir hastalığım olduğunu bile hatırlamıyorum, eskiden her aynaya baktığımda içim bunalırdı.... :)
      Gelen mesajların çoğu 3-4 günde geçecek sanıyor
      ÇOK İNATÇI BİR HASTALIK kişiye göre değişsede normalde 9-10 gün hatta ağır vakalarda 20 gün alabiliyor.
      geçmiş olsun

      Sil
  107. Adsız8.1.13

    öncelıkle yontem için çok tesekkur ederım size .denemedım daha yeni gördüm ve hemen deneyeceğim.bende 8 yıldır var ama sacımda küçük bır bölgede ıdı kasıyıp duruyordum bilmıyordum ne olduğunu.ama son 7-8 aydır kafamın heryerinde var ve artk dayanılmaz oldu deli gibi kasıyorum ve kanatıyorum artk :( saclarım o kadar dokuldu kı moral felan kalmadı artk bende.strese baglı olduğunu düsünüyorum tam olarak sebebı bu olmasa da. saclarım belımde ıdı sımdı omzumda kestırdım dayanamadım. hatta daha kısı kestıreceğım bu hastalık yuzunden malesef:(doktorlarda çözüm yok kesınlıkle bende ıse yaramadı. ablam sivasta okuyodu orda bı arkadası varmış gitmediği doktor kalmamıs onun kı cok kötü ımıs ama sulanmalar oluyormus.en son sıvas ta balıkla tedavı edılen bır kaplıca olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam.oraya gitmis geçen sene ve tedavı boyunca heryerinde çıkmıs.fakat 1 aylık bı tedavı sonunda tamamen geçmıs ve en son duydugumda çok rahattı.tek kotü tarafı bayanlar ıçın tabıkı sacın kokten kesılmesı gerekıyormus.ben su an staj yapıyorum gidemıyorum bır yere. ama ımkanı olan ve zamanı olanlar varsa sansını denesın derım.çunku ben en yakın zamanda gedeceğim.Allah hepımıze acıl sifalar versın ınsallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir ama sivastaki kaplıcanın egzama ve sedef için biliyorum. s.dermatitede iyi gelebilir denemek lazım. ben bir kaç kaplıcaya ve bir kaç içmece ile denemiştim faydası olmamıştı.

      Sil
  108. Adsız9.1.13

    Men ilk defe istifadə etdim superdir
    Çox sağ olun. Demek ki,insanlıq ölmməyib.

    YanıtlaSil
  109. Adsız10.1.13

    slm bende bu hastalıktan muzdaibim malesef allah herkese acil şifalar versin inş. burada emeği geçen herkestende allah razı olsun. benim sorum sirkeyi içine bişey katmadan(su) direkmi kullanıyoruz şimdiden çok tşkler..

    YanıtlaSil
  110. ben de bugün başladım, denemediğim hiçbir yöntem kalmadı yaklaşık üç yıldır. hayırlısıyla bu sefer kurtulurum inşallah.
    tedavi sürecimde geribildirimde bulunucam burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şifa olur, geçmiş olsun

      Sil
  111. Adsız16.1.13

    arkadaşlar eger kaşta seboreik dermatit varsa ve kaş dökülmesi oluyorsa ne yapılmalıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göze temas ettirmeden aynı yöntem uygulanır

      Sil
  112. GÜNCELLEME :
    Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm
    Makalemizin altındaki yorum sayısı limiti dolduğu için yorumlarınıza S. Dermatit Tedavisinde Çözüm yorumlarının ve cevaplarının devamı bölümünden paylaşımlarınıza devam edebilirsiniz.
    Katkıda bulunan ziyaretçilerimize teşekkürler.
    Umarım birilerine faydamız dokunuyordur.
    WEBSEYYAHI BLOGU

    YanıtlaSil